Cum sa fiu o sotie buna??????

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Adela spune:

quote:
Originally posted by Nadia1976

"Asa ca si pe mine ma doare in cot de nimicuri precum treburile gospodaresti ...."Pai... de acord sa va doara in cot din cand in cand de treburile casei... dar, ma repet, BACTERIILE... VIRUSII care-si fac loc in casele voastre? Cu ei cum ramane???

mor de ciuda!

~~Adela & Julia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ocebine spune:

Pai... de acord sa va doara in cot din cand in cand de treburile casei... dar, ma repet, BACTERIILE... VIRUSII care-si fac loc in casele voastre? Cu ei cum ramane???

Construim imunitate!

Anamaria mama la Nick (6)& Alex (3)
http://mywebpage.netscape.com/Ocebine/Alex3.jpg
http://mywebpage.netscape.com/Ocebine/Nick3.jpg

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

Poate sunt de moda veche, dar eu sunt de parere ca oglinda familiei si a femeii este CASA.
Si noi muncim 10-12 ore pe zi, si noi avem copilas de un an, am avut si ajutor, acum insa suntem singuri. Nu cred ca este vorba de educatie. Mama mea cred ca a gresit, a fost mai mult preocupata de curatenie (pana la obsesie), si mai putin de a se juca cu noi. Tata ne citea, si se implica in joaca nostra, pana chiar la a nu asclta de mama.... Spre fericirea noastra - ca ne lua guma de mestecat, gogosi...
Sotul meu ma ajuta mult la trebuirile din casa, insa este un dezordonat. Ma straduiesc sa nu il cicalesc prea mult, dar nu prea reuseesc.... Imi fac aici mea culpa.
Nu reusesc mereu sa tin ordine si curatenie. Uneori ramanem si fara mancare. Dar le fac cu placere.
La fel si tu, poti incepe prin a-ti propune sa pui fiecare lucru la locul lui dupa ce il folosesti. Poti incepe prin a gati retete usoare, rapide. Poti azi sa dai cu aspiratorul, maine sa gatesti. Eu, cand sunt coplesita, sau nu pot, sau nu am chef, sau vreau sa imi petrec mai mult timp cu BB, chem o femeie, imi face curat in toata casa (4 camere), si ma costa 200 de mii. Nu e nevoie sa vina mai des de doua saptamani. Poate chiar mai rar!
Mai greu e cu calcatul rufelor. Dar nu pot sa pun pe mine ceva necalcat, calc tot, si prosoapela, iar la bebe si sosetele!
Reversul? De multe ori ma culc la miezul noptii, ma trezesc la 6, la fel si in w/end.... dar le fac pe toate si ma simt atat de bine in casa mea! Ma simt bine pentru ca e curat.
Si una peste alta, cred ca tuturor barbatilor le place sa se mandreasca cu sotia care tine casa curata, care face prajituri bune... Iar cand sotul meu imi spune ca la serviciu au remarcat colegii ca are o camasa frumoasa, sau ca e mai elegant decat de obicei, iar ma simt bine, pentru ca am si eu o contributie.
Si mai am un lucru de spus si gata. Stiu ce inseamna sa fii pianist, ma rog, artist in general. Este o meserie foarte diferita de restul. Dar, consider ca scoala, cariera,... astea le faci pentru ca trebuie, nu numai pentru ca vrei. O familie insa, intelegerea, iubirea, toate astea le construiesti, si trebuie cel putin DOI, nu unul....
M-am saturat de note de 10! N-am avut nici o restanta in viata mea! Si eu am fost pianista. Tatal meu picta. L-am dat incolo de master si de doctorat! Am renuntat la invatamant, desi iubeam enorm meseria asta! N-am vrut ca toata viata sa imi pierd verile cu studiul, cu examenele, cu gradele, cu inspectiile! Fiecare trebuie sa faca o alegere, asta e tot! Nu spun ca tu ar trebui sa renunti! Din contra! Dar una e sa faci toate astea cand esti singura, si alta cand viata ta nu-ti mai apartine in totalitate. Iar cand ai o familie, poate trebuie mai putin doctorat, si mai multa curatenie!

