Dragostea invinge sau obisnuinta?
aici se discuta intens despre relatii de familie, dragoste, casnicie, etc si toate invatam din experientele altora de ce sa ne ferim sau cum sa vedem anumite lucruri.
Povestea este asa, de fapt realitatea, prietena mea cea mai buna s-a casatorit acum 4 ani cu un coleg de grupa care era si cel mai silitor din tot anul. Ea este o fire foarte romantica, de cele mai multe ori dusa la extrem. s-a casatorit mai mult din frica ca singura nu va reusi ce si-a propus, de frica singuratatii, de frica ca va ramine fata batrina.
In fine, el este un om deosebit, tin unul la altul foarte mult, dar si dupa 4 ani de casatorie ea zice ca nu e indragostita de el si ca traiesc ca si colegi, prieteni foarte buni de apartament.
In afara de acest aspect al dragostei nebune la prima vedere, relatia lor pare foarte normala.
cum sa o ajut, ce sa-i mai spun daca de 3 ani ea are mereu aceeasi placa, nu vrea nici cu el ca ea nu simte pulsul vietii cum ar vrea ea si nu vrea nici fara el ca daca nu gaseste pe altcineva dupa care sa fie innebunita?
Eu una n-o prea inteleg ce vrea de atitia ani si se supara pe mine ca nu pot sa mai ascult aceeasi fraza in fiecare zi.
Poate sunteti voi mai experimentate si imi spuneti ce ati face in locul ei.
Multumiri multe si fericire multa.
Raspunsuri
mari_ana spune:
asa cum ai spus nu s-a maritat ca era indragostita si ca il iubea asa ca ea este in cautare,nu ai ce sa intelegi,este o stare foarte neplacuta atat pentru tine ca femeie dar si ca barbat
vivian spune:
situati prietenei tale, in opinia me e destul de simpla, nu si iubeste sotul si basta ..
totusi cunoscc cazuri de casatorii in care partenerii nu s au iubit de la inceput , insa acum au o casatorie..minunata si armonioasa, cu respect si...pretuire.
cred ca depinde mult de ceea ce vrei in general de la viatza si de la partenerul tau.
si mai cred ca daca sotul amicei tale, ar fi..un sotz care ar face o geloasa, sau s ar purta indiferent sau...ar fi absent la ...ceea ce face sau ce zice ea, ...ar reusi sa i atraga atentia "sotiei...care nu simte nimic"!
in opinia me cuplurile care nu functioneaza armonios, un an, doi, trei, etc, ar tb sa de desprinda la un moment dat pt ca , cu cat trece mai mult timp cu atat...lucrurile sunt mai coplicate pt ambii parteneri.
nu stiu ce sa zic de prietena ta, doar ca ..viatza e prea scurta pt a ne ..cauta , scuze si pretexte sa nu o traim...din plin.
vivi.
Catinca spune:
exact asa zic si eu, nu-nteleg cum in timp cind cineva iti acorda tot comfortul si e atent tot timpul cu tine si te ajuta in orice intreprinzi, sa nu se nasca in timp un sentiment mai presus decit dragostea la prima vedere.
S-ar putea ca ea sa nu stie ce vrea, ar vrea si cu el cind se simte singura si fara el poate apare cineva de care se indragosteste instantaneu.
mie personal toate astea mi se par copilarii, ea zice ca eu sunt fara inima si ca nu-mi pasa de ea, de ce simte ea, ca ce nasol e sa nu fii indragostita, bla, bla, bla...
eu cred ca ea ar vrea sa se intoarca la virsta de 17-18 ani cind totul e roz si te intilnesti pe ascuns cu gagiul...
Alte pareri despre relatii de genul asta?
ankalaura spune:
Cam delicata chestiune.....
In locul ei eu nu ma casatoream.
Pe de alta parte, oricum e o loterie. Poti sa te casatoresti din iubire, si sentimentul sa dispara, sau poti sa te casatoresti din ... prietenie si respect, iar iubirea sa apara mai tarziu.
Ea este singura care ar trebui sa incerce sa isi imagineze cum ar fi viata ei peste... 10, 20 de ani... Cand poate vor avea riduri, kilograme in plus, plictis, oboseala...
Poate daca l-ar pierde (nu doresc asa ceva!), ar constata ca-l iubeste, de fapt, si nu si-a dat seama pana atunci!
Anca si papusica Eliza (26.august.03)