materna sau prenatale gratuite ori ba?

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ela2001 spune:

quote:
Originally posted by Jasmine

Despre ce fel de fier e vorba ca se da gratuit?Tardyferon Fol cumva?
Dar Magneziu cu vitamina B6?Mie de fapt mi-a zis sa iau BioMagneziu.Ce o mai fi si asta?
Stie cineva ce fel de pastile cu magneziu se dau gratuit?
Si inca ceva.Se pare ca va trebui sa fac un tratament cu SUMAMED.Am vreo sansa sa mi-l dea macar compensat,ca stiu ca e foarte scump?

Of,si eu care ziceam ca nu mai trebuie sa-mi bat capul cu povestea asta.Dr mea de familie (la care am fost ultima data acum aprox 4 luni) nici n-a vrut sa auda de retete gratuite,mi-a zis scurt ca nu-mi da si gata.Acum trebuie sa incerc iar sa-i intru in gratii,ca altfel ma ruineaza atatea medicamente sa le cumpar deodata.

Jasmine
30 saptamani

Jasmine Magne B6 se da sigur gratuit ca l-am luat si eu;mai sint si altele,dar nus tiu care.
Daca zici ca med. tau de fam. iti face probleme(cum mi-a facut si mie la inceput med. meu de fam.), suna la Casa de asig. de sanatate Bucuresti si intreaba acolo cum stau lucrurile si apoi ii spui doctoritei tale si nu mai are cum sa te refuze;o sa-i fie teama sa n-o reclami.Si apoi sigur o sa-ti dea orice medicament gratuit.Eu am luat si Materna,Ferrum Hausmann si No-Spa.
De Sumamed,nu stiu daca se afla in lista de medicamente;daca exista trebuie sa ti-l dea gratuit nu compensat.Orice medicament din lista se da gratuit pt copii,gravide si lauze.
Ma uit acum in lista si iti spun daca e.

Ela2001 - 33 saptamini de la UM
Maternitatea Bucur- Dr. Nicolae Crisan

http://f2.pg.photos.yahoo.com/mirelai2001

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ela2001 spune:

Jasmine Sumamed-ul este in lista de medicamente,deci trebuie sa ti-l dea gratuit.
La fel si Tardyferon-ul,dra mai sint si alte produse cu fier care se pot da.Eu am vrut Ferrum Hausmann sirop pt ca stiam de la o prietena care l-a luat si ea si n-a constipat-o.Si sa stii ca nici eu n-am probleme cu constipatia, cum au alte fete care iau fier.

Nu te lasa pagubasa in leg. cu med. de fam.; ai dreptul la medicamente gratuite!
Suna la CASMB(Casa de asig. de sanatate Bucuresti) si rezolvi problema.

Ela2001 - 33 saptamini de la UM
Maternitatea Bucur- Dr. Nicolae Crisan

http://f2.pg.photos.yahoo.com/mirelai2001

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Jasmine spune:

Multumesc Ela.Azi o sa o sun pe dr mea de familie sa-I spun ca am nevoie de aceste medicamente.Sper din tot sufletul sa nu-mi spuna iar ca nu se poate.

Am intrebat aseara la farmacie si mi s-a spus ca SUMAMED e gratuit,cu reteta de la dr de familie.

Poti sa-mi dai nr de telefon de la CASMB unde se poate suna pt problema asta?Ma gandesc sa am ce-I spune daca zice ca nu ma crede.

Jasmine
30 saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns suzycatBB spune:

Jasmine vroiam sa-ti spun ca SUMAMADUL (pentru celelalte gravidute este un antibiotic pe care eu l-am luat pentru o infectie cu clamydia) se ia pe baza de reteta de la med. de familie dar numai anumite farmacii au acest medicament. Eu am luat de la farmacia din interiorul magazinului Unirea si mai este una de care stiu sigur langa podul Hasdeu(este o statie a lui 104 acolo, langa Dimbovita).
Desi cred ca ti-ai procurat deja sper sa fie de ajutor informatia si altora.
Multa sanatate voua si bebelusilor.

Mergi la inceput

Multumesc fetele.
Am rezolvat problema acum cateva zile.M-am dus la dr de familie si i-am zis ca stiu sigur ca aceste medicamente se dau gratuit pt gravide,ca am prietene insarcinate care au luat deja,ca am intrebat si la 2 farmacii si mi s-a spus ca se dau gratuit ....asa ca n-a mai avut ce sa zica si mi-a dat reteta.
M-am simtit de parca as fi repurtat o mare victorie,cand de fapt e doar un drept al meu pe care a binevoit sa-l respecte.

