Sterilet MIRENA

are cineva sterilet MIRENA? cum e? cat costa? te ingrasi? am inteles ca are niste hormoni?
Multam,
Oana si Ana (25 oct. 2002)
Raspunsuri

mamicaluitheo spune:
Eu inca nu l-am pus din cauza de banuti.
este fro 7 milioane si ceva, la farmacia unde eu una am vb. se aduce pe baza de comnada dat fiind faptul ca este extrem de scump si intr-adevar are un dispozitiv cu hormoni care l-a o anumita perioada de timp elimina cate un pic.
cica nu ingrasa, iti reduce cantitatea menstruatie si este f. f.indicat si in ceea ce priveste contraceptia, si intr-un fel ca un "zid" al infectiilor.
ceea ce am afirmat este conform celor spuse de conf.prof. dr.anca alexandru.
cu drag andreea mami lui theo si florin
http://community.webshots.com/user/mamicaluitheo

axia spune:
Hello,
Si mie i-a recomandat ginecologul Mirena ca fiind cel mai indicat contraceptiv pentru o femeie care a nascut si care are probleme de greutate (deci nu sunt indicate pilulele). Trebuie sa gasesti un cabinet autorizat, care iti face si comanda. Costa aproape 200 EUR cu tot cu "montare"
axia (mama lui Tiberiu)

georgianab spune:
Eu. L-am pus acum doi ani dupa ce am nascut. Nu stiu daca are vreo relevanta pretul pentru ca eu l-am pus aici in Franta si de altfel nici nu mi-l mai amintesc. In ceea ce ma priveste e foarte bun. Cu exceptia primei saptamani (acomodare) cand l-am cam simtit in rest nu jeneaza pe nimeni (adica nici pe sotul meu) cu nimic.
E cu dozare hormonala, adica elibereaza hormonul putin cate putin in fiecare zi. Trebuie schimbat la 5 ani. Si merg anual la control.
A eliminat complet ciclul menstrual.
In ceea ce ma priveste nu mai am nici un stres: nici o sarcina nedorita, nici stres ca am uitat pilula, nici tampoane lunar.
De ingrasat m-am ingrasat in timpul sarcinii dar de cand am steriletul n-am mai pus un kg. Nici n-am mai slabit. Deci nu cred ca influenteaza.
S-ar putea sa depinda si de organism. Eu l-am pus la indicatia ginecologului meu.

mamicaluitheo spune:
quote:
Originally posted by axia
Hello,
Si mie i-a recomandat ginecologul Mirena ca fiind cel mai indicat contraceptiv pentru o femeie care a nascut si care are probleme de greutate (deci nu sunt indicate pilulele). Trebuie sa gasesti un cabinet autorizat, care iti face si comanda. Costa aproape 200 EUR cu tot cu "montare"
axia (mama lui Tiberiu)
draga mea nu numai cabinetele fac comanda, eu de fapt nici nu am auzit / ce inseamna autorizat? adeca sa monteze sterilete sau ce vrei sa spui ca eu un nu te inteleg.
comanda se face la o farmacie pt. ca aia nu le tin acolo pt. ca sunt scumpe.
in lei in romanika nuastra costa cam 7 milioane
cu respect
andreea mami lui theo si florin

furni spune:
quote:
A eliminat complet ciclul menstrual

Pe bune?!?! Si n-are efecte secundare? Daca il scoti, iti mai revii?
Va pup.

chatonel spune:
eu am pus acum 2 saptamini, inca mai am singerari si il mai simt un pic...
M-a costat 125€ steriletul si montatul 105€. Bineinteles ca sint rambursate, dar v-am zis ca sa aveti idee.
Si eu sper sa nu mai am ciclu. In orice caz, nu am luat un gram si nici nu am slabit.
Toulouse, la ville rose

gio spune:
Eu am Mirena din aprilie, pus la dr ginecolog, si tot de acolo luat, pt ca e mai ieftin prin dr. La Farmacie e mult mai scump. Am dat 5 500000 pe el, cu tot cu montat..in schimb, parerea mea nu e stralucita, deocamdata...Menstruatie am avut o data, de atunci sangerari aproape ZILNIC pana acum o saptamana..ce sa spun, sangerarile astea m-au innebunit..f putin, dar cat sa nu stai comod la plaja in concediu, spre exemplu. Intr-un cuvant: NASPA cu sangerarile! Cat despre absenta menstruatiei, apare in 30 % din cazuri zic ei, si dr mea mi-a zis ca nu e grozav sa nu ai menstruatie. De ingrasat, slava domnului, nu m-am ingrasat, si alte reprosuri nu am de facut. Numai ca depinde de la organism la organism cum reactioneaza, si nu toate se comporta la fel.