Mamici de septembrie-octombrie 2004(27)
Raspunsuri - Pagina 6

mari74 spune:
Neata burtici!
Tocmai scrisesem un mesaj si cand colo vaz ca nu- s logata asa ca s-a dus ...
Wow Monica care va sa zica mai ai putin si iti tii bebele in brate! Super ,cred ca esti emotionata si fericita in acelasi timp! In legatura cu burtica si io zic sa nu iti faci probleme , o amica de a mea avea o burticuta micuta luase numai vreo 8 kg toata sarcina si cand colo prichindelu a avut 4 kg.
Aseara am facut iar imprudenta de a manca pepene rosu si toata noaptea m-am dus la baie de mi venea la un moment dat sa ma culc acolo si am reusit sa atipesc doar spre dimineata .... sper sa recuperez la pranz da greu mai mere cu somnicu asta!
va pupacesc,
mari 35 sapt

georgiana.david spune:
Vad ca iar am inceput sa am probleme cu somnul, si eu care ma bucurasem ca pot iar dormi dar minunea nu a tinut decat o saptamana. Acum, orice as face, nu pot sa adorm inainte de 1-2 noaptea plus ca trebe' sa ma trezesc pt. buda de 2-3 ori iar dimineata nu pot sa dorm mai mult de 8.30-9.00 ca mi se face foame.
Din pacate de ieri observ ca au inceput si ceva greturi, of ce rau e! Pe voi nu va apuca disperarea cateodata ca nu trec mai repede sapt. care au ramas?
La dr. m-am programat pentru marti, atunci o sa am 33 de sapt. si 3 zile, abia astept sa vad ce zice!
Geo DPN 06 oct.
Spitalul Municipal Dr. Valeriu Horhoianu
http://photos.yahoo.com/giorgios72

marimar spune:
Cristia, uite ca mai sint si eu e aici care inca mai lucrez, mai am 2 saptamini si 2 zile pina intru in concediu...sper sa nu vina bebe mai repede ca si asa am visat ca se naste la inceputul lui septembrie
-------
De retinut: ceaiul din frunze de zmeur dupa 32 de saptamini ajuta la usurarea si scurtarea travaliului si stimuleaza lactatia

anielas spune:
Buna fetele!
Doamne Mihaela ce fetitza dragalasa ai. Si burtica e destul de mare...eu am cam cu 2 sapt mai putin decat tine..dar e asa micuta...ma streseaza gandul asta...si doctorul mi-a spus ca e cam mica bebitza mea ..dar ce sa fac????
Fetele..eu nu am gasit Listerine pe aici..nici nu stiu pe unde sa mai caut...intreb la farmacii si se uita crucis la mine.
Aveti idee...ce altceva as mai putea folosi pentru gingii?
Va pupicim,
Ania & bebitza Ina
http://community.webshots.com/user/anielast

blue77 spune:
Salut fetelor
Frosa uau , ce frumos sa te gandesti ca o sa-l tii pe bebe in brate de aici intr-o saptamana. Tu ai 36 de saptamani de la UM numarate sau?
Fetelor ieri am avut ultima ora de curs de preparare si am plecat de acolo super speriata.Ne-a povestit ce se intampla dupa nastere....nimeni nu povesteste asta in povestile de nastere...acum inteleg de ce. In fine nu va povestesc ca ma gandesc acum daca as fi vrut sa ud asta si eu ...si nu prea cred totusi.
Ieri am avut primele contractii dureroase 2 la numar si apropiate...m-am cam speriat.Mai ies din casa singura saptamana viitoare si apoi pe 9 sept la doctor , insa pana atunci stau in casa si gata asa e mai sigur.
Am vazut si noi ieri ce au facut fetele noastre magice...am fost asa mandrii ca nu mai incapeam in camera, cu asta am mai ramas si noi bun.
Asa in rest azi spal lucrusoarele lui bebe si ale mele pt. spital si gata bagajul caci moasa ne-a zis ca cam ar trebui sa fie deja facut.
Apropo va zic totusi ceva din ce am aflat ieri...sa aveti la voi absorbante dar nu ca cele de ciclu pe care le veti folosi din ziua 3 sau 4 ci unele mai mari si lungi...nu stiu ar trebui sa gasiti si in Ro aveau cam 3 cm grosime si eura tare mari...si ea a zis ca in primele zile dupa nastere va trebui sa le punem cam 2, 3 suprapuse .Ca sa stiti.
Va pupic si daca vreti sa va mai spun ce am aflat spuneti ca altfel nu va stric cheful .
Pupici
Cristina 36 sapt.
Dr. Texier ,Clinique des Franciscaines
http://community.webshots.com/user/blue77102

marimar spune:
Cristina ( blue77) nu te speria asa de tare ca nu e chiar asa de rau....E adevarat ca dupa nastere ai o hemoragie mare, asta inseamna sa fii lauza, e normal....si te gindesti ca si burtica se retrage si datorita acestei hemoragii...
Eu simt uneori ca parca imi plesneste burtica, parca sta sa exlodeze si sa iasa bebeul, asa de mult se impinge ba cu capul, ba cu piciorusele.
Si voi aveti senzatia asta? 34 sapt si
-------
De retinut: ceaiul din frunze de zmeur dupa 32 de saptamini ajuta la usurarea si scurtarea travaliului si stimuleaza lactatia

