Unde sunt musulmancele mele(partea a II-a)
Raspunsuri - Pagina 13
valentinag spune:
Buna fetele!
Vreau sa va intreb si eu cite ceva,daca nu vreti sa-mi raspundeti,nu-i nici o problema,inteleg
Ashea,acu sa zic:
cat timp va luat voua(dupa ce ati descoperit islamul)sa va convertiti?
cunoasteti tipe care sunt casatorite cu musulmani de mult timp si care nu au trecut la islamism?
stiti vre-un caz de musulman care sa treaca la alta religie?
Multumesc frumos
Valentina
amoodia spune:
neata fetele
vreau sa va intreb daca sotul uneia dintre voi se duce in china in octombrie ca se face acolo un targ cu cele mai noi produse.sotul meu se duce pe 20 oct si nu cunoaste pe nimeni acolo si e si prima data cand se duce.asa ca daca unul din sotii vostri se duce poate imi dati si mie niste sfaturi.
mai da e liniste totala aici, va trec cu absenta nemotivata si dupa aia VENITI CU PARINTII ca altfel nu va primesc
valentina mie personal mi-a luat cam un an pana sa ma convertesc, dar stiu si femei care le-au luat mai mult sau mai putin si mai cunosc si femei care sunt casatorite cu musulmani care nu s-au convertit.
cat despre musulmani convertiti la alta religie sa-ti spun sincer prima persoana care stiu ca s-a convertit la crestinism i-am citit povestea aici pe forum, in rest pe altcineva nu mai stiu.poate or fi si nu stim noi dar nu cred ca sunt foarte multe cazuri.
pupici multi la toate si vedeti cum stati cu absentele
Catan spune:
TextTextFEtlii am venit si eu sa semnez condica ,dar sint absent motivat.Fata mea motata e bolnavioara si are febra.
Naoptea fac de garda ca i creste temperatura si trebuie sa fiu atenta .Sint ametita rau.
Hannen hai spune cum fu in Romania pe udne te plimbasi?Ti-am zis eu sa nu-ti faci griji limba repede o vei prinde .Asteptam impresii de la Romanika.Pupicei tie si Amirei.
Dodo tu luasi conje?.Te asteptam aici .Pupici.
Maryam nu intotdeauna sintem asa cum ne-am dori in viata ,mai avem si momente proaste ,sper ca esti mai bine .Noi sintem alaturi de tine si chiar macar cu gindul .Esti o prietena f buna si draga.
Anca pe udne te ascunsasi mama/?
Va pup si revin si miine
http://community.webshots.com/user/catya106
dodo spune:
Ash vrea eu conje, dar unul asa, sa nu port de grija nimanui decit de-a mea!(vrabia mihai viteazu...) 'Ai sa semnez condica, ca iar ne ia Amoodia la ture!
Am biruit dusmanii de virushi, doar ca am ramas cu tusea, asa de control.
Valentina, la grea cazna imi supui memoria, ce sa-ti zic, inainte sa devin musulmana am avut multe discutii cu sotul meu, dupa ce ne-am casatorit civil, inainte sa mergem la moscheie pt. casatoria religioasa, discutii constructive, zic eu, insa cu adevarat am devenit "in intregime", ca sa zic asa, dupa ce am citit in lb. romana cartea "Coranul"-traducerea si interpretarea sensurilor, carte editata de Asociatia Studentilor Musulmani din RO, pe vremea aia, acum e o editura mult mai mare(asta era prin '90). Nu-mi pare rau nici o clipa de alegerea facuta, dimpotriva imi pare rau de timpul irosit pina atunci..
De musulmani convertiti la alte religii n-am auzit decit o poveste aici pe forum, si vorba aia, am trait destul printre ei si am cunoscut sumedenie de oameni. Nu pot condamna pe cineva daca ar trece de la islam la alta religie, pur si simplu e o "afacere" intre el ca individ si Allah(sau cum vreti sa-l numiti, important e ca e unic si nu poate avea asociati sau intermediari) iar eu ca om simplu nu am caderea sa judec aceasta.
Am cunoscut femei casatorite cu musulmani care au tinut sa-si pastreze religia dar iarasi e o chestiune de alegere individuala, n-am de unde sti in ce mod acest lucru le-a influentat relatia de cuplu, iti dai seama ca viata de familie e o chestiune privata, n-o poti aborda oricum intr-o discutie, chiar daca femeilor de pretutindeni le place sa birfeasca cite-n luna si cite-n stele. Cumnatele mele, cu toata curiozitatea lor, tot n-au reusit sa ma "agate" sa le povestesc "intimplari de familie", asa cum sint contrariate ca nu ma dedau la birfa, acolo, liga o cafeluta si-un dulce, asa cum fac majoritatea femeilor. Ce sa fac, daca m-am fript cu supa, suflu si-n iaurt! Am avut "norocul" sa am asemenea "prietena" in RO, fapt care m-a lecuit pe veci sa mai dau amanunte din viata privata, nu de alta dar nu vreau sa dau pe urma explicatii ca zic una si altii interpreteaza dupa cum le suna urechea lor!
