Limba japoneza - HELP
Raspunsuri - Pagina 11
Irimell spune:
Pentru ca sint grabita, voi scrie scurt de tot:
Nagara pe linga functia de a indica doua actiuni ce au loc simultan, mai are si o functie ce indica contrastul (cu sensul 'desi'):
Ano sensei wa gakusei ni wa chikoku o shinai you ni to iinagara, jibun wa itsumo okurete gakkou e kuru. (Desi acel profesor spune studentilor sa nu intirzie, el intirzie mereu venind la scoala.)
Revin!
"Odata ce ai incercat zborul, vei pasi pentru totdeauna pe pamant cu ochii ridicati spre cer, acolo unde ai fost, si vei dori mereu sa te intorci." Leonardo Da Vinci
Irimell spune:
Cine imi explica si mie conditionalul si volitionalul?
"Odata ce ai incercat zborul, vei pasi pentru totdeauna pe pamant cu ochii ridicati spre cer, acolo unde ai fost, si vei dori mereu sa te intorci." Leonardo Da Vinci
Irimell spune:
Fetelor, unde ati disparut? Nu se mai lupta nimeni cu japoneza?
Un haiku de Moritake vrea cineva?
Rakka eda ni
Kaeru to mireba
Kochou kana.
Floarea cazuta
Se intoarce iar pe ram.
Iata, un fluture!
ralucami spune:
Eu o sa dau pe 5 dec, 4kyu. Stiu ca anul asta se tine testul si in Ro. Te-ai inscris si tu?
Hai noroc si sanatate- ca-i mai buna decat toate!
ralucami spune:
hehehe, m-am prins ce vrei tu ! Mey problematic ar fi 1kyu, dar la 4kyu e floare la ureche( floare, floare, dar imi tremura camasa pe mine).
Hai noroc si sanatate- ca-i mai buna decat toate!
hitomi spune:
Si eu tot asa zic ca-i floare la ureche dar tot m-am gandit la o sursa...de inspiratie,dar mai bine nu sa ma pot bucura de reusita.
Te pup si mult succes
naomi_ioana spune:
Buna fetelor,am nevoie de vostru,traducerea cuvantului integral,de ex:faina integrala sau
paine integrala
va multumesc
Samurai-lady spune:
Buna fetele,
hai sa ma lupt si eu cu japoneza.
anul asta tinem pumnii fetelor care dau testu de limba.
io,dupa ce am pikat anu trecut nivelu 1 cu o dierenta de 20 puncte:(,
anu asta nu m-am mai inskris.
Da la anu trebuie sa-l iau .
Mie cel mai greu mi s-a parut nivelul 2.
Io n-am dat 4 si 3,direct 2-asa ne-a recomandat profa de la skoala.
Cine are luat nivelul 1 sa ma indrume din ce manual a invatzat Kanji,
pleaseeeeee.
Ca numa la kanji ma impiedic,sa nu le mai vad :)))
Mata ashita :)))
Samurai-lady si bb Ken
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Samurai-lady" target="_blank">Pagina personala DC
Web-poze Kenutz
www.desprecopii.com/info.asp?id=486" target="_blank">Cum a venit pe lume Samurash bebe