varicela

Buna!
V-as ruga foarte mult sa-mi dati niste sfaturi-cei care va-ti confruntat cu varicela la sugari.
Fetita mea are 5 luni 1/2 si a facut varicela.De unde a luat-o ?
De la mine!In cazul meu au trecut aproape 3 saptamani si am scapat de majoritatea cojitelor, dar Alexia este abia la inceput.Alexiei i-au aparut primele bubite luni si nu stiu daca am trecut de faza eruptiva.De joi seara a inceput sa faca febra, chiar daca eu i-am dat Nurofen din 8 in 8 h.Vineri am chemat doctorul acasa, Alexia a facut febra aproape 39 gr.C.I-am pus supozitor cu Paracetamol si i-am dat Nurofen si o pastila de Fenobarbital(la indicatia dr.ca sa prevenim convulsiile).Dr.ne-a recomandat sa ii dam si antibiotic pentru a preveni o eventuala complicatie dar deocamdata nu i-am dat pentru ca am ceva rezerve.
V-as ruga sa-mi spuneti voi ce ati facut cand au facut bb vostri varicela, daca i-ati dat cu ceva pe bubite, in cat timp le-a trecut, cand i-ati scos afara, cand le-ati facut baie...
Va multumesc mult!
Multa sanatate!
Raspunsuri

Emak spune:
Draga Nicoara,
cred ca esti fiarta de ingrijorare pentru ca e groaznic sa ai copilul bolnav la o varsta asa frageda!
Nu pot sa-ti raspund chiar la obiect, dar pot sa spun ce am patit eu.
Eu (și sotul meu)am facut varicela cand eram in a 7-a luna de sarcina!
Norocul nostru enorm a fost ca BB era deja format in uter si era in perioada de crestere, asa nu a putut boala sa-l afecteze decat a facut și el niste anticorpi... dar in cazul nostru ne-a spus atat medicul de familie cat si ginecologul sa nu luam antibiotice, decat medicatie contra febrei! Virusurile de obicei sunt inactivate de sistemul nostru imun, deci de anticorpii produsi de corp, nu de antibiotice! In ceea ce priveste reducerea febrei poti obține un rezultat mult mai bun daca Nurofenul ii admministrezi alternativ cu Eferalgan sirop. Deci: Nurofen - dupa 4 ore - Eferalgan - dupa 4 ore - Nurofen s.a.m.d. Astfel respecti posologia Nurofenului (se da doar de 3 ori / zi daca nu ma insel) și asiguri o continuitate antipiretica sa nu-i mai urce febra in perioadele neacoperite.
Succes, mami, iti tin pumnii!!!
Iar

mamicaluitheo spune:
quote:
Initial creeata de nicoara
Buna!
V-as ruga foarte mult sa-mi dati niste sfaturi-cei care va-ti confruntat cu varicela la sugari.
Fetita mea are 5 luni 1/2 si a facut varicela.De unde a luat-o ?
De la mine!In cazul meu au trecut aproape 3 saptamani si am scapat de majoritatea cojitelor, dar Alexia este abia la inceput.Alexiei i-au aparut primele bubite luni si nu stiu daca am trecut de faza eruptiva.De joi seara a inceput sa faca febra, chiar daca eu i-am dat Nurofen din 8 in 8 h.Vineri am chemat doctorul acasa, Alexia a facut febra aproape 39 gr.C.I-am pus supozitor cu Paracetamol si i-am dat Nurofen si o pastila de Fenobarbital(la indicatia dr.ca sa prevenim convulsiile).Dr.ne-a recomandat sa ii dam si antibiotic pentru a preveni o eventuala complicatie dar deocamdata nu i-am dat pentru ca am ceva rezerve.
V-as ruga sa-mi spuneti voi ce ati facut cand au facut bb vostri varicela, daca i-ati dat cu ceva pe bubite, in cat timp le-a trecut, cand i-ati scos afara, cand le-ati facut baie...
Va multumesc mult!
Multa sanatate!
cum antibiotic???????????

in loc sa-ti dea antihistaminice (peritol sau claritine sau ketof) ti-a zis sa-i dai antibiotice????
sfat daca imi permiti.....NU I-L DA !
da-o cu mixtura mentolata si intreaba alt medic cati ml. sa-i dai dintr-un antihistaminic care-i calmeaza acele mancarimi.
nurofenul este ok, dar ii poti pune si supozitoare cu novocalmin (algocalmin) pt. a=-i scadea febra. cam asa se face 2-3 zile......
sanatate andreea mami de theo si de florim

Emak spune:
A, era sa uit!!
Pe bubite am dat cu MIXTURA MENTOLATA de mai multe ori pe zi și sa știi ca calmeaza foarte bine priritul și durerea!

alinamoro spune:
Asa cum au spus si fetele,pe bubite poti da cu crema(mixtura) mentolata,Nurofen sau Parcetamol sirop pt.febra,supozitor daca face febra mare,un antihistaminic ca sa n-o manance pielea - Claritin cred ca e cel mai bun.Si eu zic sa nu-i dai antibiotic,febra se linisteste in 2-3 zile.Nu trebuie scoasa afara 14 zile si nici baie nu este voie.O poti spala cu un prosopel,dar nu s-o bagi in apa.
Eventual mai consulta un medic.
Alina

ginad spune:
Antibioticele sunt interzise in timpul eruptiei, intrerup procesul si fac complicatii. Luca, baiatul meu a facut reactie la Priorix, eruptie (varicela) si rosu in gat, pana nu i-au trecut bubitele n-am putut sa-i dau antibiotic pentru gat, netratat a facut puroi in gat..dupa ce au disparut bubitele, dr.i-a dat antibiotic si e ok.
Am fost si la Babes si mi-au repetat de nu stiu cate ori, fara antibiotic!

Lia spune:
Eu si Andrew am facut amandoi varicela odata,cand Andy avea 40 de zile(am luat-o de la clinica de pediatrie unde mergeam).
Nu te ingrijora foarte tare,la bebelusi simptomele sunt relativ blande.Nu raman nici semne.Eu am suferit ca un caine 3 saptamani,la Andy a durat o saptamana,n-a avut foarte multe vezicule si n-a facut nici un fel de complicatii.Da-i cu mixtura mentolata pe bubite,da-i antitermice daca are febra mare si nu-i fa baie.Toate vor fi OK.Pentru ca e o boala virala,cred ca n-are rost sa-i dai antibiotice.
Multa sanatate si numai bine!
Lia&Andrew