Anca si papusica Eliza (26.august.03)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nadia1976 spune:

"Pentru unii oameni, a le face servicii este un mod de a le arata ca ii iubesti." BANTI, ai dreptate... de ex. sotul meu merge la servici si se "lauda" la fetele cu care lucreaza (el e manager la un magazin) cate fac eu pentru el... ca daca vine acasa si e obosit si eu sunt libera, nu-l las nici sa se ridice de pe canapea, macar sa-si ia o bere din frigider... si fac asta din PLACERE! Vreau sa-l rasfat, asa cum ma rasfata el pe mine, cu un mic dejun la sfarsit de saptamana... si atunci ii simt toata iubirea, ca si cum mi-ar da o imbratisare sau un pupic... Mie imi place taaaaaare mult sa ma rasfete, si atunci il rasfat si eu pe el... e drept ca eu dau (in treburile casei) mai mult decat primesc, dar nu ma deranjeaza... e in natura mea sa ma ingrijesc de treburile casei... e drept, sunt de-a dreptul maniaca a curateniei... dar daca am in vedere sanatatea lui, a copilului si a mea... eu ic ca e un lucru bun.

Mergi la inceput

Adela, sper ca virusii si bacteriile din casa ta sa moara de ciuda, asa cum spui... Cei din casa mea, prefer sa-i elimin eu... asa, pentru mai multa siguranta. Daca tie-ti arde de glume cand e vorba de sanatatea familiei tale... n-ai decat, dar ptr. mine e un lucru serios. De aceea curatenia si ordinea casei mele le iau f in serios. Da, ce sa zic? Bafta multa tie si viata scurta bacteriilor sin casa ta.

Mergi la inceput

"Poi si copilul ce face in timpul asta??????? Ca de fapt asta e intrebarea!" Adela, am spus: incearca sa faci ce poti in timp ce copilul doarme...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sinzi_ana spune:

quote:
Originally posted by ocebine

Pai... de acord sa va doara in cot din cand in cand de treburile casei... dar, ma repet, BACTERIILE... VIRUSII care-si fac loc in casele voastre? Cu ei cum ramane???

Construim imunitate!

Anamaria mama la Nick (6)& Alex (3)
http://mywebpage.netscape.com/Ocebine/Alex3.jpg
http://mywebpage.netscape.com/Ocebine/Nick3.jpg

Da Nadira, tu stii ca copilu baga in gura si pietricele din parc, si al meu mananca scoici, pune mana pe bete si apoi vara repede un deget in gura...Ar trebui sa fac curat si in parc????
Sa devin obsedata si sa car cu mine litri de apa sa il spal pe maini de fiecare data cand pune mana pe jos sau pe jucaria altui copil?
O menajera nu e asa scumpa (eu ii dau 1.200.000 pe luna si vine o data la 2 zile), si poti sa o chemi si o data pe saptamana daca nu ai posibilitati si freaca tot, cand pleaca imi fac freza in gresia de pe jos si alunec pe parchet!!!
Si dupa cum s-a sugerat se poate face cu randul: tati scoate copilul in parc, tu faci mancarica...sau invers!!!
Sinzi si David

Mergi la inceput

Sanziana, sa faci curatenie in parc... Nu spus nici sa faci asta, nici sa devii obsedata de frica bacteriilor. Ideea era ca macar acolo unde se poate, adica in propria ta casa, sa incerci sa-ti feresti copilul de inhalarea sau ingerarea bacteriilor. Sa-i protejezi cum poti mai bine. Si eu am mancat de pe jos, cand eram copil, ca oricare alt copil... si desi in casa era curatenie mama daca ne vedea, nu ne lasa sa mai bagam in gura ce pica pe jos... dar nici nu ne putea supraveghea tot timpul. Dar, parerea mea, daca poti sa-i oferi familiei tale o casa curata de ce sa nu o faci? Indiferent daca curatenia o faci tu sau menajera; important e sa fie curatenie. Apoi, ordinea?! E buna, ca asa stii exact fiecare lucru de unde sa-l iei cand ai nevoie... Dar, stii ce?! Eu am spus deja ca sunt o maniaca a curateniei, poate exagerez eu... imi cer scuze daca am ofensat pe careva. (Adevarul e ca merg la conilier o data pe saptamana ptr. a inlatura obsesia ptr. curatenie). As vrea atat de mult sa fiu ca voi... sa le las incolo de scame si praf si bacterii, sa le las sa moara de ciuda... dar nu pot... deocamdata. Va pup dulce si BAFTA in tot ceea ce faceti. Si mare grija ca facand prea multa curatenie, nu e un lucru bun... poate duce la lucruri grave... Va pup si-mi cer scuze...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lily spune:

Draga Sabina
iata ca subiectul tau a captat un mare interes !

dar cred ca tu ai nevoie de incurajare!
-nu sa te lasi coplesita de vina ca nu ai curatenie in casa, nici ordine, nici mincare si toate cele ,
-nu sa fii comparata cu un robot de bucatarie si cu o femeie "model" din secolele trecute cind femeia tinea casa, facea copii, muncea la cimp/fabrica si totul din obligatie!

