Cum vi se pare viata in Japonia?(17)
Raspunsuri - Pagina 4
sora2001 spune:
Riara,iti multumesc din suflet pentru ajutorul acordat Dianei,si ma bucur ca sitatia n-a fost asa grava.Diana,si eu sint singura, pentru ca sotul meu lucreaza pina seara tirziu,iar liber, are doar o zi pe saptamana,la izakaya si baruri nu se duce pentru ca nu bea alcool,dar mai bine sa-se fi dus decit sa-mi toace mie nervii.
Diana esti norcoasa pentru c-o ai alaturi de tine pe Riara,sa stii ca nu toate fetele au norocul asta, mai ales aici in Japan.Va pupEma si Richard-Sora
RIARA spune:
Uite ,Ninjulica ,noroc cu tine,ca altfel nici nu stiam ca nu se trateaza Mersi pentru sfat,mi-ai fost de mare ajutor Mai ai vre-o alta idee?
eli spune:
Mamici, am si eu nevoie de ajutorul vostru. Cu cate kg s-au nascut bebeii vostri, la cate saptamani, la ce greutate si ce lungime ati trecut de la marimea 50 la 60 si apoi de la 60 la 70? Acum se gasesc multe hainute subtirele, ca, deh, e vara. Daca va creste repede am nevoie de hainute marime mai mare, dar daca nu, ne prinde toamna/iarna cu hainute subtirele? Voi ati luat pt inceput doar marimea 50? La cat timp e ok sa mergem cu bebelul prin magazine, aglomeratie? Sau la inceput ii lasti pe bebei cu taticii si dadeati o fuga sa mai cumparati cate ceva? Sau se duceau taticii, bine instruiti de acasa ? Imi cer iertare ca pun atatea intrebari si poate unele sunt prostesti, dar pt mine sunt au importanta. Mai e putin pana la nastere si parca am intrat in cirza de timp, parca nu sunt pregatita, parca, praca... Multumesc anticipat!
Mie mi s-a parut mai interesant in Disney Land, are mai multe chestii, decat in Disney Sea. Poate si pt ca prima data am vizitat Disney Land-ul.
Cam asa e, atunci cand stai acasa si sotul lucreaza si mult, iar prietene cu care sa te si intalnesti nu sunt, chestii minore se transforma in probleme majore, cel putin pt tine, pe cand cei din jur percep cu totul altfel situatia. Si pt mine, de cand cu sarcina si cu statul mai mult acasa, (parca) multe lucruri s-au schimbat. Acum am mai mult timp liber la dispozitie si creierasul "isi face de cap", "tese" cate si mai cate, iar seara ii fac capul calendar japonicului.
Aveti prieteni (nu cunostinte) japonezi? De ex., sa va intelegeti mai bine cu ei decat cu un roman/ o romanca sau o persoana de o alta nationalitate? Puteti apela oricand la ei, va deschideti sufletul si sunteti intelesi?
Cei/cele care lucrati, studiati aici, cum sunteti vazuti de colegii/profesorii japonezi? Dar voi, cum ii percepeti pe ei? Daca puteti face comparatie, sunt mai bine pregatiti decat cei din institutiile din Romania.
Riara, care e reactia turistilor cand te vad la han? Cei 3 kanji/pe zi inveti atat sa ii citesti, cat si sa ii scrii? Pe cei din urma, ti-i mai amintesti pe toti? Ii repeti mereu, mereu pana ce ti s-au intiparit in minte?
Recomandati-mi si mie filme/carti in engleza/romana despre Istoria Japoniei, cu cat e mai de la inceputuri, cu atat mai bine. Multumesc!
Somn usor tuturor!
"Daca stai sa ii judeci pe oameni, nu mai ai timp sa ii iubesti."
Eliza, in 36 saptamani cu o scumpete de baietel
MLDiana spune:
Avertizez persoana care imi da bataie de cap de ceva vreme ca nici un mesaj nu ii este adresat , nu mai daca ii scriu cumva numele.Asa ca ,sa nu o ia in nume personal.
Eli draga,Eu i-am luat Tiarei lucrusoare marimile 50-70 cm.Pentru 3 luni zile.