iulyp spune:
Buna fetele!
Frosa deci tu urmezi? Cred ca te incearca niste emotii de mama-mama. Pe mine una da, numai cd. am citit ce-ai scris si deja am transpirat.
Mai fetelor suntem unele dintre noi asa nerabdatoare sa ne tinem b.b.-ii in brate dar dupa aia oare n-o sa plangem dupa burtica? O prietena care a nascut acum vreo 3 luni la cateva zile dupa nastere incepuse sa-si doreasca burtica inapoi, sa o mangaie si sa o alinte. Se obisnuise asa de mut cu ea incat i-a venit cam greut dupa.
Acu nu stiu, zic si eu. Oricum inclin sa cred ca mie dupa nastere o sa-mi fie sigur dor de burtica , de formele pe care le ia si de activitatea pe care o are bebelina acolo. Azi cd. am fost la piata de exemplu, asa impingea cred ca cu un calcaiut in partea dreapta si cd. puneam mana imediat se retragea. Ce mai! Eram fleasca de fericire si incantare.
Roandre sa stii ca la capitolul pozitii in pat si eu stau la fel de prost. Azi dimineata pe la 4 m-am trezit si n-am mai putut sa dorm din cauza de durere de sold drept. Imi venea sa urlu si nu alta.
Blue77 eu am inteles de la fetele care au mai nascut, colege, prietene ca e mai bine sa folosesti dupa ce nasti nu absrbante ci vata invelita in tifon. E mai ieftina si iti poti urmari lohiile mai bine, si nu te iriti ca de la absorbante. Acu fiecare face cum crede ca e mai bine si mai convenabil pt. ea.
Marimar am o nelamurire. Am citit la Odiseea sarcinii in 40 sapt. la sapt. 39 sau 40 parca nu mai stiu sigur ca dc. vrei sa grabesti nasterea folosirea ceaiului din frunze de zmeur e una din modalitati. Te rog spune-mi mai multe , nu stiu ce, detalii de pe prospect, chiar nu stiu. Mie dr. mi-a zis ca mi s-a deschis colul si la interior si la exterior si sincera sa fiu sa grabesc nasterea nu vreau in nici un chip si in acelasi timp vreau sa am un travaliu cat mai scurt ca doar asta e visul fiecarewi gravidute nu?
Hai ca ma opresc aici ca am scris romane.
Aura si
Nicoleta.

mel_g spune:
Fetelor sunt tare tare suparata: baietelul meu de 4 ani si-a rupt ieri mana.
Pupici
Mel 34 sapt

lorena_andreianu spune:
Of, Mel... Saracutul... Il pupam pe manuta sa-i treaca
Sa se faca bine cat mai repede!
Burtici, la noi ploua de cateva ore si e tare inorat. Tuna de zici ca e sfarsitul lumii (exagerez eu, ca mi-e frica...) si mai sunt si singura cu burtica acasa...
Am dormit de la 1 la 3 si acum ne-am pus pe mancat...
Va pupam pe toate, pe unde ati fi (ca pe forum "bate vantul") si sa aveti grija de voi si burtici. si bb Radu (DPN 20 oct.) - Centre Hospitalier de Saint-Cloud

ralucule spune:
mel_g imi pare fff rau ca baietelul si-a rupt mana.... il mai doare? sau acum i-a trecut? Sper sa ii treaca durerea, SANATATE MULTA II UREZ SI SA SCAPE CAT MAI REPEDE DE GHIPS
Fetelor ma simt fff rau, am fost la dr si imi zice ca e normal
Nu mai imi simt degetul mare, aratatorul si mijlociul de nici un fel, la ambele maini mai nou, pana acuma era doar la mana dreapta acum si la stanga, le masez, le pun in apa, le dau cu crema, dar ce nu fac, nu se intampla nimic, UNT AMORTITE IN CONTINUU, si am inceput sa scap si lucruri din mana, am scapat cutitul noroc ca a cazut langa picior...
A doua problema este ca am dureri ca la ciclu de 2 zile, nu sunt regulate durerile alea, ma apuca ma lasa, dar amimpresia ca acum se rupe ceva in mine, mi-au zis ca se pregateste uterul pt marea intalnire.... dar cand exact nu se stie, si ca oricum pana in sapt 36 nu stabilim nimic, doar atunci stabilim data pt cezariana...
Putere nu mai am, abia ma misc, noaptea in pat a devenit un chin pana adorm , pana imi gasesc pozitia si cand dorm si eu mai bine ma scapa pipi, asa ca apoi o iau de la inceput.... abia ma intorc de pe o parte pe alta... DOAMNE OARE CAT O MAI DURA????
Picioarele mele au revenit la forma de butuci, cand ma bucurasem si eu ca imi trecuse putin.... Cica asa trebuie sa fie, ca daca nu ar fi asa nu ar fi bine... Dar am vazut si eu poze cu voi si nu aveti gleznele mele..... Asa o fi, voi sunteti fericite, pe voi poate va doare pe altundeva
Incerc sa fiu barbata si sa imi mentin moralul tare. Eu sunt singura aici, de ajutat nu ma va ajuta nimeni, ca maica-mea se pare ca nu mai vine... nu are pasaport si se pare ca sunt cozi infernale la pasapoarte si ea nu are "disponibilitatea necesara si starea psihica necesara" pt a sta la coada, asa ca va face pasaportul cand va putea si va avea chef si va venii aci in functie de chef si pasaport...
Asta m-a suparat cumplit de am bocit aproape o zi...In fine nu am ce sa fac trebuie sa ma obisnuiesc cu ideea
Frosa, vad ca te apropii si tu vertiginos de MARELE MOMENT, sper sa nu simti nimic, si totul sa decurga cu bine, pe mine ma ia cu transpiratiii cand realizez ca in curand urmez si eu...
Am mai pus si eu poze noi cu
va pup
ralucule
http://community.webshots.com/user/ralucule