Mamici de ianuarie-februarie 2005 (22)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns tomasa spune:

Coca, scuze, n-am inteles eu bine la ce te-ai referit. De asa ceva nici nu stiam de fapt. Eu credeam ca poti sa ai programul asta redus doar pana cand ai dreptul la prenatal.
Oricum art. Cristinei am vazut ca face referire la Art. 9 din ordonanta. L-am citit acum si nu mi s-a parut a fi in legatura cu asta.
Uite cititi si voi ordonanta daca vreti pe www.romleas.ro, la pagina legislativa ca poate n-am inteles eu bine.

Irina, 16+ sapt.
Dr. Radoi, Spitalul Municipal

Irina burticoasa si copilasul cuminte din burtica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CristinaM spune:

Coca, iubita, pai kestia asta, adica daca aduci adeverinta asta, poate fi valabila pana in ziua cand nasti...nu-ti spusei ca pe a mea scrie ca am 6 ore pana in jan cand nasc?

Cristina si bebica+17 sapt
Dr Gabi Dinca-Polizu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali spune:

Cristina, noi ne-am luat camera din Germania ca sunt mai ieftine sigur cu cel putin 25% (atata sunt la noi accizele, in EU sunt 0, 1 sau 2%), iar noi ne-am facut actele de tax free si ne-am luat si TVA-ul inapoi (cu comisionul platit am recuperat vreo 15%TVA), deci economia a fost substantiala ! Nu stiu cum o fi in Grecia, dar daca ajungeti printr-un magazin specializat merita macar sa va uitati sa comparati preturile, daca tot aveti in plan sa cumparati. Sigur, e mai greu cu garantia, dar nu se prea strica si apoi aproape 40% reducere noi am considerat ca merita riscul.

Lali si licuriciul ei 17+
Dr. Anca, Municipal

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cocolino spune:

Cam am o nepotica pe care eu am crescut-o de la 2 luni pina la doi ani si care in momentul in care a inceput sa vorbeasca,numele meu (CORINA) a fost prea lung ptr ea si mi-a zis Coca. Si de atunci asa mi se cam zice in familie...De unde a iesit Coca,de la Corina...nu ma intreba,dar e ok. Oricum numele meu nu-mi prea place...

Coca 15 saptamani - Dr. Ion Ionut - Giulesti
http://community.webshots.com/user/cocolino131

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cam33 spune:

Cristinuca cine-i Lolec si cine-i Bolec? Cred ca se pricepe sotiorul tau la camere da' zic si io, sa va luati cu minidv sau cd, caci acestea sunt de viitor. Si cel mai bine sa cumperi din afara, sunt mult mai ieftine (aproape 25% sunt doar taxele de intrare + adaosul...)

Mergi la inceput

Uite Art. 9. - În cazul în care o salariată se află în una dintre situațiile prevăzute la art. 2 lit. c)-e) și desfășoară la locul de muncă o activitate care prezintă riscuri pentru sănătatea sau securitatea sa ori cu repercusiuni asupra sarcinii și alăptării, în sensul celor prevăzute la art. 5 alin. (1), angajatorul este obligat să îi modifice în mod corespunzător condițiile și/sau orarul de muncă ori, dacă nu este posibil, să o repartizeze la alt loc de muncă fără riscuri pentru sănătatea sau securitatea sa, conform recomandării medicului de medicina muncii sau a medicului de familie, cu menținerea veniturilor salariale.

Si pe mine ma intereseaza pt. ca nici eu vreau prenatal de la 7 luni, dar nici program intreg nu vreau asa ca daca voi ati inteles altfel sa-mi spuneti si mie, please! Ca eu nu vad nimic legat de luna a-7-a de sarcina
Irina, 16+ sapt

Mergi la inceput

Irinuca, mie asta mi-a aratat o tanti de la noi de la HR si cred ca imi baza art astuia mi-au aprobat imediat adeverinta.
Coca, e super ideea cu ratele, numai ca sotzul meu are un mare pitic pe creierash legat de rate, pe care nu le suporta...el mai bine strange din fund o vreme si ia totul cu banu' jos decat sa fie legat de o rata...
Am luat deja in rate 2 masini, pe a lui am terminat-o si mai avem la a mea, dar e chinu' dracu'...

Dr Gabi Dinca-Polizu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cam33 spune:

Coca sa traiti am inteles. Dar Corina e foarte frumos.

Lali desteapta miscare ati facut si voi cu camera. Si eu o am de afara la juma' de pret.

Cristinuca Asa e cu ratele, nici noi nu mai suportam ideea de cand stateam cu chirie. Dar cateodata sunt binevenite(depinde de val. ratei si importanta produsului)

Camitzu

Mergi la inceput

Lali si Camitzu, pai cred ca de afara o sa luam pana la urma, anul trecut era sa luam din Suedia de la cineva, dar s-a razgandit desteptu' meu

Irina, nu stiu ce sa zic, legat de ordonanta si de ce ai inteles, ti=am zis ca mie mi-au aprobat 6 ore pana nasc , ei stiu care e legea, nu trebuie sa te duci tu cu monitorul la ei. Eventual poti discuta cu consultantul tau HR, sa iti explice ce si cum.

Camitzu, Lolec si Bolec sunt niste personaje de desene animate, care sunt cam ca noi asa, numai pe dos si numai boacane fac

Dr Gabi Dinca-Polizu

Mergi la inceput

Da, Cristina ai dreptate. Acum am inteles si eu. De fapt in lege nu scrie nimic despre nici o luna de sarcina. Nu scrie nici ca Art. 13 privind reducerea programului se poate aplica si in lunile 7-8-9 dar nici ca nu se poate aplica.
Scrie doar ca reducerea asta se aplica in sarcina, pur si simplu. Asa ca daca medicul de familie iti da incepand cu luna x si pana in luna y sau pana cand nasti este in regula.
Acum sunt lamurita. Multumesc.
Irina, 16+ sapt.

Mergi la inceput