Chiar si aici pe forum, a fost la un moment dat un chestionar, la care face referire Catan, care m-a jignit profund ca femeie in primul rind, prin lipsa de bun simt in modul in care au fost formulate intrebarile..Ce sa-ti mai spun, am fost dezamagita ca moderatoarea a fost cea care a postat chestionarul, deci o femeie ca si mine, ce sa mai zic de limbajul vulgar folosit de unii barbati de pe forum..Oricum, acea persoana m-a dezamagit, unde pina atunci o simteam o fiinta sensibila, chiar postasem si eu raspunsuri de incurajare atunci cind si-a plins necazul aici pe forum..Dar viata merge mai departe, nu-i asa?
Amoodia, dragutzo, nu merem in China, ca avem China aici, sint girla! Dar tu de ce iti lasi sotul sa calatoresca singur, mai ales sa te lase singura acum, cind sorocu' e aproape? E mai bine sa-l ai linga tine, macar sa stii ca esti cu cineva de incredere linga tine, sa te duca repede la spital, sa se agite pt. tine, in fine, sa faca si el ceva util, ca doar tu faci destule, nu???
Sa trimiti fetelor ce lipsesc de la strigarea catalogului scrisorica acasa, parintii lor stiu ca lipsesc nemotivat??
Kehleyr spune:
Buna fetelor,
Acum ca Valentina a spart gheata , as vrea si eu sa va intreb ceva. Si va spun ca si ea, daca intrebarea mea este in vreun fel nepoliticoasa sau pur si simplu nu vreti sa imi raspundeti, nu e nici o suparare .
Cum se desfasoara o nunta religioasa musulmana? Intreb pentru ca am vazut pozele lui Catan (care e "colega" cu mine la mamici de iunie-iulie 2003 ) si era imbracata mireasa in alb, exact ca la crestini. Eu credeam ca mireasa musulmana se imbraca in verde... nu dati cu parul daca sunt rau pe de alaturi, dar va spun sincer si cu rusine ca majoritatea cunostintelor mele despre viata de zi cu zi musulmana se limiteaza la ce am vazut in "Clona"... Aveti echivalentul crestin al nasilor de casatorie?
Multumesc mult si sper ca nu v-am suparat. Cat priveste discutiile care va supara pe voi periodic, sa stiti ca aveti foarte mare dreptate... mie una cateodata mi-e rusine ca acei oameni sunt de aceiasi religie cu mine . Dar ma gandesc ca asta e, lumea e multa si diversa si nu putem fi cu totii asa cum ar trebui... Poate daca Dumnezeu sau Allah i-a lasat pe lume, i-a lasat cu un scop -- poate tocmai pentru ca noi ceilalti sa invatam din greselile lor... Eu ma lovesc de intoleranta si rautate in viata de zi cu zi din alt punct de vedere, dar asta e oful meu si nu are de a face cu religia...
Dana si Stefania (27.06.2003)
-----------------------------------------------------
"Life has more imagination than we carry in our dreams".
irina.c. spune:
Fetelor,urmaresc cu interes topicul vostru.As vrea sa va pun si eu cateva intrebari,sper sa nu va suparati,dar fiindca acum sunt un pic presata de timp ,incep cu prima ,care e cea mai arzatoare:stiti cumva daca exista in bucuresti un magazin cu ingrediente pt.mancarurile arabesti ,ca m-ati lesinat de pofta cu retetele date.Si daca exista ,sa-mi spuneti unde.Multumesc mult.Acum sambata vreau sa fac sfoof ,o sa va spun cum a iesit.Pupiciirina
amoodia spune:
ziua buna
bun venit fetelor noi .
