Mamici de ianuarie-februarie 2005 (24)
Raspunsuri - Pagina 4

Anuc spune:
Neata fetelor!
Voi stiti ca am inceput sa va invidiez pe voi, cele care aveti 17-19 saptamani? Eu am abia 14 (maine) si parca trece timpul greu. Abia astep sa miste, sa-l vad la eco, sa fie mai prezent (fizic, ca altfel numai la el ma gandesc). Pe de alta parte, ma gandesc ca imediat trec cele 9 luni si o sa tanjim dupa senzatiile de acum. Eu sper din tot sufletul sa fie bine pana la final si sa rad cu pofta de temerile si fricile pe care le am acum. Asta apropos de cosmarurile voastre. Am momente cand imi fac griji si cred ca degeaba.
Ixxi, eu aveam problema ta inainte si ma gandeam ca se va acutiza, insa, surprinzator, parca "m-am facut bine". Incearca cu multe fructe, legume nefierte (salatele de cruditati sunt cele mai bune) si daca mai adaugi si un pahar de lapte dupa 1 kg de fructe, iti spun eu ca dispare problema cat ai zice peste.
Cornelia, frumusete de BB ai tu acolo! Sa fie sanatos si sa creasca mare!
Andrutza, atentie cu ceaiurile ca nu sunt toate bune la sarcina! Unele sunt chiar de evitat. Oricum in cazul meu si la foamea pe care o am cateodata, ce putere sa aiba un ceai? Eu simt nevoia de mancaruri consistente, nu grele, dar consistente. Saptamana trecuta am poftit la tocanita de cartofi
Anuc si BBL mic

ingerasu spune:
Crinuta, citeam la viitoarele mamici de sept ca infectia urinara se manifesta la unele din ele sub forma de durere si nu usturimi la urinat. De aceea mai bine mergi sa vezi ce ai. Expune-i problema lui Nayel si roaga-l sa se uite si la rinichii tai. Da, stiu ca se da antibiotic si se rezolva fosrte usor. Trebuie sa ai mare grija de tine pt ca ele pot reveni. Sau cel mai sigur fa un sumar de urina si o urocultura si te edifici.
Irina nici mie nu mi-a dat sa fac pana acum vreo cultura de col, doar s-a uitat, a vazut ca este curat si atat. Presupun ca daca ar fi fost ceva pe acolo sigur m-ar fi trimis sa fac o cultura. Tie ti-a facut macar controlul ginecologic?
"ingerasele" 20+ saptamani DPN 31.12.04
Dr. Ion Ionut - Giulesti
http://photos.yahoo.com/simiongabriela

ixxi spune:
Dragele mele, dar voi multe analize ati mai facut!!
Eu nu am lacut decat prin sapt 7 amalize de sange si sumarul de urina. Nici vechiul doctor nici actualul nu mi-a spus sa fac listeria si celelalte pe care voi le-ati facut.
Cica nu ar fi neaparata nevoie.
Oricum eu merg luni la dr si o sa intreb (trebuie sa-mi fac o lista ca ...)
In legatura cu constipatia lapte nu prea pot sa beau caci ma supara colita, iar fructe si legume crude nu pot sa mananc pt ca am aciditate (pentru care ar fi bun laptele, da....) Asa ca-mi raman mierea, smochinele si prunele uscate (pe care le mananc, dar nu nu au nici un efect)
ixxi si piersicuta 13+
dr Calaras

tomasa spune:
Da, Ingerasule, mi-a facut un control ginecologic, s-a uitat pe ecografia facuta la Iosup si pe analize si atat. Nu mi-a recomandat altele. Nici triplul test nici culturi de col.
Dar, vorba ta, daca era ceva probabil se vedea/simtea si la un simplu control.
Irina, 17+ sapt.
Dr. Radoi, Spitalul Municipal
Irina burticoasa si copilasul cuminte din burtica

tomasa spune:
Ixxi, in caz de forta majora eu stiu ca in sarcina se poate pune un supozitor cu glicerina. Oricum, solutia asta poate fi lasata pe mai incolo in sarcina cand se agraveaza din pacate problema si nici cu constipatia nu e bine sa stai. Si inainte sa recurgi la asta intreaba si medicul desi eu stiu ca se recomanda.
Irina, 17+ sapt.

ingerasu spune:
Crinuta, despre dr Tutunaru gasesti mai jos:
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=29850
Ixxi, incearca sa mananci prune multe iti spun ca nu o sa mai ai nici un fel de probleme de
Referitor la analize, la inceputul sarcinii trebuia sa-ti face cele uzuale (sange, urina) plus cele de imunologie. Alte analize se mai fac in trim II cam dupa 20 sapt de sarcina (sange, urina, testul de glicemie - intre sapt 24 si 28 - testul anticorpii Rh - sapt 28 etc)
Irina, dar ce varsta ai de vrei sa faci triplu test? Iar la controlul ginecologic doctorul vede daca ar fi ceva pe acolo suspect si atunci ti-ar recomanda o cultura de col.
Dr. Ion Ionut - Giulesti

ixxi spune:
Ingerasu... ce spui tu cu mai multe prune poate o funcționa la alte persoane, dar organismul meu este incapatanat si tot la
ajung.
Hai ca m-am prostit! care sunt testele de imunologie?
ixxi si piersicuta 13+
dr Calaras

ingerasu spune:
Ixxi, testele de imunologie se refera la rubeola, toxoplasmoza, cmv, listeria etc.
Dr. Ion Ionut - Giulesti

tomasa spune:
Ingeras eu chiar nu vreau sa fac triplul test pt. ca oricum nu as face amnio si atunci la ce bun sa-l mai fac? Poate doar ca sa-mi fac griji pt. ca doar triplul in sine am inteles ca nu este relevant, ci doar te trimite la amnio daca e ceva. Ma miram doar ca nu mi l-a recomandat...pt. ca am vazut ca multe alte fete si de aici si de la noiembrie-decembrie il fac (Crinuta, de ex.), indiferent de varsta. Eu am 27 de ani.
Intrebarea era mai mult cu referire la doctor. Adica ma gandeam daca nu o fi fost prea superficial vazand ca ma simt bine si ca totul a fost in regula cu sarcina pana acum.
Dar vad ca de fapt si voi faceti cam aceleasi analize pe care le-am facut si eu sau chiar mai putin. Te mult.
Irina, 17+ sapt.

andrutza spune:
Crinuta, eu sunt foarte multumita de dr. Tutunaru. Am ajuns la el pentru ca atat Shobo cat si Adita il laudau si pentru ca am auzit ca spitalul este foarte bun. Sa intri pe forumul pe care ti l-a indicat Ingerasu, ca acolo sunt mai multe pareri exprimate de fete care au nascut cu el anul trecut sau care au fost tratate de diverse afectiuni.
Ae si un site al lui - reclama
Andrutza si bebelusa
17+ sapt. - dr. Tutunaru - Elias
DPN 13-15 ian. 2005