Ce gatim azi? (3)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns CRISMIR spune:

fetele!...hmmmmm,ce de bunatati am citit pe aici!
Eu azi fac mancare de fasole cu usturoi,care se poate manca rece ca o garnitura,sau calda cu mamaliguta!
Si ca desert am sa fac gogosi cu dovlacei,am luat reteta de pe forum,sper sa-mi iasa buna!
la toata lumea!
Mirela si ,29 sapt

http://community.webshots.com/user/crismir100
DPN 27 oct.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns slakje spune:

Mancarica scazuta de conopida cu usturoi si marar(se fierbe conopida in apa cu sare cca 5 minute, in alta cratitza se pune putzin ulei, 2 catzei de usturoi pisatzi si o lingura varf de faina,cand conopida e fiarta se pastreaza o cana jumate de apa din apa in care a fiert, se scurge conopida bine de apa, apoi se amesteca cu uleiul, usturoiul pisat si lingura de faina+ cana de apa pastrata+conopida, daca nu e suficienta apa mai putem adauga apa sau lapte, eu pun lapte, si se lasa la fiert mestecand sa nu se prinda cand incepe sa se ingroase.Se pune o linuritza varf de vegeta sau kub knorr dupa preferintza si marar din belsug.Se lasa putzin sa dea cateva clocote si daca e prea groasa se mai adauga putzin lapte daca e prea moale de poate face un maglavais din faina +lapte pt ingroseala).

Langa piept de pui dezosat pane.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lizeta spune:

TORT SARAT DE CARTOFI

5 cartofi, 150 gr de cascaval proaspat, 100 gr de iaurt dens, 1 ou, 1 lingura de seminte de fenicul, boia dulce, ulei (preferabil de masline), sare.

Se curata de coaja cartofii, se spala si se taie in felii subtiri. Se tapeteaza cu hirtie pt. cuptor o tava cu diametrul de 20 cm si se aseaza pe fund si pe margini un strat de cartofi putin suprapuse( nu trebuie folositi toti cartofii), se ung cu ulei si se sareaza. Separat se bate oul cu sare la care se adauga semintele de fenicul pisate, iar casul se amesteca cu iaurtul si cu boia dulce dupa care se adauga si oul cu semintele de fenicul.
Peste cartofi sa pune un strat de cascaval, unul de cartofi si tot asa pina ultimul strat va fi cel de cascaval.
Tortul se coace, ( in cuptor preincalzit), 40 de minute.
Se serveste caldut.
Pofta buna!



Salata de pui

piept de pui - se fierbe si se taie fin;
cartofi - se taie cubulete si se fierb;
2,3 mere - se decojesc si se razuie;
ciuperci - ideale sunt ghebele;
porumb;
telina - se razuie fin;
castraveciori murati - se taie cubulete mici;
maioneza si smantana in parti egale;
sare, piper.
Se amesteca toate intr-un bol mare si se lasa putin la frigider. Delicios![/font=Arial]


http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=lizeta


Lizi si Ana mica (10.07.2002)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns slakje spune:

Lizeta suna bine, as incerca mai ales ca sotzul fiind olandez cartoful este mancarea dumnezeiasca.
Dar ce sunt semintzele de fenicul?Cum arata? De unde le procur?
Nu am mai auzit pana acum.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sheherezada spune:

cirba de cartofi cu tarhon,varza calita cu cirnati si chec

sheherezada

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lizeta spune:

slakje seminte de fenicul eu am luat si de la supermarket la pliculet de 50 gr. si de la plafar.

Lizi si Ana mica (10.07.2002)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danyce spune:

Cotlete de porc cu garnitura de cartofi taranesti si mancare de fasole verde.

Daniela Veuger si bebita mica din burtica
Slingeland Ziekenhuis, Doetinchem

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lizeta spune:

Salate bune, bune!

1. 5 morcovi, 3 mere, 1 lamaie, 1 portocala, 100 gr. miez de nuca.

Morcovii, merele se dau pe razatoare, se amesteca cu coaja rasa de lamiae si portocala, cu zeama de la lamiae si portocala si miezul de nuca taiat sau pisat.


2. 300 gr. paste scurte (fundulite sau ce aveti), 3 morcovi, 2-3 dovlecei, 2 ardei grasi, 2 rosii mari, 200 gr. sunca, 150 gr. masline, zeama de lamiae, frunze de busuioc, verde, sare, piper.
Morcovii si dovleceii se curate de coaja, taiati fideluta ( sau se dau pe razatoarea mare) se calesc ~ 5 minute. Se amesteca toate si e nemaipomenita cu vin alb demisec.




http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=lizeta

Lizi si Ana mica (10.07.2002)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns slakje spune:

Lizeta merci, dar eu nu stiu nici pe romaneste ce sunt, de la ce provin, nu am mai auzit, nu stiu cum arata, banuiesc ca provin de la vreo planta medicinala nu?

Eu azi am facut o mancarica de mazare cu marar si langa chiftele si ochiuri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns slakje spune:

Friptura de porc la cuptor, ciorba de pui cu zarzavaturi, cartofi prajitzi+salata de rosii cu ceapa.

Seara: carnitza de miel taiata fasii subtziri si condimentata bine, prajita in unt+ paine turceasca+maioneza+sos de usturoi(e weekend).

.

Mergi la inceput