materna sau prenatale gratuite ori ba?
Raspunsuri - Pagina 2

gandacelu spune:
dragele mele!
ma simt datoare cu cateva precizari fata de voi :
-DA, am luat Matrena gratuite!!! (asta e o BUNA economie!)
-NU a fost bine ca mai luam pe langa Materna si fier si, mai ales, magne B6, asta in cazul in care v-am dat vreuneia vreo idee;)) – nici rau nu a fost, dar excesul de vitamine oricum se elimina si era pacat, nu?!
va pupic!
io, ioachim (dpn 29 nov 04) & ileana (4 iulie 02)
http://f2.pg.photos.yahoo.com/ph/a_lustanciu/album?.dir=/7ffc&.src=ph

tomasa spune:
Gandacelu dar ce rau face MagneB6? Nu de alta dar si eu am tot luat? Raspunde-mi te rog pt. ca acum chiar m-am speriat. Sigur nu am facut vreun rau copilasului????

gandacelu spune:
quote:
Originally posted by tomasa
Gandacelu dar ce rau face MagneB6? Nu de alta dar si eu am tot luat? Raspunde-mi te rog pt. ca acum chiar m-am speriat. Sigur nu am facut vreun rau copilasului????
stai linistita, am inteles ca problema cu magne (de fapt cu B6) este ca scade tensiunea cand, de fapt, gravidele o au deja scazuta!
nu face nici un rau, pentru ca excesele se elimina!
alta doctorita mi l-a recomandat cu brio!

pentru cine vrea sa stie, am luat materna gratis de la europharm-ul din dorobanti, de langa british council
io, ioachim (dpn 29 nov 04) & ileana (4 iulie 02)
http://f2.pg.photos.yahoo.com/ph/a_lustanciu/album?.dir=/7ffc&.src=ph

Ela2001 spune:
Materna,fierul,No-Spa si alte medicamente se dau gratuit sau mai bine zis ar trebui sa se dea gratuit insa medicii de familie le spun gravidelor ca le dau gratuit numai daca au salariu in jur de 2 mil, asa cum mi-a spus si mie pina cind am dat telefon la Casa de Asig. de Sanatate Bucuresti si m-am interesat cum stau lucrurile.
Sint gratuite;eu deja le-am luat. Spuneti-le med. de familie ca v-ati interesat si cereti-le neaparat reteta gratuita.Nu mai dati banii pe medicamente.
Ela2001 - 30 saptamini de la UM
Maternitatea Bucur- Dr. Nicolae Crisan
http://f2.pg.photos.yahoo.com/mirelai2001

oprietena spune:
Si eu am inceput sa iau Materna acum o sapt.(era in cab dr un ditamai afisul cu aceste vit)si am primit reteta cu gratuitate 100% pt gravide. Pt cele care stau in zona Titan, farmacia Titan elibereaza retete gratuite chiar si 100%.
Mirela si greierasul 21+

Jasmine spune:
Despre ce fel de fier e vorba ca se da gratuit?Tardyferon Fol cumva?
Dar Magneziu cu vitamina B6?Mie de fapt mi-a zis sa iau BioMagneziu.Ce o mai fi si asta?
Stie cineva ce fel de pastile cu magneziu se dau gratuit?
Si inca ceva.Se pare ca va trebui sa fac un tratament cu SUMAMED.Am vreo sansa sa mi-l dea macar compensat,ca stiu ca e foarte scump?
Of,si eu care ziceam ca nu mai trebuie sa-mi bat capul cu povestea asta.Dr mea de familie (la care am fost ultima data acum aprox 4 luni) nici n-a vrut sa auda de retete gratuite,mi-a zis scurt ca nu-mi da si gata.Acum trebuie sa incerc iar sa-i intru in gratii,ca altfel ma ruineaza atatea medicamente sa le cumpar deodata.
Jasmine 30 saptamani

suzycatBB spune:
ELA ai dreptate si eu de 4 luni de cand sunt insarcinat am luat toate medicamentele pentru sarcina respectiv: materna cu Se, maltofer, utrogestan, no-apa si chiar sumamed(care este pentru infectia cu Clamidia si costa 5 mil.)le-am luat pe gratis pe baza de reteta de la medicul de familie pentru ca este dreptul tau in cazul in care bineinteles lucrezi si automat platesti CAS. Toate medicam care pot fi prescrise unei gravide si inclusiv Prenatale au acelasi regim. Asa ca nu aruncati cu banii pe fereastra.
Daca medicul de fam. va spune ca nu se poate mutati-va la altul.

galaxy spune:
Salut!
Am o intrebare si eu: ce vitamine si minerale contin prenatale de la Maximus, prenatale YourLife si Materna?
Mersi mult.
io si un baiatel (intr-un burtic de 20+ saptamani)
"Children have never been very good at listening to their elders, but they have never failed to imitate them."

Jasmine spune:
Hai ca m-ai dat gata cu pretul la SUMAMED !
5 milioaneeeee.....
si eu care ma gandeam daca dr mea o sa vrea sa-mi dea reteta gratuita pt fier si magneziu....ce mai conteaza....oricum n-o sa-mi dea pt SUMAMED asa ca am cam pus-o de mamaliga.
Jasmine 30 saptamani