Am sa va spun si eu parerea mea.
Adi al meu isi suge degetul cam de la patru luni (acum are doi ani). Am citit destul de mult despre subiectul acesta, asa ca pe la doua saptamani, cand am vazut ca trage de toate alea sa le suga, i-am dat suzeta. Totul OK pana cand a dat de deget. Majoritatea doctorilor spun sa-l lasi asa, ca probleme care apar cu dintii sunt minore fata de cele de ordin psihic, care pot sa apara datorita diferitelor metode aplicate pentru incetarea acestui obicei.
Ce este cel mai rau, ca la noi in tara, iti sar babele in cap, care dau tot felul de sugestii de pe vremea lor si nu vor sa inteleaga ca nu toate sunt bune.
Am sa va dau si cateva exemple din discutiile pe care le-am avut pe aceasta tema:
1. Doctorita mea stomatolog mi-a spus ca fetita ei si-a supt degetul pana la 9 ani, ca nu a avut ce-i face. Apoi i-a pus aparat dentar si in 3 luni a fost OK.
2. O verisoara, care este medic de meserie, isi aminteste si acum cu groaza, cum a fost cand i-au pus atele la mana pentru a nu-si mai suge degetul. Ea spune ca nu ar face asa ceva copilului ei.
Asa ca eu pe Adi l-am lasat sa faca ce vrea cu degetul si sunt convinsa ca la un moment dat v-a inceta.
Fiecare adopta solutia pe care o crede cea mai buna.
Sanatate multa!