Mamici de iulie August 2004 (93) + 39bb

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cristalina spune:

De linistire eu folosesc un scaun d'ala cu vibratii (rocking soothing chair)...cand nimic altceva nu mai merge, ala face toti banii!

Are el frecventa cam mare, mi-e ca o zdruncina la creieri...dar cand nu mai pot merge ca fermecat! Adoarme in el de zici ce-i aia!
Stiu, sunt o mama denaturata! :)
Dar inainte de el incerc toate metodele, la noi da randament tinutul pe umar ca atunci cand trebe sa ragaie si plimbatul...te cam lasa genunchii insa de la sportul asta...:))))

Monica si bebelusa (02.07.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dorsilia spune:

Mai fetelor, io nu pretind ca am dreptate acu, nici nu am citit prea multe despre acest subiect, insa am discutat cu sotul meu care e o persoana superrationala si desi nu-i dai dreptate in totalitate de data asta chiar ca inclin sa-i dau: pai dupa 9 luni in care am trecut prin ciur tot ce am mancat, am ales sa nu mancam aia-aia-aia din motive deja supercunoscute....cred ca e timpul sa incetam cu restrictiile astea dupa ce nastem.

Inteleg, ceapa, usturoi, cu cumpatare, ca sunt aromatizante puternice, insa chiar si asa, eu in timpul sarcinii am mancat de la inceput ceapa si usturoi dublu fata de cat mancam inainte, zilnic. Dupa nastere de ce i-ar face rau bebelului?
Alta faza: vinetele ce au ? Sunt niste legume doar. Pepenele rosu contine 90 la suta apa si ceva zahar? E un fruct, sanatos. Rosiile la fel, legume sanatoase. Porumbul fiert - ce are? Micii? Bine ca se recomanda berea pt lactatie! hai ca nu mai inteleg .....pai asa ajungem sa nu mai mancam decat paine cu lapte si branza ca restul toate au cate o contraindicatie ! Nu ca ar trebui sa traim ca pe vremea lui Pazvante dar credeti ca femeile de la tara, sau mamele noastre n-au mancat decat lapte cu miere, ca sa nu ne doara pe noi burta? Copiii fac colici pana la o anumita varsta orice ar manca mama. Fratele meu si cu mine am fost alimentati numai cu lapte praf si am facut colici si constipatie si diaree si varsaturi si urlaturi la fel ca toti copiii...deci, hai sa nu o luam pe ulei si dupa nastere cu alimentatia ca n-ar ajuta pe nimeni, eventual daca va ganditi la o cura de slabire sau asa ceva...

Nu va suparati daca pare cam incisiv mesaju meu, mi-am exprimat doar o parere fara pretentie de adevar universal, fiecare alege ce si cum sa faca la urma urmei, in functie de constitutia fiecareia, de instinct, de ceea ce crede ca e bine...

lia 39 sapt de la UM

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Doamna Bibi spune:

Buna mamici

Felicitari (chiar daca intarziate) proaspetelor mamici, sa fie sanatoase impreuna cu bebeii lor, sa aiba parte numai de fericire in viata!!!!

Hai sa va spun si voua ultimele noutati:
Am fost la eco, bubulinu meu e destul de marisor (are acum aproape 3kg),am antecedente in familie (eu m-am nascut la vre0 4 kg, sotul idem asa ca nu riscam sa rupem instalatiile prin interior ca mai avem nevoie...) asa ca vom naste prin cezariana, pe care am programat-o deja pe 20 august. Asa ca a inceput numaratoarea inversa.
Mai mult, bebe are cordonul in jurul gatului si chiar nu vreau sa ma risc, de fapt stau chiar relaxata la gandul de cezariana si nu nastere normala.

In rest sunt in febra cumparaturilor,am luat tot de se poate, asteptam sa vina zilele astea si patutul,dulapiorul etc.