Eli, uitate pe eticheta ca acolo scrie.MArimea cutare este pentru bb cu 3 kg ,lungime x.IAr daca nu sti intreaba vinzatoarea.Eu asa faceam.Deocamdata iai lucruri de vara.
Sper ca stii ce iti trebuie la spital nu?Ti-ai facut o lista cu tot ce -ti trebuie pentru tine si copil?
HAi ca acum eu pun intrebari.
Dupa 3 -4 sapataminii poti sa scoti bb afara, mai putin prin aglomeratie.Eu cind dormea Tiara il luam pe DAvid de o aripa il urcam pe bicicleta si cu viteaza luminii ma duceam la piata.SAu o puneam pe soacra-mea sa -mi faca piata.LA DAvid a fost alta mincare de peste.Il puneam pe sot sa stea cu DAvid .SAu cind dormea el ma ducea.Cred ca a fost cea mai grea perioada a vietii mele.Obosita moarta.FAr ajutor .O luna de zile am turbat.
Am amice japoneze si ma inteleg bine cu ele .NE facem "cadouri".Imi aduce o ceapa eu ii dau un cartof si uite asa.Ne conversam despre una alta.Nu am ajuns la intimitati ca nu-mi place.Daca ma inteleg mai bine cu ele decit cu prietnele mele romance?Nu stiu.Si inchei aici.Pupici
Lidia ,Tiara si David D.
michiyan spune:
Mei Ninja,tu esti venit cu pluta?Cum sa nu treaca shinkansenul prin Saitama ken?Unde mai pui ca opreste si in Omiya si Kumagaya( si aici locuiesc eu.-scrie si la profilul personal).
Apoi, dupa cum a zis si Sorina, imi ia cam 35-40 de minute sa ajung din Kumagaya pana-n Tokyo.Cu Takasaki sen, imi ia intre 60 si 80 de minute sa ajung in Ueno.Tu care varianta ai fi ales-o? Daca vrei sa ne faci o vizita,poti lua din Tokyo Joetsu Nagano shinkansen care merge inspre Niigata, Nagano, Karuizawa sau Echigo Yuzawa.Lamurit?
A fost super, dar cred ca cu toata palariuta mea am facut insolatie ca nu mai scap de durere de cap.sau o fi de la arsuri?Pielea nu ma doare dar se vede ca este arsa, nu bronzata.Cu ce sa ma dau?ce medicament sa iau?Am luat saridon dar nimic.Oare aspirina o fi mai buna?
michiyan spune:
Draga Irimell,sunt aproape toate personajele din desenele lui Walt Disney.Am facut poze cu Alba ca Zapada,Cenusareasa, si cu tot alaiul de la parada.
Azi dupa ce termin munca, ma duc in Disney Sea pentru ca pe a mea surioara am trimis-o de dimineata cu un prieten de familie.Sper sa nu ploua.Sincera sa fiu mie-mi place mai mult in Disney Sea, parca este mai aerisit.Am fost si acolo de trei ori pana acum.Probabil va intrebati de ce am fost de atatea ori.La restaurantul nostru,lucreaza doua tipe foarte de treaba si mergem impreuna cam de doua ori pe an undeva.De cele mai multe ori mergem in Disney Land sau Sea.De obicei mergem cu masina iar eu la dus sunt copilot iar la intors sofer.Distractie la extrem si pe drum si la destinatie.Urmatoarea destinatie va fi Edo Mura de la Nikko.
Irimell spune:
quote:
Originally posted by eli
Aveti prieteni (nu cunostinte) japonezi? De ex., sa va intelegeti mai bine cu ei decat cu un roman/ o romanca sau o persoana de o alta nationalitate? Puteti apela oricand la ei, va deschideti sufletul si sunteti intelesi?
Cei/cele care lucrati, studiati aici, cum sunteti vazuti de colegii/profesorii japonezi? Dar voi, cum ii percepeti pe ei? Daca puteti face comparatie, sunt mai bine pregatiti decat cei din institutiile din Romania.
