Mamici de septembrie-octombrie 2004 (23)
Raspunsuri - Pagina 14
cristia spune:
Buna burtici!
Mi-ai lipsit tare: am fost in concediu medical si consemnata la stat in pat din cauza de hemoroizi - Georgiana deci nu esti singura in suferinta!
N-am avut in viata mea hemnoroizi, m-au luat total prin suprindere (ca n-am fost constipata) si m-au zapacit complet.Pe de o parte a fost bine acasa ca am lenevit si am stat in pat. Bebe a fost cel mai fericit in toata povestea asta ca se lafaia prin burtica.
N-am prea reusit sa citesc tot ce ati scris; sper sa recuperez.
Raisa multam pentru parerea referitoare la echo 3D
Crismir: ceaiul de coada calului e inofensiv si permis in sarcina. Din plantele mai cunoscute nu se pot bea de catre gravidutze: coada soricelului si salvia.
Adela: ce bine imi pare ca ai revenit!Incepusem sa-mi fac ganduri... avem acelasi DPN stau si eu cu ochii pe tine.
Roandre: raman la ce ziceam odata: ca o sa ai o grasana de fetitza!
Fete va pup si va doresc toate cele bune!
Cristiana si bebe din burtica (31 de saptamani si 4 zile)
cristina78 spune:
quote:
Originally posted by roandre
Fetelor vroiam sa va intreb ceva. Ce stiti despre candida? De la ce se face si daca este adevarat ca daca ai asa ceva nu este recomandat sa nasti normal pt ca se ia la bebe. Ce rau ii poate face?
Mie doctorul mi-a zis ca e foarte frecventa in sarcina si ca nu are rost sa ne luptam la nesfarsit cu ea.
Georgiana eu zic ca merge foarte bine Damian cu David. Si eu o sa-i pun numele bebelinei Andreescu Alexia Maria si incep numai cu A cele doua nume. Fetelor ce ne facem atatea griji de ce zice gura lumii? Pana la urma e bebelusul nostru!
Cristina, eu fara epidurala nici nu ma gandesc sa nasc. Am auzit numai lucruri bune despre ea si prietena mi-a zis ca fara epidurala doare ingrozitor. In momentul in care ti-o face trebuie doar sa nu te misti deloc si vei simti doar o intepatura de ac si apoi o caldura imensa. Imediat dupa ce ti-o face trebuie sa stai putin in fund fara sa te misti ca sa prinda peste tot. Prietena mea s-a miscat putin(din cauza unei contractii) si in partea dreapta nu a prins asa bine, dar pe stanga nu mai simtea nimic. A zis ca in momentul nasterii nu a avut nici o durere si ca iti ia durerea cu mana.
Mihaela si puiul mic de 31 saptamani si 5 zile
Dr Ciulcu, Cantacuzino
http://community.webshots.com/user/roandre
Inseamna ca ramane sa-mi iau inima in dinti si sa ma gadesc ca asa imi va fi mai usor.Exact de asta mi-e frica sa nu ma misc cand imi face anestezia sau sa dau cine stie peste ce medic anestezist.
blue77 spune:
Salut fetelor,
si noi am avut ceva probleme cu numele , mai ales ca la baietei nu prea e mare oferta...tati era complet nedecis iar eu vroiam Marc...asa ca pana la urma va ramane Marc Adrian- asta e prenumele ales de tati- si toat lumea e multumita.Eu am primit niste "propuneri" de la socrii insa consider ca noi trebuie sa le alegem numele bebeilor - am citi undeva ca pentru un baiat cand ii alegem numele trebuie sa ne gandim cum va suna acesta in gura femeii care-l va iubi :)).
In legatura cu durerile, eu azi noapte am avut ceva dureri de burtica, nu prea mari dar au fost.... mai rau e cu piciorul drept care noaptea in pat ma doare rau de tot , mai ales osul de la coapsa in jos ma gandesc ca e din cauza greutatii.
Eu mai nou am bufeuri de caldura si ma ia cu ameteala mai ales cand mananc dulce...mi-e ca dau in diabet ca la testul glicemiei eram la limita :(.
