Nu mai inteleg nimic!!!!

Nu mai inteleg nimic!!!! | Autor: infofun

Link direct la acest mesaj

Stiu ca v-ati saturat de subiectele despre indemnizatie insa si eu o sa va plictisesc cu intrebari tot despre indemnizatie, dar nu numai.
Eu sunt insarcinata in 9 saptamani!Cand voi anunta angajatorul, sigur ma va intreba cum o sa fie cu plata concediului prenatal si a CIC-ului, adica daca va plati ceva de la el. Nu stiu ce sa-i spun, ca si asa si salariile intarzie si sunt mult mai mici, la suma de 6.5mil, nici nu ma gandesc ca o va plati la timp.
1-Legal la cate luni trebuie sa-mi anunt angajatorul?
2-Indemnizatia pentru cresterea copilului, nu o pot lua de exemplu de la posta?
Adica sa nu mai vin la firma pentru ea, sa nu mai am nici o legatura cu angajatorul. Asta pentru ca mi-e teama ca ori o sa intarzie cu plata sumei(ceea ce sigur se va intampla), ori nu o va plati deloc. In acest caz nu am ce sa fac, caci, sotul va lucra in continuare la aceiasi firma, insa poate nu pentru inca doi ani.
3-Spre exemplu daca angajatorul, inchide temporar firma, eu voi ramane fara bani?
4-Sau poate sa invoce ca nu au bani?
5-Se poate achita contributia la stat "din mana" adica sa nu fii angajat? In cazul asta de unde o sa iau banii? Sau in cazul in care ultimile luni de sarcina, intru in somaj, CIC-ul va fi platit tot prin unitatea angajatoare?

GabrielaHope
"Cel mai mare pacat este acela de a nu zambi, macar odata, in fiecare zi de viata!"

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cool spune:

Raspuns la intrebarea 1):
ART. 3/OU nr. 96/2003
(1) Salariatele au obligația de a se prezenta la medicul de familie pentru eliberarea unui document medical care să le ateste starea.(graviditate)
(2) În cazul în care salariatele nu îndeplinesc obligația prevăzută la alin. (1) și nu informează în scris angajatorul despre starea lor, acesta este exonerat de obligațiile sale prevăzute în prezenta ordonanță de urgență,

Raspuns la intrebarea 2):
Firma unde lucrezi iti poate trimite indemnizatia intr-un cont

Raspuns la intrebarea 3):
Daca da faliment, este obligat sa depuna niste documente la Casa de pensii si drepturile vor fi preluate si platite de catre cei de la pensii
Raspuns la intrebarea 4):Nu au cum sa invoce deoarece banii sunt platiti INTEGRAL de la stat fara sa implice vre-o cheltuiala din partea firmei

Raspuns la intrebarea 5):
Daca nu ai serv,poti face un contract de asigurare cu Casa de pensii, unde vei plati lunar o cota de contributie care iti confera vech in munca si in cazul asta banii ii iei de la ei.
Cat esti in concediu de sarcina, firma nu are voie sa-ti desfaca contractul de munca decat daca se face reorganizare judiciara sau faliment.
Somerul primeste indemnizatia CIC de la AJOFM

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns infofun spune:

Multumesc mult pentru raspuns. Am inteles!
Numai ca mai am o intrebare bani sunt platiti INTEGRAL LUNAR catre firma angajatoare?
Multumesc inca o data foarte mult pentru raspuns!!!

GabrielaHope
"Cel mai mare pacat este acela de a nu zambi, macar odata, in fiecare zi de viata!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns paula31 spune:

Gabriela,ti-am trimis un mesaj privat,sper sa-ti fie de folos!Bafta!

Mergi la inceput