Bebelusi de Martie-Aprilie 2004 (9)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Soleil spune:

Oana, Tiana s-a intors prima data de pe spate pe burta pe la 3 luni. Mai precis - pe 25 iunie . Cand incepuse sa exerseze, tot asa facea, isi rasucea capul de ziceam ca si-l rupe! Da' nu si-l rupe, fii sigura de asta . Mai bine zis se intorcea pe o parte si dadea capul tare-tare pe spate. Apoi a inceput sa-si rasuceasca picioarele cu genunchii in jos si isi baga fata tot asa, in jos, in paturi. Asta a fost faza a 2-a. A treia faza: s-a rasucit si cu burtica in jos, dar nu-si putea scoate manuta de sub ea. Iar in final a reusit-o si pe asta. Si de atunci... e ca o zvarluga, nici nu intorci bine capul ca deja e pe burtica.
Asa ca probabil si Alexandra e pe drumul asta
Eu acum tot sper ca Tiana sa se rasuceasca si prin dreapta, ca ea numai pe stanga o face...
Simona, felicitari pentru suculet si succese in ramura in continuare!
Nici eu nu reusesc sa ii tin gatul uscat, dar eu o controlez in fiecare seara pe la toate pliurile - gat, maini, picioare, urechiuse si cum e putin mai rosie ii dau imediat cu Nidoflor. In felul asta, dupa 1-2 aplicari se vindeca si nu apuca sa se faca rana. Sper sa ii treaca si Iuliei repede-repede.

Flaviana si Tiana Maria (20.03.2004)
http://community.webshots.com/user/flaviana17

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cipstyle spune:

Simone, e frumushica foc papusha ta! Are un par asa de des, si niste ochisori superbi . Iar tortul m-a dat gata . Mai, si ce bratarica avem....!

Eu ii mai dau Anelisei cu Bephanten la iritatii, e super bun.

Cristina si Anelisa Elena (04.04.04)

http://community.webshots.com/user/cipstyle

Mergi la inceput

Simona, e tare dulcica Iulia . Are o mutrita care anunta smecherii. Asa zic eu . Sa-ti traiasca!

http://community.webshots.com/user/flaviana17

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Pucku spune:

Salutare

Iaca si noi venim cu un banc ca la noi e inca dimineata, asa ca nu prea m-am trezit deabinelea.....

Ce spun femeile când sunt surprinse asupra faptului?

Englezoaica:
Darling, dacă mă anunțai la timp când vii acasă, s-ar fi putut evita
situația asta jenantă pentru amândoi.

Nemțoaica:
Hans, azi ai venit cu patru minute și patruzeci și cinci de secunde mai
devreme acasă. Îmi datorezi o explicație pentru asta!

Franțuzoaica:
Jean, ce bine că ai venit, Jaques e terminat, nu mai poate...

Suedeza:
Tu ești Olaf? Eu am terminat, ce-i drept, dar Sven ar vrea să se mai
distreze, alătură-te și tu!

Rusoaica:
Ivane, tu ești? În sfârșit, un bărbat adevărat! Înainte să mi-o tragă,
ăsta
n-a fost în stare nici să mă ia la palme!

Evreica:
Ițig, tu ești? Atunci cine naiba e ăsta de pe mine?

Românca:
Nu fii supărat, dragul meu, a plătit înainte...

Unguroaica, în timp ce sare din pat:
István, tu mă crezi mai mult pe mine sau ochilor tăi?

Cehoaica:
Pepa, nu te impacienta! Tocmai am aflat că el e noul tău șef.

Nevasta de secui:
Dacă ai băut toată pălinca din casă, cu ce să-l fi servit pe musafir?

Pupicei

Corina si Stephanie- 18.04.04

Insetare, maini incatusate
Si dureri fara sfarsit
Deznadejde, visuri spulberate
Lumea doar atat ne-a oferit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns malina_mircu spune:

salve. n-am mai venit de mult pe aici. am citit ce ati scris si m-am speriat, aveti niste greutatii.... mai ales ca noi suntem cam in urma, nu stiu de ce. Ne-am analizat si suntem sanatosi tun. Avem abia 5,700 . Acum mananca ceva mai bine de cand nu i-am mai dat lapte de san. Poate nu i-a placut sau nu i-a priit laptele meu.
Deja avem o masa de fructe 50-60 de suc + pireu 40-70 si eventual un strop de laptic - dar e lupta nu gluma.
De luni am inceput si un pic de supica.

Nu se intoarce inca pe burtica, nici nu ii place cand il pun eu. In chimb hohotim, chiuim si mai nou scoatem limba.

Desi am ajutor pe mama nu-mi mai trebuie prea curand alt bb. Pana la problemele cu greutatea si cu mancarea aveam alta parere dar acum... sunt cam deprimata.

Mai are cineva problema cu greutatea?

Sanatate la toata lumea pupici,
Malina si Danutz (05.04.04)
http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=malina_mircu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nedda spune:

ADINA, nici Lara nu stie sa se intoarca decat de pe burta pe spate!:)) Fetitele noastre chiar or fi surori!!:))
FLAVIANA, vrem si noi tehnica de intors de pe spate pe burta.

FETELOR, multumesc pentru raspunsuri! Observ ca toti bebelusii nostri fac "variatiuni pe aceeasi tema" in ceea ce priveste miscarea si dorinta de a se ridica. M-am linistit!

