polifibromatoza uterina si infertilitatea
Buna ziua! Sunt un membru nou al acestiu site care mi-se pare absolut exceptional prin problematica diversa si extraordinar de complexa pe care o ridica in legatura cu problemele de feritilitate feminina si drama pe care aceasta o aduce in viata unei femei si a unui cuplu. De aceea mi-am permis sa ma integrez acestui mare si m,inunat grup de luptatoare si sa sper ca prin intelepciunea si experietnta pe care memebrele acestiu site mi-au aratat-o in cele citite aici , sa pot ajunge si eu o fericita mamica in viitorul cat mai apropiat. Asadar, problema mea consta in urmatoarele: am avut 2 sarcini pe care acum multi ani (aproape 17) le-am intrerupt. M-am casatorit devreme, la 20 de ani, insa, niciodata nu am ramas insarcinata. La varsta de 26 de ani am inceput investigatiile in clinica "Panait Sarbu" sub competenta si atenta ingrijire a medicului Mihai Niculescu. Am facut o laparoscopie celioscopica deoarece in urma HSG-ului de atunci a rezultat ca trompele mele erau infundate. In urma laparoscopiei medicul Niculescu mi-a garantat ca voi putea ramane insarcinata in urmatoarele 6 luni, doar ca, dupa intoarcerea mea din spital si incercari facute timp de 3 luni nu s-a intamplat nimic. Atunci m-am hotarat sa-i fac o spermograma sotului meu. Lucru care s-a si intamplat si care a concluzionat prin faptul ca sotul meu avea probleme f f grave de fertilitate. A fost un soc pentru mine si mai ales pentru el. Pt ca nu de putine ori barbatii asocieaza potenta cu fertilitate!!..Insa nu asta este partea cea mai importanta, ci faptul ca sotul a urmat un tratament care a imbunatatit spermograma, insa, se pare, ca nu suficet. De atunci au trecut 10 ani, in care nu am mai sperat nimic, u am mai facut nici o investigatie, pana anul trecut cand am facut un set de perfuzii tubare care au avut ca rezultat-PREMEABILITATE 2. Anul acesta, mai exact luna aceasta la inceput, dupa prima menstra, m-am internat in spital pentru o noua HSG. Rezultatul este oarecum pozitiv pentru trompe (adica sunt slab permeabile insa se opacifieaza complect), dar pentru uter a existat o obiectie-este polifibromatos, marit de volum si puternic retroversta, iar colul uterin este intredeschis. Joi, pe data de 29-07 ma voi interna iara in spital pentru ca dr. Niculescu doreste sa-mi faca o Histeroscopie. Dansul doreste sa vizualizeze cavitatea uterina pentru a vedea clar cum stau lucrurile in privinta microfibroamelor mele uterine si posibilitatea de a ramane insarcinata natural sau prin inseminare. Asadar, as dori, daca se poate, sa-mi spuneti si mie daca vreuna dintre voi s-a mai confruntat cu o asemenea situatie si care au fost rezultatele concrete. In speranta ca nu v-am plictisit si nu am fost extrem de insitenta in amanunte nesemnificative, va multumesc!
Raspunsuri
mariamunteanu spune:
draga enina,
nu m-am confruntat personal cu asemenea problema, desi am uter fibromatos si sunt operata de fibrom. insa mi-a spus un unchi care este ginecolog, ca a avut o pacienta cu uterul plin de microfibroame si care totusi a ramas insarcinata pe cale naturala si a nascut prin cezariana. deci se poate.
numai bine,
maria
enina34 spune:
Maria, iti multumesc foarte mult pentru raspunsul tau.Am facut acum 3 zile histeroscopie la Giulesti si rezultatul este:6 microfibroame si o mucoasa uternina atrofica. Dr Niculescu este de parere insa ca pot ramane insarcinata si asa si ca daca ar merge la rezectia polifibroamelor mi-ar crea niste cicatrici uterine care ar diminua si mai tare sansele de a ramane insarcinata.Asadar, mi-a spus ca luna urmatoare sa incerc iara niste perfuzii tubare si apoi sa inceapa monitorizarea. Eu, intre timp, m-am apucat de un tratament naturist cu Tinctura de zmeur, Napraznic si Kamayani.Am citit pe forum ca fetele(unele dintre ele) au avut rezultate miraculoase mergand pe tratamente naturiste. Poate ca si eu voi avea rezultate bune, cine stie!De ieri am inceput sa-mi fac si testele de ovulatie cu toate ca este pentru prima data in viata cand folosesc asa ceva si nu prea stiu exact cum trebuiesc urmarite si cand ar fi mai bine sa pentru a fi cat mai aproape de sansa de a prinde o sarcina. Eu am deschis un subiect nou pe tema asta in cadrul forumului si astept un raspuns din partea voastra. Te pup inca o data si iti multumesc!
anemona spune:
Draga enina, bine ai venit pe acest site si iti urez sa te muti din zona aspirantelor in cea a mamicilor cat mai curand.
