Ajutor! Ma bate bebele!!!

Ajutor! Ma bate bebele!!! | Autor: adoliana

Link direct la acest mesaj

Sper sa nu radeti de mine dar problemuta pe care o am ma macina tare de tot.
Maruntelul meu are 1 an si 2 luni se comporta absolut normal pentru varsta lui are o energie debordanta , nu sta locului o clipa si desi este foarte alintat se alinta intr-un fel de ne topim toti!
Problema este ca atunci cand ii spun ceva care nu-i este pe plac sau cand vrea el sa-mi atraga atentia cu ceva , imi articuleaza cu viteza cate un de vad stele verzi! Am incercat sa-i explic ca nu-i frumos sa lovesti pe cineva, am incercat sa-i arat ca ma doare atunci cand trage si ca mami plange, vine la mine si ma pupa iar in secunda 2 ma articuleaza de nu ma vad!!!
Realizez ca este un mijloc de comunicare pentru el dar asta nu ma consoleaza cu nimic! As vrea sa-l dezobisnuieasc de acest obicei cu atat mai mult cu cat la noi in familie nu a avut de unde sa vada asa ceva. Nu inteleg cum se face ca maruntelul meu este un mic bataus!!
Mami a mea imi tot spune ca nu am motive de ingrijorare , ca eu sunt cea care despic firul de par in patru , ca asa fac toti copiii mici si ca atunci cand va mai creste si va intelege problema va lua sfarsit de la sine . Nu pot sa fiu de acord cu ea in ceea ce priveste intelesul! Cum se face ca intelege orice altceva, ca imi aduce toate lucrurile pe care i le cer, si nu intelege ca nu este frumos sa loveasca pe cineva?!
Cum sa ma fac inteleasa de maruntelul meu??!!!
Spuneti-mi va rog , ca ati mai intalnit cazuri de acest gen si ca stiti cum trebuie sa procedez!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns aquariusrpro spune:

Eu nu cred ca pricepe foarte clar ce se intampla. Aceeasi problema am avut-o si noi chiar si mai tarziu dar din alte motive ( minunatele desene animate cu Tom si Jerry .. am "incasat" o tava de plastic in cap de am vazut stele verzi, are si mana greaaaa ).

Daca te superi pe el, atunci mentine supararea un pic mai mult. Chiar daca te pupa. Mentine starea de suparare asa incat sa ajunga sa faca legatura intre "bataie" si supararea ta, sa inteleaga ca "bataia" nu-i buna. Ii explici si-l sanctionezi ( nu bataie ) pur si simplu nu te mai juca cu el 30 min. Ii dai tot ce are nevoie ( apa, lapte , mancare ) dar nu vorbi cu el. Daca trage de tine ii explici ca esti suparata pentru ca a dat in tine si eventual repeta gestul pe care l-a facut.

Sunt convinsa de faptul ca bebeul nu intelege problema. De fapt s-ar putea sa vrea sa te mangaie dar controlul muscular inca nu-i de finete. Va mai dura un timp. Trebuie sa repeti cu rabdare ca nu-i voie etc. Sa-l inveti sa mangaie, sa-i tii tu manuta asa incat muschisorii lui sa detecteze diferenta de putere aplicata!

Fii-mea s-a potolit complet cu "bataia" cand a dat intr-o fetita mai mare si fetita respectiva i-a aplicat si fiica-mi aceeasi lovitura in secunda 2. A plans Ruxandra si fetita i-a replicat ca si pe ea o doare.. si uite asa am scapat!

Rabdare si nu te ingrijora. Trece cu rabdare!

Roxana&Ruxandra

http://community.webshots.com/user/aquariusrpro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Midori spune:

E normal la 14 luni il amuza reactiile tale, mai ales daca
te si vaiti, are o distractie pe cinste.
Asa am citit pe babycenter.

Pe noi ne musca asa pe furis ca nici nu stiam cand s-a intamplat, n-am facut nimic senzational,
s-a dezvatat cu timpul.

C&mi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dulcetica spune:

Rares are 5 luni si da din picior in mod intentionat ca sa te loveasca.De exemplu da numai de piciorl de linga mine si ma loveste sistematic.Nu merita deranjul sa-i explic sa renunte si are ceva forta.Cind il adormim ,in special,ne capaceste frecvent.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

Sa vezi ce te mai asteapta.............a mea acuma ma musca( din dragoste)si rade de mine daca ma doare.Totusi, daca mentin supararea se potoleste.

Sabina & Sofia Galagia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iselin spune:

SI PE MINE MA MUSCA SI MA BATE. AM CITIT CA TRECE DE LA SINE, IAR NOI TREBUIE SA NE FERIM DIN CALEA SA CAND OBSERVAM INTENTIA, SA NU-I INCURAJAM OBICEIUL. INTR-ADEVAR NU-SI POATE CONTROLA FORTA MUSCULARA LA ACEASTA VARSTA, E SI UN MOD DE COMUNICARE SI DE CUNOASTERE PENTRU EI.
PUPICI, &EU

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carrie spune:

Thea mai nou ne zgaraie pe fata si daca ne facem ca plangem rade in hohote.nu stiu cum sa procedez, pentru ca varianta dat peste manute pe langa ca nu-mi place nu functioneaza...s-o ignor, sau sa-i explic constant ca nu e voie, si bine?
adoliana, va sa zica te distrezi cu nazdravanul:))

pupici

cristiana si gagalicea Theodora Alexia(1 anisor si doua luni)

http://photos.yahoo.com/thea_alexia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adoliana spune:

Cand am intrat astazi aici si am vazut raspunsurile voastre m-am mai linistit. Va multumesc mult pentru sfaturi si sper sincer sa treaca de la sine , cu atat mai mult cu cat in ultimile zile am patit-o si cu muscatul. Fulgerator se apleaca spre mine, da impresia ca se pisiceste si el musca cu tot dichisul!! Se pare ca aceeasi problemuta o mai au si alte mamici , deci sunt mult mai calma!
Multa sanatate la mamici si bebici!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dddd spune:

fata mea ma musca si ma privea sa vada reactia mea si am potolit-o foarte repede. am muscat-o si eu putin siu m-am uitat si eu gales la ea iar fata ei era foarte mirata adica cum, mama poate si ea sa ma muste? s-a potolit instatnt. apoi la ceva timp a descoperit ca am si par in cap si a inceput actiunea tras de par, pana cand am tras-o si eu si brusc s-a potolit. nu a fost nevoie de explicatii sau certuri, nu i-a placut nici ei senzatia asa ca nici nu a mai tanjit sa experimenteze pe mine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amik spune:

alexandra mea ma musca de am umerii plini de vanatai.si mai nou mi-a descoperit sanii de care ma ciupeste si anticipeaza "auuuu"-l meu.ma termina dar desi imi dau lacrimile de durere incerc sa nu o bruschez ci sa ii explic frumos ca ma doar si face buba!
ea face asa mai ales cand ii este foame/somn/cand e nervoasa...

Alexandra mare si Alexandra mica...

www.jester.ro/alex/

Mergi la inceput