Bebelusi de Oct-Noi-Dec 2003 (32)
Raspunsuri - Pagina 5
carmen77 spune:
pentru Alexander Constantine, Aris Alexander, Andrei Cezar si Iasmina. Sa cresteti mari, frumosi si sanatosi si sa ii faceti mandri pe parinti.
http://community.webshots.com/user/carmen77102
http://community.webshots.com/user/carmen77104
Carmen si Matei Gabriel - 27.10.2003
ciuf spune:
Bai lene mare. E mai usor sa citesti decat sa scrii.
Ce sa mai zicem de Ileana, Elena si Allya (care nu ne-a parasit definitiv).
Ileana cred ca nu mai poate de ale griji ca parca zicea ca ii pleaca mama, iar Elena zicea ceva de o minivacanta. Stiu ca ea are operatia puiutului ei pe 3 aug., iar al meu are aceeasi operatie dar pe 2 aug. Chiar as fi vrut sa dau de ea sa-i zic cum a decurs totul.
Puiutul meu e rosu la fundulet ca o maimutica. Are tot felul de bubite, iar unele chiar i s-au spart si a curs sange. Ce pot sa fac pentru asa ceva? O fi kk prea acid? Ajutati-ma! Incerc sa nu-l las deloc murdar la poponeata, dar noaptea nu am ce sa fac.
Luca m-a trezit azi-noapte de vreo 2 ori de sete, cica.
Eu am inceput sa-i dau cereale Cheerios si vad ca-i plac.
Ref. la scaunul de masina cum moasa-sa sa fie obligatoriu cand atatea masini nu au centura in spate? Numai sa imporvizezi ceva.
Iti spun sigur ca nu e obligatoriu sa ai asa ceva. Numai daca vrei sa te gandesti la comfortul copilului. Eu m-am carat cu scaunul dupa mine si mi-a prins bine. Nu l-am folosit decat de acasa la aeroport, ca atunci cand am venit, shuii de la Lufthansa ne-au pierdut bagajele. Si am asteptat doua zile sa le recuperam.
Numai bine,
Ciuf si Luca
http://community.webshots.com/user/ciufa
adameasca spune:
salut!
sa stiti ca n-am murit, suntem bine, sanatosi.
am sa spun doar un lucru: tot respectul si admiratia pentru mamicile care se ocupa si de casa si de copil. Io la 3 zile dupa ce a plecat mama mai am putin si imi dau duhul. Sunt asa de obosita ca seara abia de mai fac un dus si cad in pat. asa ca fetelor gospodinelor si mamicilor multe de la mine. mi-am propus ca de maine sa fiu si eu mai activa, ca vorba lui carmen, ne-o iau mamicile mai tinere inainte si e pacat de munca noastra.
pentru toti sarbatoritii pe care i-am ratat.
noi suntem ok, Luca are asa de multa treaba ziua, ca m-a terminat. de 2 zile se agata de picioarele mele si se tine dupa mine pe oriunde m-as duce. asa ca face treaba cot la cot cu mine. de dormit a dormit 3 nopti bustean, cate 11 ore fara sa se trezeasca, dar vad ca in seara asta deja s-a trezit de vreo 3 ori. inca nu are masele, dar io cel putin le astept cu interes, merge cate 5-6 pasi singurel cand are chef, dar ii e mai comod sa se tarasca. i-am luta tarc si azi a fost incantat de el, si-a petrecut mult timp in el, tinanu-du de margini si uitandu-se dupa mine prin casa. daca ma misxcam era ok, daca indrazneam sa ma asez pe scaun incepea sa tipe la mine. e iar vorbaretz de 3 zile, o tine cu ba da ta va pa. l-am invatat sa faca "salut", identifica becurile din toata casa daca il intreb si stie si unde sunt icoanele, mai ales alea din hol care sunt vreo 30, ca tati e colectionar de icoane.
ma duc sa mai recuperez din urma.
Ileana si Luca (2 octombrie 2003)
http://community.webshots.com/user/adamestii
super mami spune:
. Acceptam petitori,. Eu cel putin. Tati are o mare problema la capitolul asta, face niste planuri...daca ati vazut "un socru de cosmar"....l-ati vazut pe el
Nu ziceam ca ma iau dupa babismele alea, doar ca le-am aflat si ca am ramas gura casca. Oricum, am facut molifta, iar popa mi-a zis ca nu pot sa intru cu bb in biserica pana la botez. Eram invitati la un alt botez si am intrat cu ea. Mi se pare o prostie. Bun, nu o impartasesc, ....., nu intra ca ortodoxa, dar de intrat cred ca oricine poate sa intre in orice biserica. Nu am cerut explicatii ca nu aveam timp, dar cand il mai vad o sa-l intreb care e ideea.
