mostenire
parintii mei vor sa imi faca acte pe casa dar fara ca sotul meu sa nu aiba drept la un eventual divort (doamne fereste ) stie cineva cum sa procedez .Am si un frate si nu vor ca el sa aiba drept la casa .Multumesc pentru orice sfat
Raspunsuri
gianna_r spune:
Din cāte stiu eu, actele facute dupa casatorie, nu au nici un efect, adica, fiind facute pe noul nume, vei fi nevoita sa imparti totul cu sotul tau. Intr-adevar, s-ar fi putut, doar daca actele erau facute pe numele de domnisoara, atunci numai tu (nu si sotul tau) puteai beneficia de casa. Dar nu stiu care ar fi fost situatia, avand in vedere ca ai si un frate!
cici spune:
Cel mai bine te poate informa un notar (bun)
In familia mea cand s-a facut succesiunea dupa mama ,s-a pus aceeasi problema (in caz de divort deces ) si notarul mi-a zis sa stam linistiti ca sotul sotia nu au drepturi dar cine stie?
Daca tu faci acte de vanzare cumparare s-ar putea sa aiba dreptate Gianna.
Totusi mai poti aduga in contracte cateva clauze (asa stiu eu)care sa nu dea dreptul de proprietate sotului.
o vacanta de vis in bucovina
http://www.pensiuni-vile.ro/detaliu_spatiu.php?id=83
cici
Claudelu spune:
Stiu sigur sa iti spun...asta pentru cineva drag mie tocmai a divortat si a ramas cu buzele umflate...
Deci tot, absolut tot ce este in casa si casa prorpiu zisa se imparte la 2 daca ai trecut 5 ani de la casatorie si la fel se procedeaza si daca au trecut 10 de concubinaj...Se imparte tot, nu doar lucrurile luate de amandoi...
Cel mai bine e ca parintii tai sa iti lase casa sub forma de donatie...e singurul mod in care nu ar beneficia nici unul de ceea ce iti lasa parintii tai...
Dar, pentru linistea ta intreaba un notar!!!!
Claudia
si Raul(01.04.2004) 
Poze familie
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Claudelu" target="_blank">Pagina personala
joe spune:
Claudelu - nu te supara - dar ce ai spus este total neadevarat - donatia poate fi contestata de catre frate!
Legea romana ocroteste mostenitorii legali (fratele) - singurul act care nu poate fi contestat mai tarziu fiind cel de vanzare-cumparare - dar aici intervine impartitul cu sotul - deci din 2 rele trebuie ales cel mai mic.
Personal - nu sunt de acord cu modul asta de impartire a averii - indiferent de aproape orice (incercare de omucidere si de-astea) - fratele e frate! Sincer - nu pot sa inteleg nici parintii care isi "taie" un copil de la dreptul sau nici pe fratii/surorile care accepta asa ceva!
liliana csaki spune:
Joe are dreptate, actul de vanzare cumparare nu poate fi "atacat" dar bunul devine comun, al tau si al sotului. In cazul donatiei scutite de raport, bunul devine al tau, propriu, dar fratele poate cere revocarea daca donatia depaseste cotitatea disponibila si ii incalca rezerva succesorala. Este cazul in care, respectiva casa este singurul bun de valoare al parintilor vostri.
http://community.webshots.com/user/lilianacsaki
lulu77 spune:
Actul de vz-cump te fereste de frate ,dar nu si de un eventual divort.eu am facut acte de vanz-cump cu bunicii pe un apartament ,ma fereste intr-adevar de frati ,parinti dar nu si de un eventual divort.este un bun dobindit in timpul casatoriei....asa a spus notarul.
Gabbriela spune:
Fetelor eu nu ma shtiu cu moshtenirile dar am si eu o intrebare legate de casa, sa nu mai deschid alt subiect poate ma ajutatzi aici.
Cand eram domnishoara bunici mei au facut contract de vanzare-cumparare intre mine si ei pe casa lor, deci eu sunt noul proprietar cu numele de domnishoara in actele casei, nimic de obiectat pana aici. Dar acuma m-am casatorit si mi-am schimbat numele si am parasit tzara, dupa legile din Ro daca nu trec casa pe numele obtzinut prin casatorie, cand voi deveni cetatzean al altei tzari voi pierde casa? Sau acea casa este a mea cu nume de domnishoar sau de maritishi si nimeni nu poate sa mi-o ia? Daca trebuie sa trec casa pe noul nume ce acte imi trebe cu mine sa aud in RO, inafara de contractul pe casa si certificat de casatorie?
Gabbriela
& Julian
web