cum scapam de cuperoza?
Raspunsuri

mihuletu spune:
buna intrebare, ma intereseaza si pe mine raspunsurile pentru ca si mie mi s-a descoperit boala. din cate am auzit eu, nu se trateaza definitiv ci doar se paote ameliora. dar nu bag mana in foc, pentru ca asta a spus cosmeticiana si nu un dermatolog.
in principal cica sa evitam mancarile condimentate, alcoolul, expunerea la soare fara sa ne dam in prealabil cu o crema cu factor mare de protectie uv si sa ne hidratam pielea foarte bine (foarte indicate cremele de nalba si galbenele care sunt foarte nutritive).
voi merge si la un dermatolog, cand voi avea timp, sa vedem ce spune si el. am auzit ca dermatologii ar da o crema cu antibiotic, care se prepara special in farmacii. cum mai aflu noutati, completez raspunsul.
www.sara.haihui.ro

cici spune:
Am citit undeva (nu ma intrebati ca nu mai stiu unde ) ca zapada carbonica e ideala pentru tratarea cuperozei.In rest prea multe solutii nu sunt.
ei ,da de unde o luam? vorbim cu pompierii?
cici

cica spune:
DA...si mie mi-a zis aceeasi chestie cosmeticiana.SA evit alcoolul..dusurile fierbinti..mancarurile condimentate.Nu am fost nici eu la medic..dar e asa de complicat si cu medicii astia..nu stiu nici unul la care sa merg si sa am incredere.Am mai fost la un dermatolog si nu am fost deloc multumita.

mihuletu spune:
Ingrijirea tenului cuperozic
Cuperoza este o problema cauzata de dilatarea cronica si fragilizarea vaselor capilare care iriga pielea. Un ten cuperozic este usor de recunoscut: aspectul sau este iritat, capilarele sunt vizibile mai ales la nivelul pometilor si in zona nasului. In timp apar rupturi ale vaselor capilare, care sunt vizibile si creeaza probleme estetice, dar si papule si pustule. Temperatura crescuta sau foarte scazuta, dar si variatiile de temperatura inrautatesc aspectul tenului cu cuperoza.Cuperoza afecteaza persoanele cu varste peste 30 de ani si de cele mai multe ori formele sale agravate necesita tratament medical.
Cauzele cuperozei sunt interne #150; probleme hormonale sau ale sistemului nervos, stres, probleme digestive #150; sau externe #150; expunerea la soare, frig sau vant.
Cuperoza poate fi tinuta sub control daca respectati cateva principii de baza:
Aveti grija sa pastrati o dieta alimentara corespunzatoare: evitati condimentele, dar si alimentele prea reci sau prea fierbinti; evitati alcoolul si excesul de cafea.
Adoptati un regim alimentar bogat in vitamina C, iar in sezonul rece suplimentati aportul de vitamine. Vitamina C este binecunoscuta pentru rolul sau de protector celular si de prevenire a accidentelor vasculare si a hemoragiilor, mai ales la nivel capilar. Merele, citricele si legumele proaspete contin o cantitate mare de vitamina C naturala.
Feriti-va de razele ultra-violete. Utilizati creme care confera protectie UVA si UVB cat mai buna.
Ingrijiti-va pielea cu atentie. Folositi demachiante care nu irita pielea si o curata in profunzime. O data pe saptamana aplicati o masca pe baza de musetel, care are efect calmant si dezinfectant asupra pielii. Pentru curatarea in profunzime, nu recurgeti la creme pentru gomaj sau la bai de abur, pentru ca acestea inrautatesc aspectul si starea tenului cuperozic.
Si nu uitati! Aplicati creme special concepute pentru tenul cuperozic: Avene Diroseal Crema.
o sa incep o cura de 7 zile de RETIN-A(de la Avene), aplicata seara (pentru exfolierea fetei), dimineata fata curatata cu apa sau ceai de galbenele, dupa care crema DIROSEAL (de la Avene), iar dupa ce termini cura cu Retin-A o sa-mi aplic o crema de nalba (astea sunt instructiunile cosmeticianei). Asta pana reusesc sa ajung la un medic dermatolog, daca o sa mai fie nevoie (eu sper ca nu)..
www.sara.haihui.ro