In rets contractii din ce in ce mai dese si mai dureroase, nu mai iau Nospa ca nu e bine (se leneveste uterul),am niste dureri de spate de moooor (de fapt una din cauzele pentru care opteaza si doctora mea la operatie este ca am discopatie lombara).Dar colul este luuung (4 cm), taaaare si inchis, asa ca stau cuminte pana la termnul stabilit. Oricum sunt fericita ca puiutul meu va fi leu, exact ce mi-am dorit.

Vad ca deja lista incepe sa fie tot mai cuprinzatoare cu bebelusi,asa e si frumos.

Monique si bebe mic 35/36 sapt.
28 ani, sagetator

Mergi la inceput

Lia, la mai mare!
Da-mi voie sa fiu de acord cu tine dar sa fac ca mine!...hihihi

Sa-mi zici daca dupa o noapte alba din cauza ca a facut bebe colici de la ce ai mancat tu iti mentii parerile...hehehe

(acum dormim pe umar -care a amortit demult- dupa ce vomitaram, sughitzaram, ne crizaram...si ne si vibrara creierii in cap pana cand m-au lasat nerfii pa mine si dadui off de la buton..)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dorsilia spune:

Moni, sigur, faci cum crezi tu ca e mai bine pt voi doua....Insa cred ca poti manca si tu ce-ti place...

"Colicile abdominale sunt provocate de insuficienta dezvoltare a tractului digestiv. Se poate pune copilul pe burtica sau se pot aplica comprese caldute pe abdomen; de asemenea, ceaiul de colici din farmacie este foarte util.

Regurgitarile si varsaturile - toti sugarii scot afara o cantitate mica de lapte in timpul mesei, dupa supt, dupa ce eructeaza sau cand sunt pusi in patut. Nu trebuie sa ne speriem, deoarece sugarul retine cantitatea de lapte necesara pentru masa respectiva.

Sunt de privilegiat:
--fructele crude (aport de vitamine)
--produsele care aduc un aport in saruri minerale (Calciu si Fier): lapte si branzeturi
--legumele (in special cele verzi) si cerealele (fibrele ajuta in lupta contra constipatiei)
-aport de lichide si de apa (necesare pt fabricarea laptelui):1,5 - 2 l/zi (in afara de celelalte alimente bogate in apa): supe, ceaiuri de plante, sucuri naturale, coca cola degazeifiat,
-anumite alimente care pot marii secretia lactata: chimen, marar, pastarnac, bere
-grasimi: ca untul, ulei de floarea soarelui
-proteine: carne si peste
(de evitat condimentele)

Alimentatia femeii care alapteaza trebuie sa fie deasemenea apetisanta, iar mesele sa aiba loc intr-o atmosfera de calm.

Stiti desigur ca alimentele care trebuiesc consumate cu moderatie (asta nu inseamna sa le eliminati ) sunt: varza, ceapa si usturoiul. Fructele rosii (capsuni, zmeura, cirese) precum si portocalele ori spanacul pot provoca un efect laxativ, si chiar diaree bebelusului.

E de retinut ca fiecare copil reactioneaza diferit la alimentatia mamei!

Nu e nevoie decat sa fiti moderate, puteti manca anumite alimente de pofta, fara sa faceti excese! Incercati cu o mica cantitate si apoi observati reactia sugarului (daca are scaune prea moi, colici). Inclusiv o cescuta - doua de cafea (nu cana) va puteti permite

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns polux spune:

Fetele , a nascut Ana. La ora 11.57 PM, s-a nascut Raluca, mica zana. A avut 6 pounds 11 ounces (aproximativ 3100g) si 21 inches (adica in jur de 52cm), dar datele exacte ni le va da mami peste cateva zile. A chinuit-o un pic pe mamica si deoarece nu a putut sa nasca natural, i-au facut cezariana. Amandoua sunt okay, dar banuiesc ca frante de oboseala.
BUN VENIT PE LUME RALUCA iar pentru mami, multa sanatate, refacere rapida si mult laptic pentru puiut. pentru curajoasa mamica, si mii de pentru bebelina.
Liliana

Mergi la inceput

Felicitari Ana!
Sa va traiasca puiuta si sa fie sanatoasa, mancacioasa si ferita de colici!
Bine ai venit Raluca!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Doamna Bibi spune:

Felicitari Ana, , sa-ti traiasca fetita, sa se faca mare si frumoasa si sa fie sanatoasa.

