pot sa imi pastrez pisica daca am un copil mic?

va rog sa imi spuneti daca un copil mic (nou-nascut) poate locui in aceeasi casa cu o pisica...este parul de pisica periculos pt copil?
va multumesc
Raspunsuri

xxxwoman spune:
Buna
Voi urmari cu interes raspunsurile pe care le dau mamicile in cazul tau....in curand voi fi mireasa, apoi sper sa apara cat de curand si un bebe....si am si eu o pisica pe care o iubesc enorm (e adunata de pe drumuri). Sper sa putem impaca "si capra si varza"


papadie spune:
ioi sper sa nu-mi aprind paie-n cap:-) Am o super moasa ...si aceasta wonderwoman ne-a felicitat ca avem pisica. Ne-a spus doar sa nu lasam pisica singura cu bebeul (logic!) dar s-o lasam sa miroasa lucrurile bebelusului ca sa se obisnuiasca (lucruri gen car seat...etc nu hainutze ca am eu fobii la cap. asta). Prima saptamina a fost asa geloasa si surprinsa ca nici n-a mincat...acum dupa o luna si un pik vine si ma atentioneaza ca plinge bebe si eu, mama denaturata, nu-i dau sa manince:-) Momentan toata lumea e fericita...pisica ca o lasa bebe in pace, noi ca bebe e prea mik si nu-i trebe matza...mai greu o as fie peste cateva luni cand Catrina va prinde de veste ca are o jukarie vie prin preajma. Tot pe moasa o citez: " o sa aveti un copil sanatos si fericit"
Papa, juma de neuron calare pe juma de iepure skiop si Catrina, sfarma pietre, rupe tzitze


Garofitza spune:
Hihihi...am una bucata motan de 8 kile, paros, jucaus, mancacios, in varsta de 7 ani, una bucata de baiat de 4 ani, si o burtica de 28 saptamani,cu inca un bebe baietel. Cum ne-am si ne vom impaca cu motanul si copii? Cu rabdare multa.
Eu fiind in spital, am rugat pe sot sa-i duca din scutecele si lucrusoarele copchilului, motanului la mirosit. Nu a fost gelos si nici afectat de noul nascut, pur si simplu il ignora. Nu l-am lasat niciodata singur in camera bebeului, iar acum dupa 4 ani, ei sunt prieteni buni, ce-i drept fi-miu nu l-a prea smotocit si nici alergat. Sunt curiosa, in octombrie, cand bebe 2 o sa vina, cum o sa reactioneze motanul. Hihihi, saracul, nu-i placea deloc cand fi-miu plangea.
Ce-mi spuneau rudele? Ca-i focar de infectii, ca o sa fie par peste tot, ca bebeul o sa-l inghita si-o sa-i afecteze plamanii, ca o sa aiba alergii, etc.
Stau toata ziua cu aspiratorul in mana, imi tund matza o data pe an, e vaccinat/castrat/spalat, si nu m-a trezit noaptea copilul, cat ma inebunea motanul cu alergatul si jucatul. Asa ca ne impacam cu bine cu totii (deocamdata).


sinzi_ana spune:
Eu nu as tine pisica (poate nici un catel) cu un nou nascut in aceiasi casa. Si nu neaparat pentru bolile pe care ar putea sa i le transmita, sau parul pe care il poate inhala...cat pentru imprevizibilitatea lor!!!
Toate animalele (oricat de bine le-ai cunoaste si oricat de blande ar fi) au momente cand le sare tandara si pot fi un pericol pentru un copil (care le mai si chinuie!!!).
Bunicii mei aveau de toate (animale) si eu iubesc animalele si imi place sa fiu printre ele si sa le am in casa, dar eu am fost muscata de cainele cu care eram prietena la catarama (il mai enervam din cand in cand), ce de zgarieturi aveam de la mate (le mai trageam de coada)!!! Pentru un copil de le 3 ani in sus...o nimica toata, ba e chiar indicat sa stea in preajma animalelor, dar pentru un bebelus...nuuuuu!!!
Vecinii nostrii au gasit pisica (care iubea bebelusul foarte mult) dormind pe fata lui. L-au gasit in timp si nu a patit nimic...dar nici acum nu isi explica cum a ajuns pisica in camera copilului. Atunci i-au facut bagajele (pisicii) si au trimis-o in vacanta pentru o vreme.
Eu mereu am avut caine (acum e in vacanta la soacra) si acolo se joaca cu David si sunt prieteni...dar mereu stau cu gura pe catel. Acasa nu as putea sa fiu la fel de vigilenta.
Deci eu una nu as tine bebelusul (pentru copii e cu totul alceva-chiar recomand!) in casa (apartament - la casa ai putea sa faci un sacrificiu) cu un animal (exceptand pestii!!!)
Sinzi si David
http://community.webshots.com/user/sinzi_ana


