Vreau sa stiu daca e normal sau nu...

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Lali spune:

Gabriela citeste link-ul de mai jos si te vei mai lamuri putin.
http://www.desprecopii.com/info.asp?id=SAP9
Dupa cum vei citi, durerile usoare sunt normale la inceputul sarcinii pentru ca uterul creste si toata zona burticii sufera modificari.

Oricum daca ai fost la doctor cred ca ar trebui sa il intrebi exact si sa insisti sa te lamureasca. No-Spa sunt pentru dureri, dar mai important pentru contractii. Deci rostul lor nu este ca acela al unui algocalmin care doar calmeaza durerea, ci relaxeaza si muschii uterului, atenuand contractiile care pot fi periculoase.

Te pup,

Lali si licuriciul 16+ saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns infofun spune:

Multumesc mult Lali si tuturor pentru raspuns!!!

GabrielaHope
"Cel mai mare pacat este acela de a nu zambi, macar odata, in fiecare zi de viata!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amparo spune:

Infofun,asa cum au zis si restul fetelor,nu e foarte grav daca sint crampe usoare si nu persista in timp.Dar netratate pot duce la ceva mai grav...Sint mici contractii uterine care il pot desprinde pe bebe din locul lui.De aceea,in cele mai multe cazuri,se da un tratament de sustinere,progesteron(Utrogestan vaginal, e singurul progesteron natural care se gaseste in Romania)si ceva care sa destinda uterul.Eu iau,aparte de utrogestan(care pentru mine face minuni,am mai pierdut o sarcina din lipsa de progesteron),nospa si supozitoare cu scopantil,dar numai cind am crampe,altfel nu ma indop cu medicamente.
bafta multa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns try spune:

Din cate am putut sa-mi dau eu seama as imparti durerirle de burta in doua (ambele manifestandu-se la fel, ca cele de ciclu): dureri care n-au efecte negative asupra sarcinii si care nu se stie foarte bine ce anume le provoaca si dureri care sunt cxauzate de o neregula in evolutia sarcinii si care pot la un moment dat pot conduce la eliminarea sarcinii. Durerile astea ca de cilu pe care le simti tu sunt considerate normale in sarcina, mai ales in primul trimestru, iar prin normale inteleg comune, adica sunt experimentate de un numar mare de femei: la unele trec fara probleme (asa cum spuneam), iar la altele durerile astea au cauze ce vin din evolutia necorespunzatoare a sarcinii. Dezavantajul este ca nu poti stii ce tip de dureri ai tu, din alea inofensive sau de celelalte. De foarte multe ori nici medicii nu pot numi problema decat dca observa ceva in neregula la ecograf. Dar si ecograful este doar o metoda limitata. Adica poti eventual sa depisteszi o desprindere partiala a embrionului asa cum spunea cineva mai sus si sa actionezi cu un tratament de sustinere a sarcinii (progesteron in forma de Utrogestan, Duphaston etc.), alteori insa problema rezida in divizarea celulelor si atunci nimeni nu poate sa-si dea seama. Cert este ca trebuie sa fii linistita, nu are sens sa te alarmezi, oricum nu ai cum lupta impotriva sortii acestei sarcini. Du-te la medic si fa-ti o ecografie ca sa te linistesti mai mult, intreaba-ti medicul, pune-l sa-ti explice daca el vede vreun risc, sa-t iexplcie cum e cu durerile, eventual sa-ti dea progesteron daca el considera necesar (nu-ti face probleme, progesteronul are rolu lde sustinere a sarcinii, nu exista pericol pentru bebe) sau sa-ti dea No-spa (asta e pentru calmarea contractiilor, practic aceste dureri ca de ciclu sunt contractii ale muschilor uterini. Si la ciclu durerile caracteristice tutror femeilor sunt de fapt contractii ale uterului, motivul fiind eliminarea acelui sange menstrual), medicament pentru care iarasi nu trebuie sa-ti faci probleme, rolul lu ie sa relaxeze uterul asa cum explica cineva mai sus. Daca, la un moment dat, contractiile sunt prea puternice (deci durerile prea mari), se poate declansa procesul de eliminare a sarcinii, de-aia e indicat sa nu ai contractii (dureri) in timpul sarcinii si cel mai simplu ele se trateaza cu No-spa.
Daca e sa fie o problema majora cu sarcina, nici Progesteronul, nici no-spa nu fac minuni, ele sunt doar ajutoare in caz de deficiente minore in sarcina, insa nu pot salva o sarcina orice-ar fi.

Oricum tu deocamdata nu trebuie sa-ti faci probelem deloc, cel puti nasa imi pare mie situatia ta. Ai spus ca ai dureri relativ usoare si destul de rare care trec repede. E normal sa te ingrijorezi, asa cum a facut-o fiecare dintre fetele care a trecut prin ce-ai trecut tu, insa stai linistita ca totul va merge bine, fii increzatoare ca e totul bine.

