Gradinita sau bona la 3 ani si jumatate?

Gradinita sau bona la 3 ani si jumatate? | Autor: nitagnita

Link direct la acest mesaj

...Aceasta este dilema mea in aceasta vara. Am un baietel de aproape 3 ani si jumatate foarte curios si dornic de cunoastere pentru care inca nu m-am decis la nici o gradinita... M-am gandit chiar sa revin la inceputurile experientei mele profesionale si sa ma angajez undeva educatoare, ca sa pot fi sigura ca e bine ingrijit si educat... dar poate ca nu i-ar fi nici lui foarte bine si nici mie.
Nefiind sigura ca se va acomoda in gradinita, ma gandesc la o bona... Zilele acestea chiar port discutii cu unele persoane, desi nu stiu care ar fi cea mai buna solutie.
Daca aveti sugestii de gradinite in Militari - de stat sau particulare - sau de o bona de incredere tot in zona, va rog sa-mi dati de veste.
Voi cum ati proceda?
Multumesc.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns frosa spune:

Si eu am avut aceasta problema acum 5 luni. Nu am gasit o bona cu care sa se inteleaga copilul si l/am dat la gradinita cu program intreg. Am constatat ca am facut f bine, ce a invatat cu copii la gradinita nu ar fi invatat acasa. In plus cauta tot timpul compania copiilor inainte de gradinita, bonele indiferent cit de bune sunt nu pot sa inlocuiasca compania altor copii si in plus nu stiu sa/i dea acele informatii necesare la virsta lor.
Eu asa am procedat si sunt multumita, copilul este fericit si si/a facut prieteni.
Succes

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Miki8 spune:

Baiatul meu Radu, un copil destul de precoce a mers la gradinita de la 2 ani si zece luni, desi aveam bona. Stia culorile, literele alfabetului, cifrele, vorbeam foarte bine si capatase un comportament de copil care cere altceva decit ce are. M-am gindit atunci ca viata in colectivitate ar fi o etapa necesara. Este la o gradinita cu grupa Waldorf, si el dar si noi sintem foarte incintati. Singurul inconvenient este ca sint cam multi copii in grupa. Eu te sfatuiesc sa-l dai la gradinita.

Miki

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

Gradinita Militari (Virtutii) s-au incheiat inscrile, in mod sigur s-ar rezolva cu spaga - s-a discutat atata si la TV...
Eu as opta pentru gradinita, eventual bona pentru restul de ore, in cazul in care voi lucrati foarte mult.
Daca te gandesti la ce fel fde gradinita: apoti alege program scurt in cazul in care copilul este obisnuit mult cu voi, daca este mai putin adaptabil, daca ar suferi. Decat sa se simta parasit, mai bine progrm scurt. Mai ales ca s-ar putea sa nu vrea sa manance sau sa doarma acolo. Daca este genul de copil pe care unde il pui acolo sta, program prelungit. Particulara daca aveti milioane de dat...
Vizitati, vedeti locatia, puneti intrebari despre grupe, nr copii pe grupa, etc...
De exemplu, eu consider ca nu este atat de important sa iti spuna ca la ei se studiaza 5 limbni straine, pian si calculator.... sa fim seriosi! Important e ca bebe sa fie intre copii, sa ii priasca, sa se joace, si in mod sigur va si invata lucruri frumoase!
Succes.

Anca si papusica Eliza (26.august.03)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

Cauta o gradinita buna si inscrie-l, bona nu poate inlocui educatoarea, plus ca e timpul sa-l integrezi intr-o colectivitate. Are nevoie de contactul zilnic cu copii de varsta lui, trebuie sa-si faca prieteni si va invata foarte multe intr-un cadru organizat. Eu sunt PRO gradinita! Bona e pentru timpul liber sau pentru copii mai mici.

Cristina
http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Cristina_C

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramonadima spune:

gradinita iti socializeaza copilul, in primul rind,va face progrese enorme intrind in colectivitate, trebuie insa sa iti dai seama daca baietelul tau este pregatit sau nu este sa faca acest pas.Ideal este ca, orice hotarire ai lua , orice varianta ai alege, gradinita sau bona, sa ajuti copilul sa se integreze, sa se acomodeze, treptat.Gindeste-te cum e bine sa faci acest lucru, practic. Nu cred ca e o idee buna sa te angajezi tu educatoare neaparat , nu cred ca este nevoie...se vede ca il iubesti enorm si ii doresti cel mai mare bine de pe pamint, insa lasa-l,rupe-te putin, daruieste-i independenta, te inteleg perfect, si eu caut o gradinita potrivita pentru baietelul meu de aceeasi virsta, dar in Berceni, si nu prea ma descurc..ramona.

Mergi la inceput