E trist ce se intampla in Ro cu spagile astea....citeam si la fetele din sectiunea iulie-august si ce sume vehiculau.... nu vom scapa niciodata de practica ast acred mai ales ca toti sunt deja invatati si nu se gandesc la altceva...si mai platiti si asigurari medicale .Eu ma intreb ce fac asigurarile cu bai varsati..ca medicamente gratis sau consultatii rambursate nu exista inca, cam asta ar fi rolul asigurarilo dupa mintea mea.
Aici nasterea in sine cred ca va cost acam 2700 de euro cu tot cazare-5 zile sau 8 la cezariana, masa, nasterea in sine...si cam tot e acoperit de cele doua asigurari necesare aici care costa cam 150 pe luna pentru amandoi.
Macar am scapat de stresul cu datul spagii, in Ro pt. tati la fiecare vizita la spital si face multe din pacate trebuie sa-i aminteasca doctorului de cazul lui cu cate 500.000 de mii , trist.
Asta e lasa ca vin bebeii si totul se sterge usor si durere si spaga si tot :)).Maine merg cu tati la cursul de pregatire...e zi speciala pentru tati , ii invata sa ne ajute in timpul nasterii..abia astept sa-l vad pe al meu.
Ne-a spus moasa ca inainte sa mergem la spital pentru nastere sa le dam sa manance ca aproape toti tatii care ajung acolo lesina de emotii si de foame...tare haios.Asa ca aveti grija !
Al meu se da rotund insa abia astept sa-l vad .
Hai ca am exagerat cu scrisul.
Roandre , fetita mare bebelina ta , abia astpt sa-i spuna si mie cat cantareste si lungimea eventual..
Pupici
Cristina 33 sapt.
Dr. Texier ,Clinique des Franciscaines
marimar spune:
Cristina78 si restul fetelor, eu va pot spune din experienta proprie ca nasterea cu epidurala e floare la ureche, nu va speriati de ac, sa nici nu va uitati la el. Important e ca anestezistul sa fie bun. Eu, sincera sa fiu, nici n-am simtit acul respectiv.
Ma ingrozesc ce sume vehiculati voi aici... . In NZ nu se plateste nasterea, nici spitalizarea, decit daca vrei sa alegi sa fii sub supravegherea unui ginecolog, altfel moasa e gratuita, e platita de stat. Dupa ce nasti poti pleca imediat acasa daca doresti si totul este ok, sau te poti transfera 3 zile la o casa de nasteri, moderna, unde e gratuit daca sint 2 paturi intr-o rezerva ca de motel, se plateste doar daca doresti sa stai singura in camera. Eu abia astept aceasta perioada de dupa nastere, sa ma relaxez si sa ma rasfat, sa ma odihnesc, nu o sa doresc nici vizite, decit sotul si copilul. O sa vreau doar sa dorm, sa dorm sa dorm....
Ma enerveaza ca am insomnii cind eu as vrea sa ma odihnesc si sa dorm cit pot, ma trezesc uneori pe la 4-5 si nu mai pot adormi.
Roandre ( Mihaela) sintem cred 3-4 cu aceeasi data: 26 sept. Eu am o presimtire insa ca se va naste bebe in primele zile ale lui octombrie....
Ce stiti despre cei nascuti anul acesta in zodia balantei ?? Cineva zicea ca o sa fie foarte norocosi..
31 sapt si
georgiana.david spune:
Am venit de la eco, Damian este foarte bine, la fel si eu.Colul este inchis , de 4,1 cm iar BB are 1500 g (+/- 219 g) la 29 sapt. si 5 zile. Alte masuratori:
- BPD 7.50 cm 30 SA 1 zile
- OFD 9.13 cm 29 sapt
- HC 27.59 cm 30 sapt. 2 zile
- Cerebel 3.57 cm 29 sapt. 5 zile
- AC 25.85 cm 30 sapt. 1 zile
DPN intre 4 si 9 oct
Ne-a aratat si putzica pt. ca tati a intrebat daca e sigur baiat! Dl.Dr. Iosup a marit imaginea ca sa fie tati sigur ca vede bine si nu mi-a venit sa cred ce bine se vedea!
Geo DPN 06 oct.
Spitalul Municipal Dr. Valeriu Horhoianu
http://photos.yahoo.com/giorgios72
Veve spune:
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=30043" target="_blank">Mamici de septembrie-octombrie 2004 (24)
Irina,veve & croko