Iata povestea mea, pe scurt: dupa 6 ani de casnicie fara sarcini am decis sa merg la acelasi spital: Panait Sarbu, la dr Bogdan Marinescu. In prealabil sotul facuse o spermograma al carui rezultat l-am luat cu mine si dr a zis ca e ok, desi la capitolul <mobilitate> era sub limite.
Cat despre mine, dupa aceasta vizita la dr am pierdut trei luni cu curba termica, apoi am facut o internare in care am facut doua perfuzii utero-tubare, unde trompele pareau ok, dupa care mi-a trantit un tratament cu clomifen doua luni. Fara monitorizare, fara nimic, fara alte analize prealabile.
Nu s-a intamplat nimic dupa acest tratament si am decis ca trebuie sa caut in alta parte o solutie la problema noastra.
In oct 2002 am decis sa merg la dna dr Denisa Protopopescu la Medsana. La prima consultatie i-am aratat si acel rezultat de la spermograma sotului pe care il aratasem si dr-ului Marinescu, dar dr Protopopescu mi-a spus ca e in mod evident un rezultat cel putin dubios si ca trebuie repetat. Am facut timp de o luna un set de analize complete si eu si sotul, a repetat inclusiv spermograma, iar cand am mers cu toate rezultatele era clar care era problema: sotul. Oligoastenoteratospermie.
Iar cu acest diagnostic nu aveam cum sa concepem natural un bebe, chiar daca eu as fi fost mai mult decat ok.
In octombrie 2003 am facut fertilizare in vitro-ICSI ai acum suntem fericiti sa avem o fetita de doua saptamani, dupa aproape 10 ani de casnicie.
Sfatul meu este sa evaluati din nou starea sotului, pentru ca daca el nu este ok, atunci va trebui sa apelati la reproducere asistata.
Ma intreb de ce nu a fost sfatuit sa faca aceasta analiza de la inceput. In mod normal asta este prima care se face la orice cuplu infertil. Cu atat mai mult cu cat tu avusesesi doua sarcini la activ.
Eu una cred ca sortii vor fi decisi de spermograma sotului.
Multa bafta si ai incredere ca pana la urma va aparea si un bebe, important este sa mergi pe un drum cu sansa!
Anemona si bb Denisa
http://community.webshots.com/user/anemona112
enina34 spune:
Anemona, sunt fericita ca mi-ai raspuns si sunt si mai fericita ca Dumnezeu ti-a implinit aceasta minunata dorinta trimitanduti-o pe Denisuta!!!!Stiu ca este absolut ciudat ca dr, Niculescu (care stie de problema sotului-oligospermie cu astenospermie marcata)nu mi-a mai propus de data asta FIV-ul, deoarece atunci cand a vazut spermograma sotului a spus categoric ca nu imi pot permite sa sper nici macar la inseminarea in vivo darmite la optiunea normala. Acum insa, nu a mai pomenit nimic de sot, de posibilitatea FIV-ului sau altceva. Mi-a propus perfuzii tubare in august si monitorizare in septembrie si chiar mi-a spus ca spera sa pot ramane insarcinata natural.Noi ne impacasem cu ideea de FIV deja si ma gandeam ca asta va urma, insa, nu a fost asa. Sotul face si el in prezent un tratament naturist cu POTENT POWER si Napraznic si mai speram si intr-o minune. Insa, daca se va dovedi pana in toamna ca nu avem sanse normal, voi discuta cu dr. Niculescu si il voi ruga sa ne ajute cu un FIV.Pentru ca sunt convinsa ca stiti la fel de bine ca si mine ce inseamna sa astepti un car de ani sa poti avea un bebe si prin ce stari groaznice trece un cuplu si mai ales o femeie cand luna de luna se confrunta cu drama esecului.Eu va multumesc tuturor pentru grija si solidaritatea pe care o aveti fata de aceasta problema a sterilitatii, iar tie Anemona iti doresc multa multa sanatate si bebelusei Denisa numai noroc in viata! Pupici!!
anemona spune:
Enina, multumim frumos!
Eu zic sa-i amintesti tu doctorului de pb sotului, medicii mai uita si ei cate o data.
Oricum, sa stii ca mai exista si minuni, am auzit despre ele si cred ca orice se poate intamla la o adica! Chiar aici pe forum am auzit de cazuri rezolvate miraculos.