scoli in sectorul 4!
Am o mare problema! Poate reuseste cineva sa ma ajute. Ne-am intors de curind din Spania unde am stat trei ani. Avem un baietel de 6 anisori pe care am dori cu disperare sa-l inscriem la scoala. Locuim in sectorul 4 de citeva zile si nu stim ce sa facem. Sotul meu trebuie sa plece iar in Spania si eu nu stiu unde sa ma adresez.M-am interesat si am aflat cu STUPOARE ca inscrierile la scola s-au terminat de mult. Mai am o sansa? Mai sint scoli in zona Big Berceni unde se mai poate inscrie un copilas? Sau prin centru. Am masina si mi-ar fi ușor sa-l duc pînă acolo. Doar sa am noroc.
Mamica lui Cristi, o mamica disperata
Raspunsuri
grati.ela spune:
Buna! Ozana mea merge la scoala anul viitor. Stam in sector 4 asa ca am cercetat deja situatia scolilor. In urma rezultatelor de la capacitate cel mai bine sta scoala de sud 190. Am discutat si cu un inspector de la sect4 si a confirmat ca e una din cele mai bune scoli din Bucuresti. Rezonabila este si scoala Sf.Iosif de pe Oltenitei dar aici au putine locuri si din aprilie nu mai erau locuri.Mai este si scoala de pe Racovita. Pentru ca e foarte tarziu cred ca nu ai prea multe alternative. Eu iti prezint cateva (eficiente):
1. indentifici un inspector din sector 4 sau chiar si din alt sector (ei au mare trecere indiferent cat de vertical este directorul).
2. faci un mic studiu si vezi la ce invatatoare doresti sa mearga copilul si abordezi problema in stil balcanic (pentru ca e foarte tarziu va trebui sa convingi).
Sincer, e putin probabil ca fara stimulente sa reusesti avand in vedere ca am colege care din iarna au abordat problema si tot a fost usturator. Desi nu agreez metoda trebuie sa recunosc ca e singura care ofera solutii. gratiela, mama Ozanei.
OanaP spune:
Poti regasi pe Pagini aurii o lista destulde completa cu scolile din Bucuresti, din toate sectoarele, inclusiv numere de telefon.
http://www.paginialbe.ro/scoli/index.php3
alinaluchian spune:
Gasesti la aceasta adresa lista unitatilor de invatamint din sectorul 4 www.ps4.ro/17institutiisector4.htm" target="_blank">http://www.ps4.ro/17institutiisector4.htm
Dintre cele pe care le cunosc, iti recomand 113, 79, 190, 194, 36.
Succes !
"Cand nu mai suntem copii, am murit de mult." Constantin Brancusi
ulisernic spune:
Eu am invatat la scoala nr.190 si o recomand cu caldura, mai ales daca este director tot domnul profesor Raica. Nu stiu cati dintre profesorii minunati pe care i-am avut eu mai predau in scoala, dar scoala in sine este frumoasa si bine dotata. Are teren de sport in toata regula,o sala de sport spatioasa, bazin de inot, curtea scolii este mare, exista si o gradina, are cabinet medical, de stomatologie si de logopedie, plus laboratoare si biblioteca. Multi atleti de renume s-au antrenat la 190, nu-mi aduc acum aminte decat despre Mihai Dedu de la Pro TV, dar stiu ca au fost mai multi. Asta nu inseamna ca nu mai exista si alte scoli bune in sectorul 4!
Mult succes si multumesc pentru ca mi-ai trezit amintiri frumoase!
Mihaela
geut spune:
Tontonica, dar de ce nu-l mai tii un an acasa? S-a schimbat optica la clasa intai, majoritatea dau copiii la scoala dupa ce implinesc 7 ani.
tzontzonica spune:
Multumesc pentru sfaturi si sugestii. Cred ca o sa-l mai tin un an acasa. Desi nu prea vrea! Sincer nici eu! Deja imi face capul mare cu ghiozdanul cel nou, penarul lui si ...
Am incercat la scoala 190 dar nu mai sunt sanse decit la o clasa sportiva. Suna bine dar nu cred este ceea ce vreau eu.
Nu stiu cum este la clasele de sport? Se face carte ori sportul e de baza?
La alte scoli nu am avut nici cea mai mica sansa. Telefonul trintit in nas. Incercati la anul ...
Am senzatia ca este o mare problema cu invatamintul in România. Nu mai sunt oare invatatoare suficiente? Ori poate a crescut numarul de copii?
Mamica lui Cristi.
alinaluchian spune:
Draga tzontzonica,
Incearca sa mergi personal la scolile respective, poate obtii si o intrevedere cu vreun director. Expune-i situatia ta si cere ingaduinta. Trebuie sa existe o solutie.
Alina
"Cand nu mai suntem copii, am murit de mult." Constantin Brancusi