O sa mai pun pozici noi, ca am vreo trei filme de scos....dar lenea e mareeeee, mareeee.
Bebelina bulina nu are nici un dintisor inca, eu tot zic ca apare unul de pe la 4 luni, dar evident mi se pare.
Zice TOATA ziua TATA, pe toate tonurile si vocile. Mai zice baba, gaga...dar NU mama. Nici macar o data, asa sa ma simt si eu bine.
De cand sta in fundulet, e tare curioasa. Isi face tot timpul loc sa vada tot ce se intampla. E caraghioasa foc.Si daca nu te dai repede, vai de tine (adica de mine)E o maimutica mica.
Papa tot, doarme bine si ar face baie toata ziua. A descoperit reclamele de cateva zile si e incantata. Are chiar si preferinte. Le recunoaste dupa melodii.
A, si mai face ceva haios: cand parcam masina si tati se pregateste sa iasa incepe sa clipeasca repede de cand opreste motorul, ca stie ca urmeaza sa se tranteasca usa si cred ca nu-i place. La fel si cand ne urcam in masina.
Asta asa in cateva cuvinte ca sa o cunoasteti mai bine.
Va pupacim pe toti de la cel mai mic la cel mai mare,
Alexandra
carmen77 spune:
Am mai pus cateva poze noi in albumul de 9 luni ...
Gata, va las, mai vb maine ... ca vrem sa plecam cu Matei in parc.
http://community.webshots.com/user/carmen77102
http://community.webshots.com/user/carmen77104
Carmen si Matei Gabriel - 27.10.2003
tutzi spune:
Dragele mele hai sa scriu si eu sa salvez "onoarea" forumului desi casa imi fuge,noroc ca Iasmina doarme.
Carmen iti multumesc pt sfat dar n-am gasit firma respectiva. Nu-i nici un bai, mai umblam in sosetute si apoi trecem direct la pantofi ca pana atunci sper sa-i mai creasca piciorul si oricum nu are rost sa investesc 7 - 800 000 lei pt o luna maxim doua.
Ven ia vezi tu nu cumva de la metoclopramid ii mai agitat Markus? Era si un subiect la parintii intreaba si toate mamicile au spus ca metoclopramidul le-a agitat copii - valabil si pt noi.
Allya, ce mai face Alex, cel mai serios petitor al Iasminei? Ma bucur ca ia in greutate bine si ca ai un ajutor de nadejde in bunic.
Iasmina a descoperit mersul biped acum o luna cand am fost la tara si a vazut pisica soacrei. Pana atunci daca o tineam in picioare se apleca sa si le prinda, habar nu avea la ce sa le foloseasca. Acuma nu o mai pot tine pe loc dar numai salele mele stiu saracele cat ii de greu.
Ileana draga, pai asta ziceam si eu ca toata ziua ma invart sa fac diverse, nu termin mai nimic din ce am inceput iar seara nici nu pot sa ma uit 5 min la TV ca si adorm de oboseala. Da lasa ca trece si asta si cine stie ce o mai fi apoi.
Zeeva nu vreau sa te dezinformez eu am auzit cum ca ar fi obligatoriu scaunul de masina dupa noul cod rutier. Cu toate astea cumnata-mea a fost la mare cu copilul de doi ani cu masina (din Oradea) si nu i-a intrebat nimeni de sanatate. Poate ca de masinile straine se leaga politistii. Nu am retinut cu ce veniti cu avionul sau cu masina.
Nu stiu daca mai apuc sa scriu ceva pana plecam la mare. Ne rugam sa nu mai ploua si sa fie vreme buna iar la intoarcere va raportez daca am facut cea mai mare prostie ca am dus-o si pe Iasmina sau a fost a fost super.
Cu drag,
Tutzi si Iasmina (28.10.2003)
http://community.webshots.com/user/tutzica
adameasca spune:
Ieri am zis ca a fost o intamplare, dar azi m-am convins ca nu e: face Luca niste crize de isterie de-mi vine sa-l arunc pe geam, nu alta. Unu la mana nu vrea sa se mai culce singur in patutz, vrea sa-l tin in brate si sa-i dau sa bea ceai. doi la mana urla pana adoarme de zici ca-l tai, si zau daca stiu ce are. Azi, ca sa nu-l arunc pe geam, l-am lasat sa urle in dormitor la el, am inchis 3 usi dupa mine si m-am refugiat in bucatarie. Am tras o pipa si am revenit la el mai calma.