Ma ofer avocat sa fii aparata de conceptiile si pretentiile ridicole de a fi perfecta!
Esti o fire artistica, sensibila (esti Balanta cumva??) si care ai ales cariera muzicala-imi aduc aminte ca ne-ai invitat sa venim la un concert in care ti se cinta o piesa ! Arta presupune aceasta visare, plutire si desprindere de concret, de faptele cotidiene in care spiritul este cuprins de dulci reverii, in care inspiratia iti poate veni pe moment sau dimpotriva trebuie sa astepti !

Ceea ce e absolut superb este ca ai reusit sa faci un copil in timpul unei facultati-LA ZI! , sa accepti in casa si pe baiatul sotului tau care e adolescent, sa muncesti !!!
Draga Sabina , nu iti face singe rau ca nu reusesti sa te organizezi acum fiindca si la tine, ca si la alte tinere mamici, ai caror parinti nu le pot oferi ajutor, s-a acumulat muuulta oboseala, poate chiar cronica!
Apoi ai facut o depresie post-natala, ai mare grija sa nu cazi iar in depresie, care pot sa spun ca e fff vicleana!!!
De asemenea, tii prea mult cont de gura lumii. Cine anume se amesteca in casnicia ta si toarna gaz pe foc? afla si tine la distanta acea persoana care nu iti vrea binele. De aici incep dicutiile, certurile interminabile.
De fapt daca fiul sotului tau poate sa faca anumite trebuie in gospodarie, inseamna ca e un baiat matur, responsabil, o binecuvintare pt tatal lui si pt viitoare lui sotie-ii seamana tatalui, cumva! Daca sotul tau avea fata, era normal sa stea in bucatarie, dar ca baiat de ce sa nu fie ??!! Cunosc o multime de barbati care de mici au fost ajutor de nadejde in casa si si-au intemeiat familii unde a contat enorm acest lucru!

Succes in meserie, multa sanatate !

o idee:
-incearca sa compui o piesa ritmata cu aceasta tema -haos -dezordine !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dcm spune:

quote:
Originally posted by ankalaura

L-am dat incolo de master si de doctorat! Am renuntat la invatamant, desi iubeam enorm meseria asta! N-am vrut ca toata viata sa imi pierd verile cu studiul, cu examenele, cu gradele, cu inspectiile! Fiecare trebuie sa faca o alegere, asta e tot! Nu spun ca tu ar trebui sa renunti! Din contra! Dar una e sa faci toate astea cand esti singura, si alta cand viata ta nu-ti mai apartine in totalitate. Iar cand ai o familie, poate trebuie mai putin doctorat, si mai multa curatenie!

Anca si papusica Eliza (26.august.03)

te-ai gindit si la alternative? poate ca daca ai doctorat cistigi mai multi bani si poti angaja bona pentru copil, femeie la facut curat, iti cumperi masini de spalat vase, spalat rufe si uscator (care in mare parte elimina nevoia calcatului, mai ales a sosetelor), dai camasile la curatatorie chimica, iar daca nu ai chef sa gatesti comanzi mincarea la restaurant.

mi se pare trist ca o femeie educata, inteligenta, haruita cu un talent absolut special si o cariera de exceptie, care are grija (pina la epuizare dupa standardele mele) de un copil mic, sa fie judecata ca gospodina ineficienta dupa cita ceapa a tocat sau de cite ori a sters praful intr-o zi in anul de gratie 2004.

sint curioasa care ar fi fost reactia acestui forum daca SABIN, tatic, ar fi pus intrebarea "cum sa fiu un sot bun", avind aceleasi date. pun pariu ca nimeni nu i-ar fi sugerat sa renunte la doctorat!

sabina, atit timp cit iti iubesti sotul si copilul si faci pentru ei tot ce poti mai bine (si asta, in opinia mea, include si a avea cea mai stralucitoare cariera profesionala posibila) esti o sotie ideala!

Mergi la inceput