Mamici de noiembrie-decembrie 2004 (43)
Raspunsuri - Pagina 4

olga_stan spune:
simonacip, poti manca fructe dupa bunul plac...uite iti dau o informatie ca sa iti faci o parere despre:
Diabetul gestational
In mare, cam 3% dintre gravide dezvolta pe parcursul sarcinii aceasta conditie patologica tranzitorie, care dupa nastere se remite. Placenta produce o serie de hormoni care au un efect anti insulinic, iar pancreasul matern nu produce suficienta insulina pentru a depasi acest handicap.
poti sa faci Testul de toleranta la glucoza:
De ce se face acest test? Testul se face pentru a decela o intoleranta la glucoza determinata de sarcina pentru a depista o eventuala predispozitie pentru diabet zaharat de gestatie.
Ar trebui sa fac acest test? Recomandabil mai ales daca esti supraponderala sau ai in familie cazuri de diabet.
Cand ar trebui sa fac acest test? In saptamana 24-26 de sarcina si se repeta in saptamanile 32-34.
Cum se face acest test? Doctorul iti va da sa bei un lichid dulce (glucoza) pe stomacul gol, si ti se va masura glucoza in sange dupa o ora. Daca rezultatele arata un nivel crescut al glucozei, doctorul poate recomanda un test al glicemiei le trei ore care este mai precis.
Cand sunt gata rezultatele? Imediat daca se foloseste glocotestul.
olga

laura miu spune:
Raluca.Gabriela, este un magazin scump si eu nu sunt genul care sa ma imbrac de la fite (nu ca nu as vrea,dar nu pot) dar mi-am cumparat blugi in care voi incapea si dupa...ce imi place la ei este faptul ca imi vin turnati si iti fac o burtica frumoasa si un picior subtire si sunt de calitate..costaaaa 1.700.000 lei (este o suma mare) dar este singurul lucru pe care eu l-am cumparat ptr graviditie...magazinul se afla pe Mosilor si i-au facut reclama si in Capitalul si la radio -FOR2-
...deci am ramas singura care merge la epilat cu ceara..poate ptr ca am fetitza si ii place si ei, deaceea pe mine nu ma deranjeaza...apropo de vase sparte pe picioare, acolo ma fac cu ceara de unica folosinta si in rest cu ceara normala..
roserb mercic ptr urari..vrei sa-i transmit ceva lui Ion ...
pupici la toate
laura si bb Ioana Antonia

fulguletz spune:
am piedut mesajul ce l-am scris anterior...asta e! il mai scriu inca o data...
Dama, iti sta tare bine in roz. Eu tot mamica de fetita te vad...mai ales asa in roz.. Ti-a crescut bine de tot burtica..
Simona, si eu m-am intrebat ieri acelsi lucru despre fructe si diabet. Nu stiu raspunsul, dar data viitoare cand merg la doctor o sa intreb despre asta...
Si poate ne mai zice try inca o data , ca ea e citita in ale diabetului . Try, stiu ca ne-ai dat multe info despre asta , dar uneori mi se pare mie ca e mult surplus si ceea ce ne intereseaza cumva il gasesti in mod interpretat, printre randuri.De fapt iti dai seama ca dupa ce citesti un articol sau ceva informativ , nu sti sa raspunzi la intrebari simple (mie mi se intampla faza asta).
fetele, pe mine ma apuca foamea maaaaaaaaaaaaaaaare dupa plimbarea de seara. Ma pacalesc cu pepene si apa dar nu prea tine...Am 11 kile plus .
cu
David, 23 sapt., DPN 7 dec.
http://f2.pg.photos.yahoo.com/zumperiox

simonacip spune:
Multumesc Olga pentru informatii
Raluca, cred ca si mie tot de acolo mi se trage pofta de fructe. "Din perioada greturilor". De fapt sincera sa fiu nu maninc aproape nimic cu asa pofta cum am pt fructe. poate doar ciorbita acra cu legume multe si cu ardei iute , facuta de mama
Simona, 27 sapt.
DPN - 6 Nov., Dr Octavia Ciurel - Cantacuzino
http://community.webshots.com/user/simonacip

simonacip spune:
Fulguletz, vreau sa-ti spun ca eu seara sunt supersatula dupa pepene, numai ca in drumurile mele la toaleta, spre dimineata mi se face o foame....pe la 4-5 dimineata... ma abtin iti imaginezi, desi am avut 2 dimineti cind stateam in linistea bucatariei, la 4 dimineata, si mincam ....ce vrei??? Uneori mai las de la mine ...
Simona, 27 sapt.