Kehleyr eu nu am vazut clona deci sincer nu stiu cam ce cunostinte ai tu despre islam. dar si in islam rochia de mireasa este alba, acum mai nou ca si in toata lumea au inceput sa fie si de alte culori, dar majoritatea merg pe varianta originala.probabil ca in clona mireasa era mai moderna sau a fost preferinta ei sa imbrace verde, dar varianta de originala de rochie de mireasa este culoarea alba.
irinaeu imi amintesc ca am fost o data in bucuresti la un magazin arabesc dar nu-mi amintesc acum strada, dar pot intreba un prieten de familie si-ti spun.sper sa-ti iasa bun sfoof-ul.
fetelor eu cred ca m-am molipsit de la Maryam ca am o stare azi de as bate pe cineva si nu am pe cine.de ieri sunt numai in nervi si azi la moasa mi-a iesit tensiunea cam maricica si bebelul nu a mai luat in dimensiuni asa ca maine am programare la spital pentru control complet si ultrasunete.offff offfff. plec acum in oras ca ori imi vopsesc parul ori ma duc sa cheltui bani ca altfel azi cred ca sparg tot din casa.nu-i pot intelege pe unii cata nesimtire au in ei ...
va pup
Catan spune:
Valentina eu eram in dubiu inainte sa-l intilnesc pe sotul meu ca am avut niste intimplari ciudate in ceea ce priveste credinta.Am primit o carticica de la o prietena de-a sorei mele care este musulmana si am inceput sa citesc din ea.Dar totusi nu stiam daca e bine sau nu ceea ce voi alege .Imi era teama de ceea ce se va intimpla .Cind am ajuns la sora mea in Liban am cunoscut-o pe prietena ei si mi-a vorbit f mult despre Islam ,am auzit si chemarea la rugaciune ,am fost la Seh si m-am convins ca este momentul sa ma convertesc.Au urmat momente grele de zbucium sufletesc .Nu stiu de ce ma urmareau tot felul de vise oribile ,era granita dintre crestinism si islam.Am ales Islamul ptr ca sufletul meu asta a simtit .
Sint f fericita ca sint musulmana si ma rog si tin post ca toti musulmanii ,nu port batic.
Ii multumesc LUi Dumenzeu ca mi-a luminat drumul si ca mi-a facut acest dar ,Islamul.
Dana ,bine ai venit pe topicul nostru.Nu stiu de ce film e vorba dar pot sa spun ca fetele musulmane cind se casatoresc se imbraca in alb (acum eu am ales rochita de mireasa roz)asa mi-am dorit ,dar in genereal fetele se imbraca in alb (miresele)
Nu nu exista nasi ca la crestini .
Copiii nu se boteaza ca la crestini (cind se nasc li se citeste din Coran )se spune Athan si numele e ales de mamica si taticul copilului.
Este o conceptie despre Islam f deformata de realitate si ne lovim de ea .Au fost si multe conflicte pe teme de religie si nu prea placute .Am ramas cu un gust amar in ceea ce priveste vestitul chestionar ,caci a venit din partea unei persoane de la care nu ma asteptam.
Dodo m-am mai linistit ca esti aici linga noi Ca ne unge la inima ceea ce scri tu.
Irina bafta la Sfoof.magazine arabesti in Bucuresti stiu citeva .AI La fourmi -este unul la Unirea (jos )era ,daca o mai fi si acum ,in Dorobanti ai unul Orient si la Caporal Ruica ai Mega IMage cu produse tot arabesti (libaneze).Spor la bucatarisit.
Maryam hai vino acilea ca ni se facu dor de tine.
Hannen hai si tu la noi ce trebe sa-ti formulam o invitatie ?Ne-=ai lipsit destul
Amoodia usurel mama sa nu spargi tot pe acolo ca-l superi pe bebicaHai ia-o incetisor ,ca stiu cum e cind ai dispozite nasoala.
Va pupicesc dulceeeeeeeeeee
http://community.webshots.com/user/catya106
hannen spune:
Salutare fetele.Ce faceti?
Amoodia,o sa-mi intreb cumnatul daca se duce cumva in China,desi nu cred.Sa stiti ca si eu o sa fiu singura aproape de sorocsingura,vorba vine,cu toata lumea in jur,exceptie facind sotul.Vrea sa mearga la Mecca,la sfirsitul Ramadanului.Nu pot fi atit de egoista sa-i interzic
Aaa,acum imi amintii,se duce si cumnatul,deci China cade.
Si eu am auzit de fete (doua surori)din galati ,casatorite in Egypt.Nu cred ca de mine ai auzit,eu sunt nou nouta pe meleaguri egiptene,pina mai ieri alaltaieri fusei japoneza
Valentina draguta,povestea cu convertirea mea cred ca o stii.Nu pot decit sa zic "AL HAMDU LILLAH",ca a avut mila de mine,ca nu am ramas ratacita.
Uite chiar acum o saptamana avusem nunta in "famelie",si rochita a fost alba,alba ca zapada
Va pup,ma duc sa mai citesc cite ceva pe ici pe colo.