MALINA, chiar nu te-am mai vazut demult! Bine ai revenit! Sa stii ca eu nu prea imi fac probleme cu greutatea Larei. Nu o cantaresc decat cand mergem la medic si nici ea nu e un urias dar cred ca fiecare copil are ritmul sau de crestere. Atata timp cat Danut e sanatos eu zic sa nu-ti faci probleme.

Daniela si papusa Lara

Mergi la inceput

Am uitat sa va spun ca de aseara am inceput sa fac jogging!! Uraaa!
Chiar uitasem ce bine e sa faci miscare si spre surprinderea mea am fost fericita sa constat ca nu mi-am dat duhul dupa numai 3 minute. Asa ca in seara asta repetam povestea.
Apropo, cum mai stati cu greutatea mamicilor?:)) Sa nu dati cu pietre sau rosii in mine daca aduc in discutie un subiect...amarui!:))
Eu nu ma plang de kg in plus fiindca nici n-am pus prea multe in sarcina dar vreau sa imi refac tonusul muscular pe care l-am mai pierdut. Voi va ocupati cu d'alde astea?

Daniela si papusa Lara

Mergi la inceput

Malina, stai linistita, ca nu esti singura. Tiana avea la 4 luni 5900 g, asa ca... Oricum, noi am avut probleme destul de mari cu mancarea ei, e extrem de mofturoasa si cu un apetit foarte variabil. Acum, de cateva zile a inceput sa manance ceva mai bine, sa dea Domnul s-o tina tot asa. S-ar putea sa fie si de la suplimentul de fier pe care i-l dau de vreo saptamana (la indicatia pediatrei).
Eu o cantaresc saptamanal - avem un cantar acasa.
Dar oricum, m-am lamurit clar ca fiecare bebe are ritmul lui de crestere si atata vreme cat bebe este vioi, se dezvolta bine neuromotor, iar greutatea lui nu e chiar proasta (si la Danut nu e!!), totul e OK. Crede-ma, ca eu am innebunit de cap doua pediatre cu faptul ca Tiana nu ia in greutate si tot asa creste - cum stie ea mai bine! . Linisteste-te, ca deprimarea nu-ti foloseste la nimic, nici tie, nici la puiut!

Daniela, tehnica de intors de pe spate pe burta eu n-o cunosc, o stie doar Tiana. Problema se rezolva cu o intalnire intre Tiana si Lara, numai ele stiu cum sa comunice. Ca eu una nu pricep limba ei, asa ca degeaba imi tot explica ea

Greutate?! Ce-i aia? Nu vreau sa stiu!
In fine, am avut si eu o perioada buna - mi-am luat bicicleta de camera si faceam zilnic 30 de minute, cam 12 km. M-a tinut o saptamana, dup-aia... Si tare ar trebui sa mai dau jos macar vreo 10 kg...

Ma framanta si pe mine ceva: puiutii vostri si-au "descoperit" manutele?!
Ca la Tiana nu prea stiu ce sa zic... Intinde mainile dupa jucarii, daca ii dau o jucarie vrea sa mi-o ia din mana, le ia, se uita la ele, le duce la gurita, adica are formata destul de bine coordonarea mana-ochi.
Da' la manute nu se uita deloc! Adica sa si le studieze, sa le vada - doar daca are ceva in manute. Si la mine in carte scrie ca bebelusii fac chestia asta (descoperirea mainilor) pe la 3 luni. Uite ca noi avem mai mult de 4 si nimic! La voi cum e?

Album Tiana

Mergi la inceput

FLAVIANA, sa stii ca Lara si-a descoperit mainile in urma cu ceva timp dar a uitat de ele. Acum se uita mai mult la ce prinde in maini ca sa duca la gura. Pumnisorii goi nu o mai intereseaza. Cred ca si Tiana s-a plictisit de maini. Eu zic ca nu e motiv sa te ingrijorezi.
Lara isi mai ducea mainile la genunchi sau genunchii la maini :)) dar acum nici asta nu mai face. In schimb, daca si-ar putea baga mainile in gura pana la cot...asa ar face!!:)

Auzi, sa stii ca intalnirea dintre fetele noastre n-ar fi o idee rea. Dar ma tem ca pana sa le aranjam noi una or sa mearga in picioare deja!! Dar lasa, ele sa fie sanatoase, ca si atunci vor avea ce sa se invete una pe alta!:)

Daniela si papusa Lara

Mergi la inceput

Sa va mai zic una si gata!! Azi ma dusei si eu ca omul sa cumpar paine si incarcai in masina papusica si pe bunica-sa. Pana aici toate bune. Dar parca am asezat-o pe ace pe papusica fiindca mi-a facut un concert de zile mari tot drumul inapoi de la magazin!! Nu mai stiam ce sa fac sa ajung mai repede acasa ca asa a plans cu sughituri de ziceam ca cine stie ce i s-a intamplat. A luat-o mama in brate, riscand sa ne vada vreun politist, dar tot degeaba. Acum, ca ne-am intors acasa, sta la mine in brate si imi impinge laptop-ul cu piciorele de parca nimic nu s-ar fi intamplat!!! CE MA FAC?? Credeti voi ca o sa-i mai placa vreodata scaunelul ala de masina???

Daniela si papusa Lara

Mergi la inceput