Recomandati-mi si mie filme/carti in engleza/romana despre Istoria Japoniei, cu cat e mai de la inceputuri, cu atat mai bine. Multumesc!
Somn usor tuturor!
"Daca stai sa ii judeci pe oameni, nu mai ai timp sa ii iubesti."
Eliza, in 36 saptamani cu o scumpete de baietel
Eli, eu nu am nici o prietena japoneza. Nu stiu cum se face dar de mine nu se lipesc japonezele deloc. Mi-ar place sa am vreo prietena japoneza ca sa pot exersa si eu limba...Asa, vorbesc la curs si cu peretii...
Dar chiar daca as avea, nu s-ar compara cu cele 4 prietene bune pe care le am acasa...cu ele pot discuta orice, glumim non-stop (glume pe care in japoneza nu as putea sa le fac), tinem legatura pe mail si telefon si de cite ori ne intilnim e la fel ca in zilele noastre bune...
La cursurile de japo am trei profesoare si sint foarte dragute, prietenoase, poate si pentru ca predau la straini. E dragut ca au stiluri diferite de predat, adica cea mai tinara ne spune ce expresii sint invechite si nu se mai folosesc acum de catre tineri, iar cea mai in virsta ne pune sa invatam toate formulele de politete si cele antice...hihi...
In schimb, la scoala unde predau engleza la copii, mi-am facut o parere despre sistemul japonez de invatamint. E paradoxal ca desi invata multe ore pe zi programa lor e foarte slaba si lejera, in comparatie cu ce invatam noi in Romania. Iar profesorii se straduie sa le structureze informatiile cit mai "rarefiat" ca sa nu ii streseze pe copii. Mai casc si eu ochii si urechile sa vad ce se mai intimpla si iti mai povestesc....
Am citit niste carti foarte interesante despre Japonia, dar nu neaparat o istorie detaliata...Ti le recomand cu caldura... Sint scrise de Alex Kerr: "Lost Japan" si "Dogs and Demons: The fall of the modern Japan".
Istorie detaliata gasesti in : Richard Tames "Japonia" si Kenneth Henshall "O istorie a Japoniei".
Pupici si numai bine,
Irimell
Dan_jp spune:
quote:
Originally posted by eli
Nu cred ca ai putea sa te intelegi mai bine cu un jap ,in principal din cauza comunicarii si pe urma diferenta de cultura ...
Life moves pretty fast. If you don't stop and look around once in awhile, you could miss it .
//Dan.
Irimell spune:
Ninja draga, ai dreptate cu mult si greu. Dar degeaba eu zic ca nu e...cel putin pentru mine.
,
Irimell
EDDY spune:
Eli,eu am nascut-o pe Naomi cu 3,198 kg shi 50 cm.
Depashisem termenul cu o saptamina deja shi eram programata la o nashtere provocata pe 16 Septembrie daca in week-end nu se skimba nimik dar cum Duminica dimineatza Naomi a decis sa vina,am nascut natural pe 15 Septembrie,cind era shi sarbatoarea batrinilor shi doctorul normal ca avea liber.Norocul meu ca fiind clinika particulara a doctorului respectiv,el locuieshte in aceeashi cladire shi a venit imediat. Hai ca ma-ntind...
Lucrushoare i-am cumparat multe (mult prea multe) inainte de nashtere.Am folosit marimea 50-70 citeva luni bune.Cam pe la 3 luni am inceput sa o luam shi pe ea in magazinele mari shi aglomerate dar intotdeauna in landou partzial acoperit,ca sa nu se mai repeada toate babaciunile sa o mingiie pe fatza shi sa ma cu ele.
Pina pe la 3 luni,kiar daca o luam cu noi la cumparaturi,nu intra in magazine.Ori dormea in mashina cu tati,ori daca se trezea,o punea tati in carutz shi o plimba pina ma intorceam eu.Multe cumparaturi pentru ea,am facut shi online shi tare bine a fost.
Hai ca mai ai putzintel shi-l stringi la piept pe puiutz.
shi profita acum de odihna shi timp liber ca dupa...slaaabe sperantze,oricit de cuminte ar fi bb.
Eddy & Antonia Naomi