Apropo de discutiile voastre legate de alimentatia mamei care alapteaza, cred ca fiecare isi da seama ce ii face bine si ce nu si va respinge cu siguranta acel aliment. Nu cred ca exista o lista universal valabila pentru toate lumea asa cum nu exista bebelusi la fel. Cred ca in momentul in care iti alaptezi copilasul vei sti exact ce trebuie sa faci si ce nu.Ca si in timpul sarcinii, lista cu ce aveam voie sa nu mancam era foarte lunga,dar am mancat din toate si am eliminat eu singura ce mi-a facut rau. La fel voi face si dupa.

Astea fiind spuse va doresc nastere usoare celor care urmati si toate cele bune.Eu cu intratul pe net mai slabut ca nu am cum pana nu ne rezolvam problemele cu calculatorul si internetul. Va pupic pe toate (mamici si bebei).

Monique si bebe mic 35/36 sapt.
28 ani, sagetator

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roller025 spune:

Felicitari noilor mamici, Alexa, Ana, Vanessa! Refacere grabnica! Multa sanatate piticilor si dezvoltare usoara!

Monica, ce-mi place!! Ai dreptate! Lia, dupa o noapte de dormit pe sponci arunci la primul cos toate cartile si rontai la branza de iti iese pe oki! Io facui tot felul de experimente pe mine (piersici, pepene, vinete, lapte) si am ajuns zombi. Am trecut pe carne fripta si cartofi fierti si am dormit azi noapte 4 ORE! Ca s-a btrezit soata dupa 2 ore speriat de ce nu a plans cupilu' inca!

Am si io o intrebare: Vic a facut bubite pe tot corpul de la caldura (zic io) si, cred, de la un ulei de bbi cu care l-am dat acu' fro' 2 seri Aseara i-am facut baita si l-am dat cu Neoprenol da' nu pare sa fie ceva rezolvare... Voi ce spuneti?

Dana si Victor Mihai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns papadie spune:

mitzule mama tu i-ai dat sa bea TNT, nu laptik:-))
fitilul si chibritul fusera micii: tocatura da colici iar usturoiul e primul vinovat de schimbarea gustului laptelui. Si continuasi regalul cu vinete cu ceapa...ceapa lokul 2 la schimbarea gustului la laptik. Legumele si fructele cu seminte dau colici (recte vinete, rosii, castraveti etc; pepene, struguri etc. Nu te invinovati ca ai mincat pt ca bebelusii predispusi la colici le vor face si daca tii regim cu paine si apa. Cele mai cunoscute "colicioase" is fasolea si varza, de la rosii si citrice se inroseste poponeata ca is acide tare...Trebuie sa incerci din toate alimentele astea cite putin sa vezi care dintre ele deranjeaza bebutzul, de exp nepota-miu facea coligi de la cirese...Eu maninc orice si n-am probleme, adeca bebe n-are. Uneori mai tzipa in somn si o iau un pik in brate si ragaie imediat sau face un pirtz. Daca se matzaie mai mult de-un minut, doua ii dau un pik sa manince si ii trece si se culca la lok. Daca nu vrea sa manince o tin in brate lipita cu burtica de mine si o plimb si-i cant "Balada ragului" (Trecea un rag calare, calare, calare i-ha-hooo...El cauta sa se-nsoare....ihahooo) sau "Canticu' partzului" (Cui e frica de partzul cel rau, cel mai rau, foarte rau....) si cand vine ragu dupa raga sau partzu dupa parta aplaudam, pupam puiul...ea rade si, gata, se culca la lok.

Cristal voma in jet dupa ce maninca se intimpla ca nu-i scoti toti ragii in special cand maninca oleaca mai mult. Eu stau si cite o ora cu ea la cantarea ragilor decat s-o vaz cum vomita in somn. Si crede-ma ca dupa o ora de baladit ma premiaza cu golden râgs:-))

Mergi la inceput