OVULATIE cand??????????????????
buna fetelor, lamuriti-ma si pe mine ca nu mai inteleg nimic
in luna iunie am avut ciclu pe 4 iunie la 25 de zile
apoi pe 29 iunie la 26 de zile
apoi pe 23 iulie la 25 de zile
am gasit pe net tot felul de calendare care iti spun cand este ovulatia dar fiecare spune alta data de ovulatie, la cate zile este ovulatia din ziua 1 de ciclu?
va multumesc
ADy
Raspunsuri
cami30 spune:
uite aici poti sa-ti calculezi ovulatia urmatoare daca ai toate datele ultimilor 3 CM
http://sanatate.org/teste/ovulatie.php
cami
MadalinaM spune:
Nu e o zi fixa a ovulatiei in cazul asta.
si, in general perioada "fixa" se considera a fi de 14 zile dupa ovulatie pina la urmatoarea menstra.
Apoi, e mult ma bine ca spermatozoizii sa fie acolo inainte sa se produca ovulatia, ei traiesc mai mult, ovulul doar 24h.
Asadar un calcul grosier dar care prinde ovulatia este:
26zile cit, sa zicem, tine, in medie, ciclul tau - 14 zile(perioada fixa) - inca vreo 2-3 zile marja ar insemna ca trebuie sa te astepti la ovulatie incepind cu ziua 10. Apoi se calculeaza perioada fertila, atentie, e perioada in care poti ramine insarcinata calculind si durata de viata a sperm-lor sau a ov-lor. Aceasta e in diferite formule de calcul de 7-8 zile=> perioada fertila intre Z10-Z17.
In aceasta perioada sint iarasi diferite sfaturi legate de cind sa incercati...o zi da una nu sau in fiecare zi. Daca e sa fie e suficient si doar o data dar pentru cele mai putin norocoase la cap. eu zic ca nu are ce sa strice varianta "in fiecare zi".
Mai putin norocoasa,
MadalinaM
O adresa utila:
http://www.babycenter.com/calculators/ovulation/
Bafta!
Oana_B spune:
Adriana tu trebuie sa incerci sa monitorizezi singura ovulatia, ce e pe net e prea generalist ca nici o femeie nu seamana cu alta. Pe mine ma enerveaza calendarele pe net ca zic "lungimea ciclului", pai de unde sfantu' ca in fiecare luna e diferit. Asa ca te inarmezi cu un termometru bun si niste teste de ovulatie si incepi sa masori sa vezi cand ai tu ovulatia. Cel mai sigur si cel mai sigur tot la doctor e da' daca n-ai masurat pana acum nimic, poti incepe si acasa de una singura.
Oana_B
zanel spune:
Buna!
Fiind novice in aceste probleme, m-ar interesa si pe mine cum se numesc aceste teste pt, depistarea ovulatiei si cam ce pret au.
Va multumesc anticipat si va pup pe toate.
zanel
Oana_B spune:
Uite aici doua subiecte unde fetele au discutat despre testele de ovulatie si farmaciile unde se gasesc:
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=26839" target="_blank">Test pentru depistat ovulatia
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=27208" target="_blank">Teste de ovulatie
Oana_B
bibi spune:
quote:In plus, incearca sa masori temperatura bazala la aceeasi ora si inainte de a te da jos din pat. Se spune ca activitatea fizica duce la o crestere a temperaturii cu cateva gradatii. cand temperatura creste cu 4-5 gradatii, si din cate mai tin eu minte e musai sa fie peste 37 grade, inseamna ca esti la ovulatie. in mod normal temperatura corpului trebuie sa fie marita 2-3 zile dupa care scade iar sub 37 de grade.
Adriana tu trebuie sa incerci sa monitorizezi singura ovulatia, ce e pe net e prea generalist ca nici o femeie nu seamana cu alta. Pe mine ma enerveaza calendarele pe net ca zic "lungimea ciclului", pai de unde sfantu' ca in fiecare luna e diferit. Asa ca te inarmezi cu un termometru bun si niste teste de ovulatie si incepi sa masori sa vezi cand ai tu ovulatia. Cel mai sigur si cel mai sigur tot la doctor e da' daca n-ai masurat pana acum nimic, poti incepe si acasa de una singura.
Daca am zis ceva gresit de vina e ginecologul meu, care asa m-a invata acum 3-4 ani.
Bibi si David
A...si inca ceva. Trebuie sa-ti masori temperatura cateva luni la rand si cel mai bine e sa-ti faci un grafic. La cabinetele de planning stiu ca existau astfel de grafice pe care tu doar le completai si mai existau parca niste observatii pe care era bine sa le faci, ca de ex. tensiune in sani, scurgeri vaginale, etc...
ionicutza spune:
Din cite stiu eu, ovulatia se calculeaza in functie de data urmatoarei menstre, si anume, se scad 14 zile de la data la care ar trebui sa ai urmatoarea menstra. De aceea doar femeile care au ciclu regulat pot sti aproape sigur cind are loc ovulatia. Oricum tu continua sa-i scrii berzei.
Ionicutza
puffy spune:
buna fetele...
am si eu o intrebare...testul de ovulatie in ziua a 13-a arata ca nu am ovulatie, iar testul maybebabyca da...care e explicatia???
Oana_B spune:
Poate ai facut testul de ovulatie prea de dimineata? Ca astea, spre deosebire de testele de sarcina, se fac pe la pranz.
Oana_B