anca tanasica spune:
eu sunt pro interactiune bebe-animal de la o varsta f.frageda.
ce-i drept te sfatuiesc sa nu uiti de regulile de igiena...ba chiar sa devi o maniaca a curateniei.
Mie imi pare rau ca spatiul nu ne permite un animalut pt.Alexandra (da' ne mutam curand...) ca am vazut ca este f.interesata de caini si pisici (o catelusa in parc o lingea pe picioare si bebita o mangaia pe cap...si in alta zi a prins o pisica din aia rasfatata si o tot smotocea si mata torcea si se tot dadea pe langa ea...erau de coma...)
Copilul care creste langa un animalut creste mai responsabil, mai sociabil si mai deschis (nu o spun eu...ci psihologii!!!)
Anca si bebelina Alexandra (10 nov.2003)
==================================
http://www.vectornoise.com/Alex/index.html
==================================


alssa spune:
In aceeasi casa, da.
In aceeasi camera, NU.
Am doua pisici...
Si pina in ziua de azi, nu am avut absolut nici un incident major; zic major, pentru ca s-a intimplat sa gasesc de vreo doua ori pisica in patul Clarei, dormind linga ea la picioare sau la spatele ei. Evident ca atunci si-a furat-o instant si de-atunci n-a mai calcat prin apropierea patului ei.
Pot sa spun ca am niste pisici destul de salbatice (birmaneze) care nu doresc sa le deranjezi si Clara de cind a inceput sa umble, numai de menajat pisicile nu se tine... Vigilenta mea a fost si este vesnic la cote inalte (d-aia oi fi io asa de obosita ?:) ) dar am observat ca atunci cind d-soara se tine dupa vreuna din mitze, ele dispar urgent din peisaj.. sub pat, pe dulap...
Nici pediatrul Clarei nu mi-a zis nimic de mitze (evident, in primele 6 luni mitele nu au intrat in camera unde stateam cu Clara - stateau doar in hol, bucatarie, baie si balcon. Au vazut-o, le-am dat sa miroasa carutzul, chiar si doua body-uri (pe care oricum le azvirleam :) ... a fost absolut ok.
Mitzele sint periate cu program si vaccinate la zi, date cu Frontline samd. (dupa ce le dau cu Frontline, sint in carantina doua zile pina se duce de pe suprafata blanii solutia respectiva - masura de siguranta vizavi de miinile Clarei...)
Alssa si Clara (1 an si 8 luni)


iselin spune:
RASPUNS LA OBIECT:
1. FARA PISICA
2. DA, ESTE PERICULOS PARUL DE PISICA PENTRU COPII, SI NU NUMAI
3. PASTREAZA PISICA LA BUNICA, SAU IN AFARA CASEI , IN CURTE
4. IUBESC ANIMALELE, DAR COPILUL E MULT PREA IMPORTANT
5. DUPA CE CRESTE PRIETENIA CU UN ANIMALUT IL AJUTA F MULT, DAR CAND E MIC DIMPOTRIVA
6. STIU CAZURI NEGATIVE
7. EU IN ROMANIA AVEAM ANIMALUTELE IN CURTE


sinzi_ana spune:
quote:
Originally posted by alssa
, pentru ca s-a intimplat sa gasesc de vreo doua ori pisica in patul Clarei, dormind linga ea la picioare sau la spatele ei. Evident ca atunci si-a furat-o instant si de-atunci n-a mai calcat prin apropierea patului ei.
Alssa si Clara (1 an si 8 luni)
Stii ca destul de des bebelusii au fost gasiti sufocati tocmai din acest motiv?? Pisica (foarte iubitoare de copii) s-a culcat langa copil si a ajuns pe fata lui!!!
Sinzi si DAvid


