Mamici de iulie August 2004 (93) + 39bb
Raspunsuri - Pagina 5

Andries spune:
felicitari Ana!! Sa fi sanatoasa si tu si puiuta!!
Apropos' de alaptat & colici, nimic mai variabil, depinde de la copil la copil.
Eu am alaptat 1 saptamana (pana am trecut pe antibiotice ... din pacate) si copilul nu a avut colici. Am mancat exact ce am mancat si in timpul sarcinii, mai dietetic adica, cu predilectie supe si ciorbe (supa la pranz, ciorba seara sau invers) la mine salata de vinete este exclusa, desi imi place la nebunie dupa o singura portie ma tavalesc pe jos de durere de ficat. Dar vreau sa spun ca am baut si cafea am mancat si rosii (o rosie pe zi nu mai mult) si bebeul nu a avut nimic rau.
Am inteles de la mai multe mame, mai experimentate, ca este foarte important mama care alapteaza sa fie cat de cat odihnita si calma (sa nu o sacaie cei din familie, rude, prieteni, etc.), in caz contrar nervii se transfera bebeului si nu se poate linisti usor si nici laptele nu-i prieste.
Ei, dar dupa ce am trecut exclusiv la lapte praf... sa vezi atunci colici si plansete. Din fericire la al meu functioneaza picaturile, maxim de 3 ori pe zi cate 5 picaturi de Sab simplex puse direct in biberon, dar nu ii pun chiar in fiecare zi de 3 ori. Si ceai de anason (daca ii pun si chimen nu ii place) putin indulcit. Si neaparat sa manance incet si sa ragaie bine. Si oricum se pare ca toti copii au colici, dar din pacate la unii nu functioneaza nici un remediu.
Se pare ca bebeii mai mici (care au stomacelul mai mic) fac colici mai rau, cel putin pana le mai creste capacitatea stomacului si a intestinelor, dar .. nu e o regula.
Asa ca.. .
Andries & Victoras

irrinuca spune:
Bun venit pe lume noilor bebei!
Sa va traiasca Sabrina si
Raluca!!!!!!! doua printese mici si dulci. Asteptam poze si cu Raluca! Daca fac un baietel, poate facem o combinatie ;-)
Tatal de Sabrina: esti sigur ca micuta are numai 3050g, ca arata mult mai ... hranita in poze!
Fetelor, eu am baut cocktailul cu pricina. Bebe nu a aparut, contractii iok, in schimb am avut o noapte de cosmar si am stat numai pe wc. Vreau sa va spun ca a fost foarte .... diuretic! In plus m-a incercat o stare de voma de la votca de ziceai ca am baut la pub pana am picat sub masa. Nu mai zic de crampe la stomac (nu contractii, crampe).
Cert e ca bebe asta se tine bine, nu iese el cand vreau io, asa ca m-am hotarat sa-l astept, ce sa-i fac?
Irinuca 39+ saptamani DPN 31/07/04
http://community.webshots.com/user/irrinuca

papadie spune:
Felicitari Ana, mamiko! Refacere usoara
Bine ai venit, Ralucutza!
Sa fii mincacioasa, somnoroasa si ocolita de colici!
Papa, juma de neuron calare pe juma de iepure skiop si Catrina, sfarma pietre, rupe tzitze

irrinuca spune:
Cristalina, imi pare bine ca mi-ai confirmat de efectul scaunului cu vibratzii si care se mai si batzaie, ca mi-a fost recomandat si nu stiam daca sa arunc niste bani pe el sau nu. Aici e de la 60 lire in sus, pana la vreo 110. Cat te-a costat?

papadie spune:
quote:
Originally posted by irrinuca
Fetelor, eu am baut cocktailul cu pricina. Bebe nu a aparut, contractii iok, in schimb am avut o noapte de cosmar si am stat numai pe wc. Vreau sa va spun ca a fost foarte .... diuretic! In plus m-a incercat o stare de voma de la votca de ziceai ca am baut la pub pana am picat sub masa. Nu mai zic de crampe la stomac (nu contractii, crampe).
Irinuca39+ saptamani DPN 31/07/04
poi ala e spilul ca diareea provoaca contractii:-)

Andries spune:
Dana, si Victor al meu a avut bubite din alea, de la caldura excesiva, mai ales la gat si la ceafa si pe fundulet. Este vorba de un fel de stafilococie a pielii, dar nu este de speriat.
Eu nu il dau cu nici un ulei. Pediatra mi-a recomandat pudra cu Baneocin (parca?) dar eu doar l-am spalat de 2 ori pe zi cu apa si sapun de copii si l-am tinut mai dezbracat, ca la mine in casa este foarte cald. Si la masa aveam grija sa nu ii curga lapte pe gat. Si bineinteles cu toate hainele calcate la abur. Si au trecut in cca 3 sau 4 zile. Din cand in cand ii mai apare cate o bubita, dar acum trece spontan.
Andries & Victoras

roller025 spune:
Andries, multumesc de raspuns. Si la mine e infiorator de cald ca uneori ma intreb cum de bb mai rezista... O sa incerc sa-l mai las vro 2 zile fara cremuri si alte alea.
Dana si Victor Mihai

roxanaz spune:
FELICITARI ANA SORO!!!!
bine ai venit, Raluca!!!!
asa deci....nu m-ai mai asteptat.....sa fii sanatoasa si refacere cit mai grabnica!!!!!

Dorsilia spune:
Inseamna ca io urlam ca din gura de sarpe din cauza laptelui praf...de fapt eram constipata la maxim cand eram bebe, am ajuns si la medic pe chestia asta...deh si maica-mea neexperimentata si m-a mai trecut si pe lapte de vaca, de la lapte praf de proasta calitate, la sfatul unei binevoitoare, desi n-aveam cu ce-l digera :-(, asa c-o tineam intr-un urlet si-o varsatura zi si noapte....

irrinuca spune:
Papadie: La mine si-a facut efectul numai pe jumate! A doua parte intr-un episod urmator.
Am sa incerc si celelalte metode, cu ananasul, stimularea sanilor si mersul pe jos, da' iti spun io, ca asta s-a lipit la mine in burta bine de tot, nu iese el la comanda. Plus ca am in casa niste scari din alea englezesti de neam prost si le urc su le cobor de zeci de ori zilnic, fara efect. Nici nu ma mai stresez, singura mea problema era ca pleaca mama inapoi in Romania pe 12 august si raman singurica cu bebe. Pe sotiori nu te poti baza...