Nu uita ca pana si sangerarile au ajuns normale in primul trim. de sarcina, adica se intampla atat de des incat nu mai uimesc pe nimeni. Cu sangerariel e aceeasi poveste ca si cu durerile. N-ai de unde sa stii de ce parte sunt. Dar regula majora e ca daca sunt sangerari (de fapt pete, nu sangerari ca sangerarile presupun ceva mai abundent) maro asta inseamna sange vechi care se elimina din uter si deci se considera ca nu e o problema iminenta, de regula astfel de pete sunt inofensive. Daca sunt insa rosii (ca sangele de ciclu), asta presupune sange proaspat, deci o problema momentana care nu se stie niciodata cum evolueaza, deci riscul e mult mai mare la sange rosu.

Important e sa nu ai modelul urmator: dureri urmate de sangerari. Astea se pare ca-s cele mai sumbre predictii pentru viitorul unei sarcini.
Ce experiemntezi insa tu acum nu e cu nimic diferit de cred ca jumatate din sarcinile de pe forum. Eu am incercat sa-ti expun mai pe larg situatia (chiar si cu pericole mai mari) ca sa-ti faci tu o idee unde te situezi in problematica asta, adica sa-ti dai seama ca stai bine si ca nu-i nimic deocamdata care sa te ingrijoreze. Insa pentru mai multa precautie, du-te la doctor si fati o ecografie, asta te va linisti si mai mult.

Inca o info, daca la 8 sapt. faci eco si bebe arata normal dezvoltat pentru 8 sapt. si dac inimioara ii bate asa cum trebuie riscul de pierdere de sarcina se diminueaza destul de mult. Majoritatea sarcinilor se pierd pana la 8 sapt. sau incep sa aiba probleme inaitne de 8 sapt. (iar daca a fost o problema in dezvoltarea lui bebe pana la 8 sapt. se cam poate vedea pe ecograf: ori nu e dezvoltat corespunzator pentru 8 sapt., ori nu are nuamru lde batai/min. corespunzator etc). Deci, un pic de rabdare si multa incredere pana la 8 sapt. si daca totul e bine atunci, poti sa zici ca ai trecut un hop.

Iti doresc numai bine si sarcina usoara, bebelus sanatos si puternic care sa nu se sperie el cu una cu doua.
Imi cer scuze daca mesajul e prea lung, insa am incercat sa te ajut sa-ti faci o parere mai completa despre treaba asta cu durerile si riscurile lor si nu in ultimu lrand am incercat sa-ti insuflu incredere, sper ca am si reusit.

26+ sapt DNP 31 oct.

Mergi la inceput

Scuze pentru greseli, am o gramada, dar nu mai stau acum sa le corectez. Sper sa intelegeti cuvintele scrise gresit sau intelesul frazelor acolo unde n-am mai pus virgulele de rigoare.

26+ sapt DNP 31 oct.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns infofun spune:

Try multumesc foarte mult pentru mesajul atat de explicit, si da ai reusit sa-mi dai un pic de incredere.
Cert este faptul ca durerile se raresc din ce in ce mai mult. Si am mai observat ca daca stau linistita in pat nu mai am deloc, cel putin dimineata ma simt foarte bine si odihnita. Mai dificil e la sfarsitul programului de lucru ca imi intepeneste spatele de la scaun. Oricum la 8 saptamani(adica peste o saptamana si ceva) am o noua intalnire cu doctorita pentru ecograf. Sper si ma rog la Dumnezeu sa fie sanatos si puternic, micutul din burtica. La primul eco cred ca a fost bine, pentru 6 saptamani avea 18.5 mm si e bine, sper sa creasca sanatos!
Multumesc ca imi sunteti alaturi, conteaza foarte mult o vorba de incurajare!!!

PS iti doresc atat tie cat si celorlate viitore mamici, copii sanatosi si puternici!!!
GabrielaHope

"Cel mai mare pacat este acela de a nu zambi, macar odata, in fiecare zi de viata!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andrruzza spune:

try,

esti o scumpa

Costina & bebe din burtica
DPN 23 martie
Dr.Puia, Giulesti

_
Noroc tzie, mie...tuturor!!"Neasteptatul se produce intotdeauna"

Mergi la inceput

Inca ceva, am vazut ca multe fete experimenteaza dureri ca de ciclu in jurul perioadei cand trebuia sa le vina ciclul, adica prin sapt. 4-5, dureri care se dovedesc i nfinal a fi inofensive si care trec relativ repede. Ma gandesc ca o fi o inertie a organismului. El ani si ani de zile a trecut prin ciclu mentrual luna de luna, durere dupa durere si probabil ca in sarcina atunci cand ar fi trebuit sa-ti vina ciclul, el parca tot tinde sa doara, tinde sa faca tot ceea ce era el obisnuit sa faca atatia ani de zile...
Poate fi si asta o explicatie a durerilor din perioada asta. Unele sangereaza tot atunci, parca in virtutea inertiei ciclului, desi sarcina merge ok si bebe e bine acolo in burtic.

26+ sapt DNP 31 oct.

Mergi la inceput