Succesiune gratuita...e adevarat?

Succesiune gratuita...e adevarat? | Autor: mirelam

Link direct la acest mesaj

....daca se face pana la un an de la deces?
E adevarat ca exista o lege data de curand?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Mada spune:

Neata!
Ce stiu eu este ca anul acesta taxele pt succesiune sunt gratuite, taxele pt stat vorbesc. Raman de platit doar taxele notariale.
Sper sa nu fi spus o prostii.

Mada,un om. Cu frica lui Dumnezeu si Ilinca de 28
sapt

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liviu`s spune:

quote:
Originally posted by Mada

Neata!
Ce stiu eu este ca anul acesta taxele pt succesiune sunt gratuite, taxele pt stat vorbesc. Raman de platit doar taxele notariale.
Sper sa nu fi spus o prostii.

Mada,un om. Cu frica lui Dumnezeu si Ilinca de 28
sapt

Nu ai spus prostii. E vorba de scutirea de taxe notariale pentru succesiunile care se deschid in anul 2004, potrivit noului Cod fiscal.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lumitan@k.ro spune:

indiferent de anul cind s-a produs decesul?

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by lumitan@k.ro

indiferent de anul cind s-a produs decesul?

Da.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirelam spune:

Dragii mei.
In primul rand multumesc de raspunsuri.
Intre timp m-am mai linistit pentru ca mi-a spus o cunostinta care a facut succesiunea acum 2 saptamani ca a platit la notariat 2.300.000 (eu initial auzisem de 7-8 milioane).
Ea a avut de impartit un apartament de 3 camere in Berceni (la fel ca si mine).
Unii zic ca depinde de zona unde este notariatul. Adica mai pe la marginea Bucuestiului cica ar fi mai ieftin, desi eu nu prea vad logica (nu sunt aceleasi taxe peste tot?).
Oricum eu stau in Berceni, asa ca m-am scos

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by mirelam

Dragii mei.
In primul rand multumesc de raspunsuri.
Intre timp m-am mai linistit pentru ca mi-a spus o cunostinta care a facut succesiunea acum 2 saptamani ca a platit la notariat 2.300.000 (eu initial auzisem de 7-8 milioane).
Ea a avut de impartit un apartament de 3 camere in Berceni (la fel ca si mine).
Unii zic ca depinde de zona unde este notariatul. Adica mai pe la marginea Bucuestiului cica ar fi mai ieftin, desi eu nu prea vad logica (nu sunt aceleasi taxe peste tot?).
Oricum eu stau in Berceni, asa ca m-am scos

Mirela, mamica lui Andrei

Mirela, platesti doar tariful notarial, care este diferit de la un notar la altul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariagi spune:

va intreb si eu referitor la acest subiect urmatoarele:unchiul fratelui meu a murit acum 1 luna.sotia a chemat la notariat pe cei doi nepoti ai lui.sa faca act de renuntare in favoarea ei.totul bine si frumos.acolo,fratele s-a razgandit si nu mai vrea sa renunte.matusa are 65 de ani este bolnava,nu are copii si vrea sa vanda casa sa se mute mai aproape de sora ei.dar acum este disperata.ce poate face?nu are bani s adeschida un proces de impartire a bunurilor.el s-a oferit sa cumpere casa,mai precis ca din partea care i se cuvine,sa puna diferenta pana la pretul casei si sa faca contract de vanzare cumparare.putem sa facem ceva sa-l impiedicam intr-un fel?

Maria

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by mariagi

va intreb si eu referitor la acest subiect urmatoarele:unchiul fratelui meu a murit acum 1 luna.sotia a chemat la notariat pe cei doi nepoti ai lui.sa faca act de renuntare in favoarea ei.totul bine si frumos.acolo,fratele s-a razgandit si nu mai vrea sa renunte.matusa are 65 de ani este bolnava,nu are copii si vrea sa vanda casa sa se mute mai aproape de sora ei.dar acum este disperata.ce poate face?nu are bani s adeschida un proces de impartire a bunurilor.el s-a oferit sa cumpere casa,mai precis ca din partea care i se cuvine,sa puna diferenta pana la pretul casei si sa faca contract de vanzare cumparare.putem sa facem ceva sa-l impiedicam intr-un fel?

Maria

Maria, datele pe care le-ai prezentat sunt insuficiente pentru un raspuns pertinent. Sfatul meu este sa consulti un avocat sau un notar, la care sa ii prezinti situatia concret: cati urmasi a avut unchiul fratelui tau, etc.

Mergi la inceput