Despre bone

Despre bone | Autor: ela spataru

Link direct la acest mesaj

Am postat un anunt de cca 4 saptaminiprin care speram sa gasesc o bona copilului meu sau macar o meditatoare la franceza ptr citeva ore pe zi.Surpriza????Sau nu..NIMENI!!!!NU MI-A RASPUNS NIMENI LA ANUNT!Nimanui nu ii trebuie un job in Bucuresti,nimeni nu are nevoie de un ban bun..in plus,doar o studenta la Medicina care are timpul dramuit si totusi ,cinste ei,s-a oferit sa ne ajute.Pacat ca nu vorbea franceza fluent.Dragi mame,cum va explicati urmatoarea situatie,as zice paradoxala:avem ingrozitor de multi pensionari,studenti si someri,dar noua ,cei care lucram zi lumina ,ne are...buza dupa un ajutor la copii.Ei nu au bani pentru medicamente,mincare,intretinere etc etc,iar noi nu avem pe cine plati sa ne supravegheze copii 4,5ore pe zi..Mie mi-e peste putinta sa inteleg de ce se mai pling,daca nu fac nimic sa isi imbunatateasca situatia.Am crezut ca dau anunt si se vor imbulzi...,ca o sa am de unde sa aleg...Din contra,zilele trec si nimeni nu are nevoie de bani,job,sau orice altceva..Incep sa cred ca nici eu nu mai am nevoie de bona,ptr ca la viteza cu care mi s-a raspuns mi se insoara baiatul...

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns vioviju spune:

Draga Ela,

Eu iti inteleg frustrarea. Si eu am probleme cu bone, menajere, dar nu numai. Lucraz intr-o firma de publicitate si avem nevoie de f multi colaboratori pe proiecte. Daca ii vezi cum se uita la tine, de parca iti fac o favoare ca muncesc, de parca nu i-ai plati. Stii cat ii dau unei pustoaice de 20 de ani ca sa imparta niste fluturasi? - Intre 35.000 si 50.000 lei pe ORA. Si cand ma duc sa o verific o gasesc fumand.
E aiurea.
In ceea ce priveste bonele, mie mi se pare ca, de cand exista agentii de babysitting, treburile, in loc sa se rezolve s-au inrautatit.
Agentiile trag salariile in sus ca sa ia comisioane cat mai mari, dar bonele, in loc sa aiba o anumita pregatire, sunt aceleasi ca inainte dar cu mai multe fumuri in creier pt ca sunt "babysitter".
Eu am mers la foarte multe agentii si nici una nu mi-a gasit o bona OK care sa stea 12 ore cu copilul. Nici macar nu am ajuns la discutiile despre salariu asa ca asta nu este un motiv pt esecul meu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cris1iana spune:

eu am nevoie de bani si chiar vreau sa lucrez !
chiar sunt stresata ca acum sunt in concediu 3 luni si nu am de lucru .am 21 de ani .
cunosc multe pers care isi cauta de lucru , poate nu au vazut anuntul tau .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angi_gemeni spune:

Cred ca e vorba de comoditate si de faptul ca multe persoane au muncit peste 30 de ani de zile doar pentru o carte de munca si o pensie... Au facut o munca fara tragere de inima si s-au dus la serviciu doar ca sa fie "in randul lumii".
Acum, le este mult mai usor sa stea la barfa, sa mearga la piata , nu pentru ca ar avea ceva de cumparat, ci doar pentru ca acolo mai e vreuna dintre vecinele de cartier si , astfel, barfa continua...
Eu am exemplu clar, la mine-n curte: soacra mea se loveste, efectiv, de musca. Nu face nimic toata ziua. A fost cadru didactic... Ne tine zilnic discursuri de cum sa economisim, de cum sa cheltuim mai putin, dar nu o deranjeaza faptul ca dam aproape 5 milioane pe bona.
Sunt, ca si soacra mea, o gramada de persoane carora nu le place munca, carora le ajunge pensia aia de mizerie...

Angi&Andrei&Andreea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bibi spune:

Acum ca sa nu dau si eu in patima lamentarilor, te sfatuiesc sa incerci si cu fluturasi lipiti pe cabine telefonice si usile de la scarile blocurilor din cartierul tau. Zau ca merita!

Bibi si David

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ela spataru spune:

Sigur ca n-o sa filozofam nici una la infinit pe acest subiect,
si daca ar fi singurul...Am sa-ti urmez sfatul si am sa pun fluturasi(50000lei ora...) si ptr ca feciorasul meu e un norocos,am sa-i gasesc o bona pe cinste...prin vecini.

Va pup mamici!Bafta la bone!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns filofteia spune:

Te lamuresc eu...
Cine vrea sa munceasca nu o face pentru 4-5 ore. Prefera program lung cu salariu mai mare.
Bona mea va fi libera 4 ore din toamna (Adi merge la gradi), dar nu pot sa-i micsorez salariul pentru ca va pleaca la altcineva care ii da mai mult, chiar daca va munci mai mult.

Mergi la inceput