Jocul cu cartea (4)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns qsar spune:

quote:
Originally posted by lilanda

... io zic ccc ca vise este o varianta acceptata, dar nu si foarte corecta a substantivului vis, care vine cu certitudine din latinescul visum. De aia eu prefer varianta visuri si nu vise.
Chiar daca e cam "pe langa" subiect, nu ma pot abtine. Eu una folosesc ambele variante de plural pentru cuvantul care descrie starea de brambureala a creierului care-si construieste asa, de amorul artei, imagini si povesti care nu au prea multa legatura cu realitatea (palpabila, fizica, masurabila). Adica vise daca brambureala mi se intampla in somn si visuri daca (cel putin in aparenta) sunt treaza.

Q

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lilanda spune:

El, ca despre moartea sau, mai bine zis, viata lui e vorba, era consilier la Curtea de Apel. Se imbolnaveste si in doua saptamini, moare...cind apare boala, crede ca e doar indispozitie trecatoare sau o infirmitate ce nu lasa urme. Apoi cind suferintele sale devin tot mai insuprotabile si mai precise isi pirede curajul. Iar moartea vine, in final ca o lumina!!! "Deci asta era!!!" spune el.

pozulici

Mergi la inceput

Ia sa mai dezmortim putin jocul :-))) Era vorba de "Moartea lui Ivan Ilici" de Tolstoi.
Alta:
Moartea mamei, care se afla intr-un azil de batrini, o caldura naucitoare si 4 focuri de revolver il duc la ghilotina pe tinarul si modestul functionar, care povesteste totul cu mare detasare.

pozulici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gandacelu spune:

STRAINUL LUI CAMUS? scuze, nu mai tin minte nimic din cartea aia, decat ca era cald si i-a murit mama desi am citit-o de fro 3 ori!

io, ioachim (dpn 29 nov 04) & ileana (4 iulie 02)
http://f2.pg.photos.yahoo.com/ph/a_lustanciu/album?.dir=/7ffc&.src=ph

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by gandacelu

STRAINUL LUI CAMUS? scuze, nu mai tin minte nimic din cartea aia, decat ca era cald si i-a murit mama desi am citit-o de fro 3 ori!

Asta-i, gindacelu!!! Oricum ai retinut esentialul

pozulici

Mergi la inceput

parca asa incepe: hier ma mere est morte... nu?!
esentialul, cum zici tu!

tot un autor francez, venit o leaca mai tarziu dupa camus, a scris o carticica care a revolutionat lit fr... despre un detectiv venit intr-un orasel sa investigheze o crima... in acelasi orasel in care isi pierduse tatal in copilarie... gaseste criminalul, dar finalul este extrem de neasteptat si de... oedipian

Mergi la inceput

asadar, inca un clue:
detectivul afla ca cel ucis in crima pe care o investiga este chiar tatal lui pierdut… si mai afla ceva imposibil in ordinea timpului real si rectiliniu… sa va spun?!

;))

acuma… ce sa zic… trimiterile la oedip sunt permanente si explicite, in ordinea regulilor postmodernismului de rescriere a unei opere apuse…

cartea e extrem de celebra, placuta la cetit si incitanta… din scoala acestor autori au fost destui « colaborationisti » cu marii regizori francezi… daca dau nume s-a dus ghicitoarea mea!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lorelai182003 spune:

Fetelooooor ve rog sa ma scuzati ca dau buzna asa peste voi dar va rog din suflet sa ma ajutati si pe mine daca puteti!
De cand am citit rezumatul facut de voi si am citit ce s-a scris despre "Noaptea de sanziene" de Mircea Eliade am tot cautat cartea pe net si nu am gasit-o!
Am cautat in TOATE! librariile on-line si doar intr-o librarie apare dar nu este pe stok!
Am cautat pe Google, pe msn, pe.....ce mai pe tot ce exista. Am intors netu cu popoul in sus si nici urma de carte ca sa o pot comanda si eu!
Va rog ajutati-ma si pe mine si spuneti-mi unde o pot gasi deoarece imi doresc foarte mult sa o citesc!

Va multumesc anticipat.

http://photos.yahoo.com/lorelai182003
Adrian,Alinasi sotul Adi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andrada spune:

Si dupa Leo Malet si Georges Simenon cu ale lor Nestor Burma si respectiv Maigret au fost ceva filme facute..dar parca nu era nimic oedipian. Postmodernism...se intimpa dupa razboi dar idei postmoderniste...nu stiu
hai ca le aburesc azi pe toate,
A

L’amore che move il sole e l’altre stelle. Dante
Iubirea misca soarele si celelate stele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Donia spune:

quote:
Originally posted by gandacelu

acuma… ce sa zic… trimiterile la oedip sunt permanente si explicite, in ordinea regulilor postmodernismului de rescriere a unei opere apuse…

Gandacelu, in regulament scrie ca trebuie sa postezi in limba romana... Ca io inteleg fiecare cuvant in parte, dar nu pricep!
Sau iti place sa te joci singura, sa ne faci ciuda cu jucariile tale...

Mergi la inceput