Cum sa fiu o sotie buna??????
Raspunsuri - Pagina 10
dpintilie spune:
quote:
Originally posted by 2girlsmum
Nu stiu daca faza cu tratarea la consilier era pe bune sau doar ca sa raspunda si ea la misto celor care ridica lenea la rang de virtute.
Patricia si fetitele Miriam si Ruth (6.12.03)
Fotografiile Noastre
Pai in cazul in care a fost la misto, poate chiar ar trebui sa mearga Glumesc, desigur...
Fiecare face dupa cum crede ca e mai bine pentru FAMILIA lui, atata timp cat exista ARMONIE in casa, buna intelegere intre parteneri.
Cand insa apar probleme(de orice gen) nu stai si admiri stelele, faci ceva pentru a rezolva problemele respective, chiar daca acel ceva inseamna un mic compromis.
sinzi_ana spune:
Nu, DAna.
Eu cred ca intr-o casnicie (realtie) nu trebuie sa incerci sa iti schimbi partenerul, pentru ca un om nu se schimba niciodata, si chiar daca crezi ca ai reusit, cand ti-e lumea mai draga constati ca traiai cu un strain.
Tebuie sa te adaptezi si sa incerci sa fii asa cum esti tu de fapt. Daca asta e firea Sabinei eu nu as incerca sa o schimb, pentru ca ii distrugi personalitatea, si chiar cu o casa luna...tot se vor ajunge la certuri...pentru ca va fi ea nefericita si obosita sa pretinda ca e, ceea ce nu este!
Numai fiind tu insuti vei gasi fericirea, vei iubi si vei fi iubit pentru ceea ce esti, cu toate defectele si cu toate calitatile...
Sinzi si DAvid
tata lu Toma spune:
Am o intrebare pentru cei care nu cred in existenta responsabilitatilor intr-o familie sau intr-o gospodarie :
- aruncati gunoiul din ura pentru cos sau din dragoste pentru pubela ?
vlad
ps.Desi iubesc, patimas, peria de WC, ieri am inselat-o cu mopu'
sinzi_ana spune:
quote:
Originally posted by tata lu Toma
Am o intrebare pentru cei care nu cred in existenta responsabilitatilor intr-o familie sau intr-o gospodarie :
- aruncati gunoiul din ura pentru cos sau din dragoste pentru pubela ?
vlad
ps.Desi iubesc, patimas, peria de WC, ieri am inselat-o cu mopu'
ma refeream la responsabilitate fata de copil si sot...pe care eu nu le simt...
dpintilie spune:
Eu fac o diferenta intre a incerca sa-ti schimbi partenerul sau a incerca sa te modelezi tu insuti in functie de partener. La fel cum o face si el, in functie de tine. Din puctul meu de vedere, important e sa mergem pe aceasi cale, sa fim unul...Chiar daca asta inseamna niste compromisuri mici. Daca insa compromisurile sunt atat de mari incat sa ma faca nefericita, pe mine sau pe partenerul meu, atunci mai bine 2 cai separate...
ankalaura spune:
Tata lu Toma e baiat destept!
Sinzi_ana: da' tu ce simti? Poate vorbiti de fapt de acelasi lucru, si folositi termeni diferiti!
Chiar din definitia gasita de tine, responsabilitate inseamna a accepta și suporta consecințe. Numai ce faci la serviciu presupune consecinte si... responsabilitati? Si sentimente, desigur, da' numai cu amoru' mori de foame...
Si indiferent daca din ura fata de cos sau iubire pentru pubela, tot trebuie sa stii ce ai de gand. Pui mana pe matura sau nu?
Aloo, Sabina ce mai zice? Da' sotul Sabinei?
Si pana la urma, chiar daca mai viseaza omul la cai verzi pe pereti, sau "se eschiveaza" de la trebuirile gospodaresti, cand incep NEINTELEGERILE, ce faci? Stai si compui??? Har sau ne-har, eu n-as putea sa dorm noaptea! "sa spal o farufire?" Bleah! Nu-mi place! Mai bine ma joc cu bebe. Pai cum mai zicea cineva: cand a hotarat sa aiba familie si un copil, nu se astepta sa fie greu? Ori copilaresti, si te distrezi, termini scoala, master doctorat, si mai vezi tu, ori le faci pe toate cum poti. Cu efort! nu ca ai chef sau nu-ti place. Ce? Tot ce faci iti place? faci NUMAI ca-ti place? sau si ca trebuie?
Asa ca ori iei masuri, ori "te eschivezi"!
Anca si papusica Eliza (26.august.03)
Sabina spune:
Fetelor, de ce va certati???????
