De unde am inceput si unde ne aflam
Dragutze fete,
Eu zic ca a venit momentu sa tragem linie si sa ne gandim serios de tot ce a mai ramas de facut. Dupa parerea mea medicii se cam joaca cu unele dintre noi. Nu avem parte de lamuriri din partea lor si de multe ori nu stim ce sa dacem.
Eu am exemple clare de situatii in care medicii s-au contrazis in multe privinte.
Hai sa o luam de la inceput si sa vedem unde anume ne impotmolim. Sa ne facem o listutza cu tot ce am facut pana acum si sa incercam sa ne ajutam intre noi si mai mult decat pana acum. Sa stabilim si o lista cu medicii cei mai buni care pana acum nu au dezamagit.
Ce credeti? Spun prostii? Daca da sa stiti ca-mi pare rau si nu scrieti nimik!
pupi
laurici
Raspunsuri
MADYN spune:
Lauriciule, poate incepi tu lista cu medicii de care ai fost super-multumita (ginecologi, endocrinologi, virusologi etc)
dandana spune:
laurici, nu spui prostii dar e nevoie de multa organizeala
mai este cineva care a inceput sa posteze despre greseli medicale groaznice
ramane insa problema spinoasa a datului cotita de la medici, a lipsei de informatii de la ei. aici nu stiu cum putem sa rezolvam, trebuie gandeala, sa nu dam in alta prostie
lauricipani spune:
dandana, ai mare dreptate. Tocmai asta vreau eu ORGANIZARE CAT MAI BUNA. Trebuie sa stim unde ne incurca medicii. Daca constientizam unde suntem in acest moment poate este mai usor. Eu astept propuneri.
Am vazut ca undeva se puteau trimite intrebari la care raspundea un medic dar si alea s-au oprit la un moment dat.
Trebuie sa facem ceva noi!!!
Pup
laurici
Rozi spune:
Idei de "unde ne incurca doctorii":
1. pierzi timpul (si nervii) cu un medic care te pune sa-ti monitorizezi temperatura daca ciclul tau este foarte neregulat;
2. pierzi timpul (si banii) cu un medic care iti da sa faci dozari hormonale in ziua 21 (chiar si cele din ziua 14 sunt irelevante) daca ai ciclu neregulat si/sau foarte lung;
3. ai o imagine incompleta a rezultatelor tratamentului de stimulare ovariana daca nu ti se face monitorizare echografica, inclusiv (sau mai ales) sa se vada daca s-a produs ovulatia;
4. feriti-va de medicii care dau TUTUROR pacientelor acelasi tratament; simptomele pot fi aceleasi, dar cauzele diferite; sa nu uitam ca se trateaza bolnavi, si nu boli.
Daca gresesc, astept corectii.
Daca zic bine, ma mai gandesc, poate imi mai vin si alte idei.
"Nu crede in minuni; lasa-te in voia lor!"
MADYN spune:
Rozi, eu as mai zice una pt "unde ne incurca doctorii":
5.Te indoapa cu medicamente cu hormoni fara sa-ti fi facut in prealabil analize.
Rozi spune:
Foarte corect, Mady!
Sper sa nu se faca lista f lunga, ar fi trist...
"Nu crede in minuni; lasa-te in voia lor!"
cami30 spune:
Eu am inceput cu consiliere. Mi-am luat sotzu de mana si am mers impreuna la un doctor tinerel, arab dar foarte sincer si deschis. Prima consultatie a insemnat consiliere. A umplut o pagina in dosarul cu pacienti. Mi-a facut istoricul medical... m-a intrebat si de bunica nu numai de parinti, tot ce tine de viatza sexuala, de parteneri si de operatii. Mi-a spus asa.. cautam intai cauze, tratam ce iese la primele analize.. si apoi incet incet, fara graba si stres mergem mai departe. Asa ca am inceput cu papanicolau si ex de secretie, am tratat cistita si anexita, ne ocupam de o rana pe col care se vindeca frumos dupa numai 2 saptamani de tratament, dupa care mi-a zis sa incercam sa prindem o ovulatie... sa vedem daca racelile au fost vreo piedica si daca nu.. mergem mai departe.
La fiecare consultatie mai face insemnari pe pagina mea din dosarul cu paciente.. Eu sunt multumita si am incredere ca e foarte importanta consilierea in tratamentul infertilitatii...
cami
lauricipani spune:
draga cami30,
Te felicit pentru alegerea facuta. Tu faci parte din clubul celor fericite.
Scrie mai multe detalii despre acest doctor, unde putem sa-l contactam.
Pupi
laurici
cami30 spune:
Nu vreau sa il laud prea mult, noi suntem abia la inceput insa eu sunt asa mai ciudata.. daca imi place cum incepe un doctor pai nu ma mai duc o viatza intreaga la altul. Asa se face ca pana la 30 de ani am avut un singur oftalmolog, un singur generalist, un singur orl-ist... si schimbarile s-au datorat doar faptului ca m-am mutat din orasul natal.
Doctorul meu se numeste Haitham Radaideh si din nefericire il pot contacta doar fetele din craiova..la Omnimed, Helios sau Medical Center ( cine e din craiova).
Eu sper sa fiu in continuare la fel de multumita de el ca si pana acum. Adica mi-a spus ca il pot suna oricand la telefon, a venit special pentru mine la clinica desi nu avea program in ziua respetiva... gesturi care imi dau incredere ca si el isi face meseria bine...
Si parerea mea este ca nici noi nu ii solicitam la maximum. Adica platim pentru consultatie si informatii.. si acestea trebuie cerute..
cami