Ajutor!!!!!!!!!

Ajutor!!!!!!!!! | Autor: dabi

Link direct la acest mesaj

Sunt o mamica derutata total, sper sa ma lumineze si pe mine cineva pana la urma ca nu stiu ce sa mai cred. Am mai trimis mesaje in speranta aflarii unui raspuns , mi s-au dat dar ce-i de la firma spun ca nu-i ca mine. Am nascut pe 19.12.2003, nu am avut concediu anterior nici macar o zi, rezistand pana la ultima suflare, iar dupa 19.12 am avut pana la sfarsitul anului concediu de odihna ramas neefectuat, deci concediu postnatal abia de la 01.01.2004 adica cele 126 de zile. Mi-am depus cererea pt CIC si mi se spune ca nu beneficiez pt ca am nascut inainte de 01.01.2004. Va rog dati-mi si mie un raspuns exact si eventual cum le pot justifica celor de la firma ca eu nu mai pot s-o scot singura la capat.
Va multumesc mult !

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns SimonaR spune:

Cum adica sa nu beneficiezi de CIC ? Pai CIC-ul nu s-a inventat numai de la 01.01.2004, doar indemnizatia aia fixa de 6 milioane se primeste daca ai intrat in CIC dupa 01.01.2004
Deci, de CIC beneficiezi oricum, banuiesc ca iti pui problema indemnizatiei, nu ?
In acest caz, conteaza data incepind cu care ai facut cerere de intrare in CIC, nicidecum data la care ai nascut. Inteleg ca in CIC ai intrat din mai 2004, ceea ce inseamna ca beneficiezi de indemnizatia unica de 85% din salariul mediu pe economie. Nu stiu sa-ti dau exact legea, dar uitat-te si tu la subiectele "Sticky" de la legislative, ca precis acolo te lamuresti.

Mult succes si nu te lasa
Simona

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cool spune:

ART. 125 / Legea 577/2003

“ (2) Pentru drepturile care se stabilesc după data de 31 decembrie 2003 cuantumul brut lunar al indemnizației pt ingrijire copil pana la 2 ani este de 85% din salariul mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat și aprobat prin legea bugetului asigurărilor sociale de stat.”

Intrucat ai solicitat dreptul DUPA data de 01.01.2004, beneficiezi de indemnizatie CIC.

Mergi la inceput