Nu va certati intre voi, certati-ma pe mine!
Am citit cu mare atentie tot ce-ati scris( mai putina lupta cu bacteriile!)si concluzia mea e aveti fiecare putina dreptate.
Ce inseamna pentru mine sotie buna...cea care e alaturi de familie, cea care vrea sa faca ceva pentru binele general, indiferent daca asta inseamna curatenie, bani, sau sa mearga pe Himalaya cu sotul ei.Eu sunt ingrijorata ca am avut o perioada, poate datorata oboselii( n-ati prea citit mesajul al 2-lea)in care nu ma mai interesa binele sotului meu, in sensul ca il lasam sa se epuizeze muncind.Stiu ca suna ingrozitor...de aceea sper sa trec definitiv peste egoism( ca in fond de asta e vorba)
De fapt..ce vrea sotul de la mine este participare, nimic altceva.Vrea sa vada ca ma implic in mod constant, nu doar atunci cand am chef.si nu are legatura cu maritisul sau responsabilitatile , ci doar cu unirea pe care o presupune iubirea dintre 2 oameni.
De fapt, eu vreau sa-mi pese de casa tot timpul, nu doar cand vad ca dupa ce se joaca Sofia sau ma imbrac eu grabita sa plec la Conservator nu se mai poate trece decat cu tancul prin casa...
Din pacate,uneori mie chiar nu-mi pasa, si asta e problema cea mare.
despre copil...Copilul meu are ce manca, ii gatim amandoi.Copilul meu locuieste intr-o casa relativ curata si are parte de toata atentia.Asta asa, ca sa fie clar.
ideea este ca eu fac toate treburile astea destul de rar, si mai rar cu dorinta de a le face, si cel mai des daca nu se iveste nimeni care sa le faca.Dar pana la urma tot le fac....
Insa intr-adevar, dupa ce stai toata ziua si trebaluiesti, e foarte greu sa mai compui.Si eu cred ca Sofia va fi mai mandra daca peste ani de zile va spune "mama e compozitoare" decat "mama a gatit f. bine azi" Sa nu credeti ca am impresia ca e mai important sa compui decat sa gatesti, in fata lui Dumnezeu e acelasi lucru.Dar eu, copil fiind, ma laudam ca mama e matematician, nu ca a facut curat.
De aia sfaturile despre organizare cred ca mi se potrivesc.Am trassi niste concluzii...in fond toata munca asta trebuie sa fie ca o distractie, in joaca mai iei o jucarie, mai dai cu mopu'...
Si mai cred ca pe masura ce copilul mai creste, se mai rezolva din probleme( daca nu vine bebe 2)
Iar fata mea nu-mi seamana deloc, e f. ordonata, pune singura jucariile la loc, daca ii scapa mancare pe jos ia o carpa si sterge, si asta de la un an si 2 luni.
In alta ordine de idei, sotul meu nu vrea deloc sa ma schimbe, doreste doar sa vada in mine participarea( cum am mai spus).Dorinta lui cea mai mare e sa ma vada realizata in plan artistic, nu vrea sa se laude cu prajiturile pe care le fac.De fapt, el ar dori de la mine sa ma pot organiza, tocmai pentru a putea compune mai bine( pentru ca v-am mai spus, si in munca asta sunt dezorganizata)
iar eu imi doresc o viata de familie, insa probabil ca ar fi trebuit sa fac un curs de menaj mai intai....
va pup.
Sabina & Sofia Galagia
A_Iulia spune:
Bravo, mai Sabina! Oricum esti mai cu capul pe umar decat noi toti la un loc care ne certam ca chiorii si exageram intr-un sens sau altul.
Te felicit pentru modul cum judeci.
Si zic ce ziceam la inceput: cred ca ai o familie fericita. Cred ca esti un om deosebit. si sotul tau - la fel, un Domn care nu se sfieste sa puna mana sa faca treaba in casa daca trebuie.
Cred ca sfaturile de aici nu prea iti sunt de ajutor.
Adina + Olivia Karla 04.03.2004
pozele noastre
casandra spune:
Sabina,
Sunt convinsa ca voi trei formati o famile tare frumoasa.
E bine ca iti dai seama ca problema ta e organizarea, mult succes in lupta pentru buna oranduiala. Din pacate si eu am aceeasi problema, sunt cam imprastiata... Asa ca te inteleg...
ankalaura spune:
hai fratilor, o luam de la capat cu Casandra?
Vad a avut super succes subiectul! Va pup!
Anca si papusica Eliza (26.august.03)