Jasmine
31 saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns FELIS spune:

CITITI SI LUATI AMINTE!!!....
Iata si trista mea poveste cu aceasta Materna. N-am avut ce face si am intrat si eu pe acest subiect in august cam pe 26. Stiu sigur data deoarece pe 27 august eram programata sa merg la medicul de familie si m-am gandit ca numai bine cade sa-i zic si eu sa-mi dea reteta. (vrabia malai viseaza). Cum nu am vrut sa zic "din auzite" pe 28 aug am dat si eu telefon la CASMB la centrala (prin prisma serviciului mai am tangente cu asa ceva si aveam nr de la centrala). Mi s-a confirmat ca sunt gratuite.
Ma duc dupa-masa la dr. de fam. si bineinteles , ca de obicei nu cu mana in buzunar (din luna a 3-a 1 data/luna -ele ma chemau nu aveam eu nevoie de nimic). La sfarsitul consultatiei i-am zis f natural dr-tzei sa-mi dea si mie retzeta gratuita pr materna. Se intoarce spre asistenta: " Nutzi, materna se da gratuit?" moment in care dna asistenta zambitoare s-a innegrit deodata la fata si a inceput sacadat si apasand pe fiecare cuvant:" NU, NU se da gratuit! ... pt cele care nu au salariu... am intrebat la farmacie... Se zice ca toate sunt gratuite dar eco nu e gratuita, analiza X (?) nu e gratuita... NU , NU se da gratuit..." Am facut selectii din potopul verbal ce l-a avut. Eu zambind din cand in cand ii mai ziceam doctoritei:"am dat personal telefon la CASMB astazi" sau "discut pe internet cu persoane insarcinate si care iau materna gratuit" Doctorita a incercat sa o faca pe impaciuitoarea si a zis sa le las sa se intereseze si sa revin luni sau marti (era vinerea la ora 18).
Am revenit marti dimineata si dupa ce m-au lasat sa astept la usa 30 min (am intarziat si la servici) dna asistenta a urcat la et 1 ( ce o fi acolo nu stiu) si a revenit cu raspunsul dupa 5 min.
"Da , se poate dar am fost sfatuiti ca mai bine sa-ti dea medicul ginecolog. Noi nu putem da. Suntem controlati la retete lunar." Doctorita a intrebat unde a aparut scris. " undeva intr-o lege cu handicapatii pe la sfarsit...". Mi-au dat trimitere de la medicul la med ginecolog.
Cum s-au legat, nu stiu cert e ca in acea zi aveam programare si la medicul ginecolog. Atata lucru stiam si eu ca doar medicul de familie da retete gratuite.
Ca sa ma pun mai bine la punct am dat din nou tel la CASMB la centrala. Mi-a dat legatura si mi-a raspuns o alta persoana care de data aceasta mi-a spus ca se da doar daca ai sal min pe economie. I-am spus ca stiam ca asta a fost anul trecut si anul acesta nu mai este asa si ca dadusem si vineri tel si-mi raspunsese alta persoana si mi-a zis ca se poate. Raspunsul a fost ca nu se poate pune baza decat pe raspunsurile oficiale (in scris) si ca ar fi mai bine sa dau telefon la juridic. Mi-a dat nr direct de la juridic. Am sunat la juridic si n-au stiut ce sa-mi spuna dar mi-au dat nr de la CASMB serviciul medical (3142758). Am sunat la serviciul medical. Aici am fost plasata la vreo 3 persoane. Intrebarea era daca pt pers gravide materna e gratuita si cine prescrie reteta. A treia persoana mi-a zis ca DA e gratuita deoarece se afla in nomenclatorul medicamentelor si mi-a dat o adresa de site (anm.ro) unde puteam sa gasesc acest nomenclator. Se recomanda in general de dr ginecolog iar medicul de familie in baza recomandarii emite reteta gratuita.
Ajung la med meu ginecolog. Il rog sa-mi dea o recomandare pt materna gratuita. Zambeste si ma intreaba: "Si crezi ca-ti va da?" "Am sunat la CASMB si mi s-a spus ca se da" La careel tot zambind revine cu intrebarea "Si crezi ca-ti va da?" E mai mult decat pot exprima cuvintele ( nici nu stia ce medic de familie am!!!!!!!!!)
(Sper ca mai aveti rabdare sa mai cititi ca nu s-a terminat. Eu oricum eram cu nervii la pamant mai ales ca in acea perioada aveam niste zile groaznice si la sevici).
Stiam dupa exprimarea asistentei ca pot sa zic eu orice ca nu-mi va da reteta. Am mai facut o incercare prin soacra mea care are acelasi medic de familie. Eu nu mai aveam timp de stat pe la usi.
Totusi pana atunci... Am trecut pe langa o farmacie pe geamul careia scria mare ca elibereaza retete gratuite. Am intrat si era o tinetica frumusica care la intrebarea daca elibereaza materna gratuit mi-a spus dupa ce a cautat vreo trei min pe calculator ca DA ... DAR... numai pentru persoanele care au sal sub 2 milioane. Am zambit, am multumit, si am iesit. De ce am zambit? Pt ca sunt economist si stiu ca min pe economie este pt program de 8 ore 2.800.000 lei brut. Deci ... Fara cuvinte...
Totusi eu trebuia sa-mi iau materna asa ca m-am dus la farmacia de langa mine (Sensiblu) am cumparat si dupa ce am achitat o intreb pe farmacista aratandu-i cutia de materna:" Se da si gratuit?" "Sigur, veniti cu reteta de la medicul de familie si nici o problema!"
Deci imi trimit mama soacra la dr de fam. cu reteta de la dr ginecolog, nr de tel de la serviciul medical CASMB, si scris pe hartie ca farm Sensiblu de la mine elibereaza gratuit pe baza retetei de la medicul de familie. Da de dna asistenta (dna dr nu venise). Dna asistenta a zis ca a fost ea personal si s-a interesat la CASMB si ca (alta acum) dr ginecolog de care apartin cu sectorul de domiciliu elibereaza aceasta reteta gratuita si ca de ce insist eu sa iau Materna care nici nu sunt asa de bune si nu iau altceva mai ieftin? De ce ? Pentru ca in urma cu 4 luni cand m-a intrebat daca iau ceva si am zis materna , dna asistenta s-a intors spre dna dr si i-a zis "Vai dna dr. ce bune sunt materna. Numai cuvinte de lauda am auzit de la toate mamicile care au luat materna. Au nascut numai copii sanatosi cu greutate buna si la termen." Spuneti si voi. Despre asemenea oameni sa razi si cu .
Bineinteles ca m-am schimbat de la acea dr, de familie si pe mine si pe sotul meu (acum 4 zile- toata povestea asta se intinde nu numai pe nr mare de pagini ci la mine a fost pe nr mare de zile). Chiar daca intre timp mi-am cumparat materna nu am renuntat la idee deoarece era o chestie de principiu si nu-mi placea sa fiu asa tratata cand eu fusesem intotdeauna o draguta cu ele fara sa le cer nimic.
Acum vine "bomboana de pe tort". Ce banuiesc eu ca deranja atat de tare pe dna asistenta. La inceput cand a auzit ca iau materna si m-a intrebat cat costa (chipurile nu stia) "Vai ce scumpa e! Nu mai da banii la farmacie ca pot sa-ti aduc eu ca am pe cineva la fabrica si in loc de 365.000 lei ti-o aduc cu 250.000 lei. Am luat-o a doua luna de la ea asa. Atunci nu a mai zis ca nu e asa de buna... Va las pe voi sa trageti concluziile.
Sper ca nu v-am plictisit.
E o intamplare adevarata buna si de scris la ziare. Poate am sa vorbesc cu un prieten redactor la o revista economica sa vad el ce parere are despre cum suntem tratati noi cei care platim de atatia ani luna de luna fd de sanatate.

