(10 luni) cum sa invete sa bea cu paiul?

Am un voinic de 10 luni, care nu vrea suzeta, sau biberon. E drept sa el inca suge de la mami de cite ori vrea.
As vrea sa il invat sa bea cu paiul din pahar (daca ii tin eu paharul stie sa bea din pahar foarte bine, dar trebuie sa fiu acolo sa il tin). A incercat cu succes cineva aceasta metoda la un bb de 10 luni? Cum sa il determin sa suga din pai , ca el sufla in el sau musca?
Merci!
Gabriela & Stefan
Raspunsuri

Garofitza spune:
Eu am folosit o alta metoda, si-a functionat imediat.Cumperi de la orice superstore, suc/juice (orice fel de suculet pentru copii, cauta si alege ceva ce consideri ca-i mai bun si sanatos pentru copilasul tau) ce-i in cutie mica de carton, au un pai mic atasat de ele. Pui paiul in cutia de juice, il oferi voinicului, si in timp ce el este cu paiul in gura, apesi sau strangi din cutie, fortand in asa fel lichidul sa iasa putin pe pai, ajungand in gurita bebeului. Dupa cateva incercari,o sa bea (suga) singurel,garantat!
Alex avea cam tot 10 luni, cand a inceput sa bea cu paiul.

Midori spune:
Si eu tot din cutie i-am dat la inceput, apesi putin pe cutie si apoi se prinde el si trage el singur.
Din pahar nesupravegheat si acum la 17 luni il mai varsa.
Mai exista o cana speciala cu pai.
C&mi

Mirunaa spune:
Fara suparare, dar de ce tii neaparat sa inveti pustiul sa bea cu paiul?Mi s-ar parea mai normal sa vrei sa stie sa bea din canuta...Are totusi, doar 10 luni!!!!
E o intrebare retorica.
Toate cele bune!

MJord spune:
Nu e chestia ca tin neaparat sa bea cu paiul, dar...
El stie acum sa bea din pahar (supravegheat), dar as vrea sa il invat sa bea si singur. Atita timp cit singur cu paharul nu se poate inca, pt ajunge tot pe hainute, iar din cana aceea de bebelusi el nu trage ci musca, m-am gindit la alte posibilitati cum sa il determin sa suga din pai si nu sa sufle (ii place sa faca balonase) sau sa muste.
Merci pt sugestii, am incercat ieri sucul cu pai si credem ca o sa stim in curind sa tragem din pai cind ne e sete.
Gabriela & Stefan

klavier spune:
baga paiul in paharul cu lichid, astupa capatul de su al paiului cu degetul, scoate-l, pune-i-l in gura si ia degetul de pe pai. lichidul pe care ai reusit sa il extragi astfel din pahar ii va ajunge in urita si se va prinde ca prin pai "curge" ceva. dupa cateva exercitii va trage singur.
A.
Adriana (10.11.1979) + Adriana jr (21.09.2001) + Andrei (6.01.2004) + Dragos taticutzul (7.01.1974)
http://photos.yahoo.com/apaler

mamamariana spune:
Ai incercat canitza cu cioc? E mult mai sigura decat paiul...
Emi nu a vrut canita cu cioc insa ea e fan bibe. Abia acu vreo luna (deci pe la 16 luni) a invatat sa bea cu paiul si bea f. bine. Adevarul e ca nici nu am incercat mai devreme... Si noi tot cu cutiute de lapte si suculetz am inceput. Acu bea si apa din pahar cu paiul si in principiu orice.
Bafta si numai bine,
Mamamariana

anca tanasica spune:
Eu nu pot sa-ti spun decat ce face bebita cand face tac'su exercitii cu ea de baut cu paiul...ii "amorseaza" paiul (adica sa fie lichidul cat mai aproape de gurita) si ea trage si cand ii intra lichidul in gurita....face niste ochi mari, uimiti si incepe sa rada...pentru ea asta e un joc, in nici un caz posibilitate de hranire
Anca si bebelina Alexandra (10 nov.2003)
==================================
http://www.vectornoise.com/Alex/index.html
==================================