Tutzi, si io la fel, incep 16 treburi deodata si nu termin nici una. nu pot sa ma organizez deloc. Dar azi am lasat casa vraiste ca si asa vine femeia la curatenie.
allya spune:
bey! nu am disparut de tot, dar chiar nu am timp si cand as avea pic in cap de somn...
Mai in legatura cu lanugo si cu toxoplasmoza am cautat doar sa gasesc o explicatie veridica "basmelor" populare.... oricum e nostim tare!
TZUTZI draga, uite ieri am fost cu Alex si am aflat ca are cam 8kg, deci tot nu-i gras dar s-a imbunatatit caci a luat 1.3 kg in 3 luni. In rest ii tare frumusel (are ochisorii o culoare tare interesanta asa albastru-cenusiu, se vede si in pozele mai vechi caci rusinica nu am avut vreme de adaugat mai multe)...na ca il laudai...si e ca o zvarluga nici scutecul nu-l putem pune pe el ca pleaca... In rest ieri i-a verificat si anemia si e in regula, faza a fost ca i-a pus un pansament pe degetel si sotul meu l-a luat in brate pana am mai rezolvat eu una alta acolo si cand am venit ia pansamentul de unde nu-i... il intreb daca i l-a scos el, el zice ca nu...ma uit la copil in gura, acolo era pansamentul pe cerul gurii...uffff! bine ca nu s-a innecat cu el!
In legatura cu DECALOTAREA si CIRCUMCIZIA eu am o banuiala ca mai nou medicii in Romania, ma rog unii dintre ei VOR sa faca circumcizii si gasesc diverse motive nefondate... Eu nu am incercat sa-l decalotez, nici nu l-am circumcis si e in regula... Socrul meu care a crescut 2 baieti a zis ca sa nu cumva sa fac prostii din astea, gen decalotare la copil, el a crescut 2 baieti care nu au avut nici o problema, soacra-mea nu a facut nici ea nimic adica nu i-a decalotat ea fara stirea lui barbatu' ei..., nici maica-mea care este asistenta medicala nu e de acord cu practica asta, m-am interesat de mai multe opinii inclusiv la medicul nostru pediatru si nu e cazul. Aicea in SUA ii circumcid imediat dupa nastere (din traditie, unii din motive religioase si altii doar pt igiena...), mai apoi e cam prea traumatic si necesita ingrijire f atenta, oricum operatia in sine nu e mare lucru si daca e medicul priceput nu-i o problema, dar fara a fi necesara medical doar din lipsa de decalotare sau fara un motiv religios, eu zic ca nu e cazul, mai ales daca voi nu sunteti confortabili cu asta.
Va multumim din suflet pt felicitari si vreau sa va zic ca m-am uitat repede la cate o pozica de la fiecare din bebelusi si sunt toti minunati! felicitari tuturor! efectiv cand sunt obosita sau suparata ma uit la bebelusii nostrii si ma simt f bine!
VEN draga si eu am aceeasi problema cu sculatul noaptea si e mai des cand ies dintisorii, care ies si la noi mai greu... insa oricat il indopam seara nu doarme mai bine, nici ziua nu prea doarme, e tare vioi si nu am ce sa-i fac.Imi pare tare rau trebuie sa-ti fie greu.
CARMEN draga f frumoase pozele si puiutul!
ILEANA lasa ca treci tu si peste asta!
adameasca spune:
mi s-a mai ridicat moralul ca azi fi-miu a fost copil exemplar, sigur a auzit ca l-am parat pe forum. Am si gatit, a venit femeia la curatenie si e casa bec, am si motait juma de ora, si inca mai doarme copilu'. :)) Oare cum ar fi daca as avea asa copil cumnite in fiecare zi? De parca am vazut baba frumoasa.
Allya, bine ca a mai crescut Alex, daca il indoapa bunicu'...
Fleur spune:
Ileana, sa stii ca si Rose face la fel...nu adoarme singura in patut nici s-o tai,trebuie mai intai s-o tin in brate pana o ia somnul iar in pat trebuie s-o pun usurel-usurel ca altfel se prinde ca-i in pat,se trezeste si incepe sa planga.Ta-su spune ca-i de la rasfat...oricum singura nu prea sta ca plange,nu vreau sa te dezamagesc dar a mea nu sta mai mult de 10-15 min in tarc,vrea s-o ia la picior de m-a cocosat de tot.
Ai vostrii la ce ora se culca seara? Eu incer s-o obisnuiesc sa doarma pe la 20.30 ca sa mai am si eu putin timp pt mine caci in cursul zilei doarme f putin,timp in care mai fac cate ceva prin casa.
Tutzi,lui Rose i-aplacut tare mult la mare,pacat c-a fost apa rece si nu s-a putut balaci.
Fleur