Nicole&Amira
http://community.webshots.com/user/nicoleamira
maryam spune:
Si daca am ceva, zau ca atunci cand vad ce scrieti,chiar si pentru cateva minute si tot uit de griji...de fapt nici nu stiu,poate nu sunt griji,uneori am senzatia ca totul pare a fi un lung sir de examene, de incercari...si eu, fata desteapta,cu licenta si cu ganduri de mai sus,cateodata poate ca uit sa zic "hop"(dupa ce am sarit).In fine.
Nu exagerez, cred ca doar daca as scrie "povestea" cu convertirea as crea un scenariu demn de filmele de pe acasa tv,despre restul,nici nu mai vorbesc.Secretoasa(din prudenta nu de fite) cum ma stiti,n-am sa dau detalii,am sa-i spun numai valentinei ca notiunea asta de convertire mie mi-se pare un pic gresit perceputa de catre oameni,pentru ca marea majoritate a celor care se uita la tine ca la un convertit stiu prea putine, sau nu stiu ca de fapt islamul este o continuare sau daca vrei mai bine spus o intregire a tot ceea ce s-a pogorat,revelat pana atunci.A accepta religia islamica, a deveni musulman nu inseamna din toate punctele de vedere schimbarea religiei,ci mai degraba intregirea ei,pentru ca ,chiar daca lipsa cunostintelor precise ii face pe unii sa caste ochii mari la auzul acestor vorbe,doctrina islamica nu exclude cretinismul sau iudaismul ci acele aspecte pe care oamenii le iau de adevarate in timp ce ele sunt deformari sau pur si simplu neadevaruri.N-am sa ma opresc asupra acestora, pentru doritori le pot cita o bibliografie care e bine de parcurs.Acum ca am facut introducerea,am sa spun ca eu am auzit prima oara de islam, musulmani,etc acum vreo 13 ani,fireste ca asa cum probabil au inceput toti la inceput a fost un fel de negarea negarii, de respingere si de uimire ,privind in urma,cu maturitatea de acum as putea spune ca a fost un proces lung,anevoios, firesc ,poate ca asa a trebuit sa se intample, pentru ca de schimbat m-am schimbat la propriu acum 7 ani,desi pare greu de crezut nu m-a strans nimeni cu usa, nu mi-a impus,meritul lui este doar ca a avut rabdarea de a astepta,de a raspunde, de a suporta chiar.Sigur ca lucrurile s-au petrecut treptat,uite acum cca 4 luni de-abia(!) mi-am pus hijab,poate ca mai sunt inca multe,enorm de multe de invatat, de inteles chiar, dar acum e mult mai simplu pentru ca in timp am citit mult, am intrebat, am cautat si acum am chiar puterea credintei In shaa ALLAH si a cunostintelor de a-i invata si pe altii.
Cam asta.Stiu cazuri de fete romance chiar care sunt casatorite cu musulmani,unul din cazurile astea pot sa-ti spun ca e o casnicie care afunctionat binisor un timp,apoi el si-a dat seama ca n-ar vrea in ruptul capului ca fata lui sa traiasca infelul in care sunt tinerele azi , in ro si din cauza asta restul il poti deduce,9tot asa sunt si cazuri de cupluri daca vrei 100% musulmane in care el este o pramatie si ea se conformeaza, dar restul,toate celelate cupluri musulmane, indiferent ca sunt ele romance-musulmance si ei musulmani arabi,turci,etc,dar absolut toate sunt adevarate exemple de povesti de succes.Atata doar ca nu sunt povesti, ele sunt adevarate si sunt de invidiat.Oricum, asa statistic pot sa spun ca ,cuplurile musulmane pecare le cunosc au casnicii mult mai bune comparativ cu cuplurile de alta religie pe care eu le cunosc.Asta este ceea ce stiu eu,ceea ce vad, ce aud.Nu vreau sa ranesc orgoliul nimaniu, astea sunt informatiile din cazurile reale pe care eu le cunosc.Daca vreti,in alt episod am sa-mi spun parerea de ce cred eu ca functioneaza casele astea mai bine...Multumesc pentru elogii si deopotriva pentru injuraturi.
Acum ca am epuizat aspectul institutiei matrimoniala la popoarele musulmane si informatiile depre convertire(iti,te,etc.) vreau sa va multumesc pentru sprijinul si vorbele voastre blande si bune si sa va imbratisez cu drag pe toate.
Magazine unde puteti gasi produse arabesti:"La fourmi-Unirea,1 Mai,etc" si la macelariile arabesti vezi Sultan in Crangasi,pe Mosilor,langa fac. de farmacie,etc.
"ZAMBESTE, MAINE VA FI MAI RAU"
maryam