Mamici de ianuarie-februarie 2005 (24)
Raspunsuri - Pagina 5

ixxi spune:
Eu nu am facut analize nici cat voi! Nu inteleg de ce nu mi-a dat sa fac mai multe analize!
Cred ca am devenit si putin paranoica .
ixxi si piersicuta 13+
dr Calaras

andrutza spune:
Anuc, apropo de ceaiuri, mie doctorul mi-a spus ca pot sa beau ceai verde, care de altfel este foarte bun. Mai beau din cand in cand ceai de fructe - nu are cum sa dauneze.
Andrutza si bebelusa
17+ sapt. - dr. Tutunaru - Elias
DPN 13-15 ian. 2005

ingerasu spune:
Irina si eu am tot 27 de ani si mi s-a parut aiurea sa-mi fac triplu test sa ma impacientez si sa ma agit asa cum a facut Crinuta, saraca, atata timp cat nu am nici peste 35 ani, nu am antecedente de copii cu probleme in familie iar la echo morfo de la 15 saptamani mi-a zis Iosup ca este totul in regula si ca bebelina este sanatoasa tun si fara nici o problema.
Mie nu mi se pare superficial ci doar corect cu analizele tale conform varstei.
"ingerasele" 20+ saptamani DPN 31.12.04
Dr. Ion Ionut - Giulesti
http://photos.yahoo.com/simiongabriela

tomasa spune:
Da, asa este Ingeras! L-am cam nedreptatit pe doctor.
Si oricum ti-am zis ca triplul nu-l faceam nici eu din aceleasi motive ca si tine.
Irina, 17+ sapt.
Dr. Radoi, Spitalul Municipal
Irina burticoasa si copilasul cuminte din burtica

crinuta spune:
Fetelor, am luat rezultatul de la triplul test( facut a doua oara), si a iesit ceva mai bun, in sensul ca HCG e mai scazut cu 20000, desi tot ridicat este(insa nu atat de mult ca last time), iar celelalte 2 sunt normale. Eu stiu ca mai ales pt down, AFP este esentiala, si in caz de sindrom down ar trebui sa fie sub limita, pe cand la mine se apropie de limita superioara, iar estriolul ar trebui sa fie ridicat, pe cand la mine se apropie de limita inferioara.
Deci, doar HCG nu se incadreaza in limite( desi conform graficului din AS na incadrez), iar Afp si Estriol se incadreaza.
Oricum, m-am decis sa nu fac amniocenteza, deci, pentru fetele hotarate sa nu faca amnio, nu va recomand sub nici o forma triplul test.
Eu astept acum sa ma trimita dr Nayel la eco 4d si sper sa mi se confirme ca totul e ok.
Vad ca parerile sunt impartite. Unii dr spun ca down nu se vede la eco, altii afirma contrariul. Oricum, la down exista niste semnalmente, ca : craniu mic, membre mici, eventuale malformatii ale inimii, oribite anormale. Ma gandesc ca la eco 4d se vede bine fata lui bb ( sper ca si la 20 de sapt), si ca s-ar vedea daca ceva nu este in ordine.
In leg cu durerea, sunt chiar speriata, deoaorece mai devreme candm-am ridicat de pe scaun nu putean sta in picioare. Acum a trecut, insa nu imi place situatia.
Imi amintesc ca de vreo 3 sapt mergeam anormal de des la toaleta, cam din 10 in 10 minute, desi fara dureri sau usturimi. Acum au disparut simptomele astea, insa am dureri.
Unde sa imi faca analiza de urina ca sa fie gata repede? De Medsana m-am saturat, se misca incredibil de greu. Abia diseara aflu rez de la listeria, si asta dupa mai bine de o luna.
pupici
Crinuta si bb din burtica