Emak spune:
Dragele mele mamici grijulii!
Va raspund în calitate de posesoare de una bucata BB de 14 luni, una bucata motan 4 ani si medic veterinar.
Eu sustin ca se poate convietui cu mârtanu in casa chiar in prezenta unui BB, in urmatoarele conditii:
1. sanatatea pisicii e esentiala, deci:
- trebuie dus la un cabinet veterinar, unde sa fie consultata sa nu prezinte nici un siptom clinic al oricărei tip de boala.
- trebuie sa fie deparazitata odată la 4-6 luni.(pastilute cotra viermilor). La fiecare deparazitare, administrarea de pastile se face de doua ori, la diferenta de 7-8 zile.
- trebuie sa fie vaccinata (vaccin polivalent felin + vaccin antirabic)
- trebuie sa aiba un regim alimentar corespunzator, pentru evitarea caderii parului (ficatul lor este f sensibil si adeseori din cauze alimentare apar caderi drastice ale parului, eczeme, noduli pruriginosi, etc)
- daca le cade parul in afara perioadelor de napârlire (de 2xpe an, primavara și toamna) trebuie consultat de catre medic si exista medicatie pentru stoparea acesteia.
- daca pisica are un par lung și fin și urmeaza ca BB sa-si faca "aparitia" este recomandata TUNSUL - LA CABINET CU APARAT SPECIAL, mai ales in perioada de napârlire.(pot recomanda cateva cabinete si doctori, preturi mici)
- daca este in afar perioadei de naparlire, se recomanda perierea zilnica cu perie specială, intr-un loc usor de curațat de peri. Asta ii face si pisicii mare placere si se simte bagat în seamă si inseamnă și o reducere serioasa a firelor de par "zburatoare" iar prin stimularea irigarii cu sânge a pielii prin periere se poate ajunge mai usor la o blana sanatoasa si frumoasa care nu cade.
- este indicat de asemenea, ca animalul sa nu vina in contact cu alte animale (de orice specie sau rasa) pentru a nu contacta boli sau paraziti.
- trebuie sa aibă un carnet de sănătate unde sunt trecute toate tratamentele si vaccinurile administrate.
2. oricat iubim pisica, ea nu are ce căuta in camera noului nascut și nu are acces la nimic ce poate veni in contact cu BB.
3. ca sa eviti gelozia animalului, trebuie sa iti faci timp și pentru el (in limita posibilitaților) sa nu se simta neglijat. Pot intr-adevar apărea psihoze ce pot duce la agresivitatea animalului, dar acestea se pot evita prin supravegherea comportamentului acestuia, separarea lui de copil si afectiunea aratata fata de el.
4. Mai tarziu, când BB mai creste și pune mâna pe pisi, atentie mare la alergii!!!! ochi ce incepe sa lacrimeze, nasc ce incepe sa curga, stranut des in prezenta animalului, umflarea fetei - imediat la doctor cu copilul - MÂRTAN EJECT!!!
5. Joaca copilului cu pisica trebuie intotdeauna supravegheată, nu uitați ca felinele sunt animale SEMIDOMESTICITE. Nu trebuie in schimb sa i se inoculeze copiilor mici o fobie fata de animale. Cand si de cate ori se apropie copilul, trebuie sa i se arate că se mangâie pisica, nu trebuie sa fie lasat sa dea in ea cu mana sau cu jucarii.
Deocamdată atât (cred ca v-am ametit de tot)dar raspund cu placere la orice intrebare din sfera mea de activitate.
pupici pentru pitici


Midori spune:
Eu suntra contra convieturii pisicii cu un BB mic.
Pisica mea Foxi, inainte de a pleca din tara a ajuns la ai mei patinti, asa ca atasament pt animale pot spune ca am mai, vorbeam cu Foxi la telefon in J fiind.
Cand am fost la ai mei cu Mi care avea vreo 9 luni
mi s-a parut imposibil sa stau acolo mai ales ca Mi baga toate jucariile care-i scapau pe jos in gura si pisica cu tot aspiratul tot lasa par, cine stie si cu nisip de la pi.
Altfel cumintica, Foxi.
In plus eu am vazut o fetita dragalasa in parc si
micuta a fost muscata de propriul caine din casa.
Nu poti conta pe un animal, cine stie ce pandalii il apuca?
In rest o las sa interactioneze cu animalele de afara, porumbei, rate, catei cu stapani...
C&mi