Moss spune:
[. poate doar ciorbita acra cu legume multe si cu ardei iute , facuta de mama
Simona, 27 sapt.
simonel, si eu sunt disperata dupa ciorbita acra cu ardei iute ...si daca mai iau si o gurita de vin SEC si alb e o grozavie nu alta..mor dupa ciorbita de perisoare !!!
fulgulet, nu mai vb. de kilograme...eu am facut imprudenta sa ma urc dimineata pe cantar si se pare ca bat spre 14-15 kg ( sunt in 28 saptm. + 4 zile ) Cei drept sunt si foarte umflata ( mai ales maini si picioare ) si se prea poate ca 1-2 kg sa fie lichidul pe care il retin in corp cam de vreo 2 zile !
ma gandesc cu groaza cat de mare o sa ajung pana la sfarsit !!!
oare este adevarat ca la nastere pierzi cca 8 - 10 kg ( 3-4 kg greutatea copilului, 1 kg lichid amniotic, 1 kg placenta, 2 kg presiunea sangelui, etc ) ??? try, tu care le stii mai bine ce ne poti spune despre asta ??
bebita mea misca foarte mult si foarte des ( in timpul zilei ) dar noaptea ma lasa in pace si nu incepe sa se agite decat atunci cand ma urc in masina sa plec la birou...
raluca, nu-ti mai face atatea probleme, tu esti ca o papusica cu burtica mititica..sper sa pun in seara aceasta niste poze sa ma vezi cat m-am facut !
va pup
cristina 28 saptamani, DPN 3 NOV, Dr. Marian Iliescu - Filantropia
27 ani 52 kg - 67 kg

fulguletz spune:
quote:
Originally posted by simonacip
Fulguletz, vreau sa-ti spun ca eu seara sunt supersatula dupa pepene, numai ca in drumurile mele la toaleta, spre dimineata mi se face o foame....pe la 4-5 dimineata... ma abtin iti imaginezi, desi am avut 2 dimineti cind stateam in linistea bucatariei, la 4 dimineata, si mincam ....ce vrei??? Uneori mai las de la mine ...
Simona, asa patesc si eu..dar pana acum nu prea am cedat ispitei...INCA dar timp mai este

http://f2.pg.photos.yahoo.com/zumperiox

Moss spune:
[. poate doar ciorbita acra cu legume multe si cu ardei iute , facuta de mama
Simona, 27 sapt.
simonel, si eu sunt disperata dupa ciorbita acra cu ardei iute ...si daca mai iau si o gurita de vin SEC si alb e o grozavie nu alta..mor dupa ciorbita de perisoare !!!
fulgulet, nu mai vb. de kilograme...eu am facut imprudenta sa ma urc dimineata pe cantar si se pare ca bat spre 14-15 kg ( sunt in 28 saptm. + 4 zile ) Cei drept sunt si foarte umflata ( mai ales maini si picioare ) si se prea poate ca 1-2 kg sa fie lichidul pe care il retin in corp cam de vreo 2 zile !
ma gandesc cu groaza cat de mare o sa ajung pana la sfarsit !!!
oare este adevarat ca la nastere pierzi cca 8 - 10 kg ( 3-4 kg greutatea copilului, 1 kg lichid amniotic, 1 kg placenta, 2 kg presiunea sangelui, etc ) ??? try, tu care le stii mai bine ce ne poti spune despre asta ??
bebita mea misca foarte mult si foarte des ( in timpul zilei ) dar noaptea ma lasa in pace si nu incepe sa se agite decat atunci cand ma urc in masina sa plec la birou...
raluca, nu-ti mai face atatea probleme, tu esti ca o papusica cu burtica mititica..sper sa pun in seara aceasta niste poze sa ma vezi cat m-am facut !
va pup
cristina 28 saptamani, DPN 3 NOV, Dr. Marian Iliescu - Filantropia
27 ani 52 kg - 67 kg

simonacip spune:
Moss, am citit pe undeva despre asta...din 12 kg luate (cit ar cam trebui sa luam pina la sfirsitul sarcinii) doar 3-3, 5 kg reprezinta grasime, rstul cele enumerate de tine, dar in alte gramaje, mai mici din ce-mi amintesc eu...
Simona, 27 sapt.

simonacip spune:
Olga, tu ce faci ma, nu prea te mai zaresc pe aici. Ai multa treaba?
Simona, 27 sapt.