Anuc spune:
Ixxi, nici eu n-am facut o droaie de analize, de ex listeria n-am facut-o ptr ca nu mi-a dat s-o fac. Pe de o parte as vrea sa le fac, ma simt si frustrata cand aud cate ati facut si faceti voi, dar pe de alta parte cred ca mai rau mi-ar face sa stau sa astept atatea rezultate si daca-mi mai spune doctorul ca triplu test e nu stiu cum si sa mai facem nu stiu ce, cred ca o iau razna de tot. Hai ma fetelor, nu va mai ganditi la ce-i mai rau, ce naiba! si nu mai vorbiti de sindroame ca mi se face pielea de gaina.
Anuc si BBL mic

corneliaa spune:
Anucsaru'mana pentru felicitari si sa fie la fel pentru toata lumea. Sunt convinsa ca toti bebeii nostri sunt frumosi si destepti mai ales cu asa mame!
Crinutaeu am 34 de ani si tot nu-mi fac probleme de genul triplu test (irelevant) si nici nu vreau sa aud de amniocenteza. La eco morfologic primul semn pentru Down am inteles ca este translucenta nuchala, care depaseste 3mm, poate fi un semn. Dar cica si atunci 9 din 10 cazuri sunt semnale false. Despre craniul mic, membre mici si miscari foarte rare stiam si eu. Deci....repet ce a spus sotul meu: "voi cu cat cititi mai mult cu atat deveniti mai paranoice!Daca n-ati stii ati fi mai linistite si mai putin stresate!"
Pana la urma or stii si Doctorii astia cate ceva...prea ii suspectam de fiecare data cand noi nu facem sau luam ceea ce fac sau iau altele. Fiecare sarcina e unica, nu? Pana la proba contrarie eu le acord votul meu de incredere doar de-aia i-am ales,nu?
Am cam uitat sa fimsi suntem prea mult timp....
(16 sapt.+)
Cornelia si bebe-strumf
http://community.webshots.com/user/corneliaa100

ixxi spune:
ANUC Si eu ma gandesc ca dr.ii meu stiu mai bine de ce nu mi-au dat sa fac mai multe analize. Dar ceva ma roade..mie imi place carnea de mici sa o gust asa cruda si de fiecare data cand faceam mici unul il mancam asa crud. Si stiu ca toxo se face din carnea insuficient pregatita . Am aflat lucru acesta atunci cand ne-am hotarat sa facem un pui, adica cu 2 luni inainte de eveniment. Si in plus am avut si papagali!
Nu am avut pana cum nici un simptom al bolii.
Pe de alta parte ma gandesc ca daca era sa fie ceva pierdeam sarcina. Acum am 13+, deci am cam trecut de perioada critica.
Oricum am sa fac luni o eco si sper sa vedem daca nu este ceva in regula.
ixxi si piersicuta 13+
dr Calaras

Anuc spune:
Ixxi, draguto, pai stii tu cata carne cruda mancam la mama acasa (de la mici, sarmalute, carnati si altele, ca mi s-a facut si pofta!). Apoi, eu am avut catel pe care il iubesc si acum ca pe nu stiu ce si ma alintam cu el aproape bot in bot. Eu am facut analiza la toxo (p'asta mi-a dat-o) si a iesit foarte ok.
Am citit ca toxo nu se prea manifesta, deci nu prea poti sa-ti dai seama daca ai sau nu. Spune-i data viitoare medicului ca ti-e teama si ca te duci sa o faci (costa vreo 3-4 sute de mii una, ca sunt 2 - cantitativ si calitativ parca-). Nu e tarziu pentru ca in caz de doamne fereste, cica doar din luna a cincea se transmite fatului. Asta am citit si eu, daca spun prostii, nu dati cu pietre. Listeria se face de la branza si de cate ori bag in gura o bucatica ma gandesc sa nu fie infectata. Clar e ca nu putem sa traim intr-un clopot de sticla, sa nu ne atinga nimic si doar Dumnezeu ne poate feri de una si alta.
Anuc si BBL mic

tomasa spune:
Si eu cred ca prea multe griji ne fac rau si implicit bebelususlui. Dar uneori nu poti sa nu te gandesti la analize, la rezultatele lor...desi este clar ca toate analizele nu le poti face niciodata. Si cate or mai fi care inca nu s-au descoperit si despre care vom auzi doar cand le vor face fetele noastre insarcinate! Vedeti, inca nu am renuntat la ideea de a avea si o fetita curand!
Irina, 17+ sapt.
Dr. Radoi, Spitalul Municipal
Irina burticoasa si copilasul cuminte din burtica