Felis, 28 sapt(29 de la UM), DPN 12 dec, Dr. Iliescu Marian (Filantropia)
http://pg.photos.yahoo.com/ph/cornelfelis/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrianafedorca spune:

fetelor dar utrogestanul se da gratuit? ca e asa scump...

ADy

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana2004 spune:

Fetelor, eu stiu ca in principiu toate medicamentele pt. gravide sint gratuite ,la fel si analizele uzuale (singe, urina, eco abdominala dar nu si tridimensionala ),medicamentele trebuie sa fie insa pe lista cu compensate sau gratuite ;nu conteaza salariul gravidei .Problema e ca noi ne ducem la dr. ginecologi in spital sau la cabinetele particulare de unde ei nu pot elibera decit retete simple si atunci trebuie mers la dr. de familie care are plafon lunar si la nr. de retete si la valoare.

Nu vreau sa iau apararea dr. de familie dar de multe ori la TV spun ceva si apoi dispozitiile de la CAS sint altele.

Mergi la inceput

Felis,am ramas cu gura cascata.Pai dr mea de familie e mic copil pe langa a ta.Cand i-am zis ca stiu sigur ca am dreptul la medicamentele alea gratuite,ca am intrebat si la farmacie si stiu si de la alte fete insarcinate care deja au luat medicamentele gratuite....s-a uitat cam urat la mine dar mi-a dat reteta.Eu o lasasem in pace.Fusesem la ea in aprilie-mai,cand mi-a zis ca nu-mi da nici o reteta gratuita si pe urma 4 luni n-am mai calcat pe-acolo.Acum a fost cica mai cooperanta.

Bine ca ai scapat de ea.

Jasmine
31 saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gandacelu spune:

quote:
Originally posted by Jasmine

Despre ce fel de fier e vorba ca se da gratuit?Tardyferon Fol cumva?
Dar Magneziu cu vitamina B6?Mie de fapt mi-a zis sa iau BioMagneziu.Ce o mai fi si asta?
Stie cineva ce fel de pastile cu magneziu se dau gratuit?
Si inca ceva.Se pare ca va trebui sa fac un tratament cu SUMAMED.

am luat GRATIS si summamed si tardiferon fol si magne b6 in timpul sarcinii

bafta!

Mergi la inceput