fetelor sunt disperata - am o tuse ingrozitoare, nu mai stiu ce sa iau.
dati-mi, va rog, reteta ca nu stiu exact ce si cat sa fierb...
multumesc.
Am avut si eu o tuse din asta nebuna care nu mi-a trecut cu nici un Benillyn sau Bromhexin, Bromcalm sau mai stiu eu ce minune de tratament.Ca ultima salvare mi-am facut ceai din coji de nuci, cam cit cuprinzi intr-o mina la 2 cani de apa si le lasi sa fiarba vre-o 3 minute sau chiar 5.La mine a dat roade.
Daca alaptezi cica e posibil sa schimbe gustul laptelui si sa nu depasesti 2 cani pe zi, eu nu prea cred dar asa am facut ca imi era teama sa nu sufere bb.
Mai e siropul de ceapa, disperata fiind l-am incercat, e un pic gretos:faci o scobitura intr-o ceapa rosie, de preferinta, pui zahar cit incape si o lasi toata noaptea intr-un vas acoperit.Dimineata bei siropul rezultat.Ca sfat nu respira in momentul ala.
Sanatate multa!
Decoctul se obtine astfel: 3 cepe mari (sau 5 mai mici) cu foi cu tot, le speli si le tai mustatile, apoi le tai pe din doua. Iei 5 nuci si le speli dupa care le spargi putin fara insa a le curata. Totul pui intr-un litru de apa si lasi pe foc mic pana scade apa la jumatate( iti iese cam o cana jumatate de ceai). Strecori si bei ceaiul caldut inghititura cu inghititura in timp de aprox. 1 ora.Nu faci reteta de mai multe ori pe zi. Suplimentar daca vrei bei ceai de tei care calmeaza tusea cat de cat.Sanatate maxima!!!Sa-ti fie de leac!
Tania= Anduta(14 sept'96)+ Bibi(14 febr'04)
Merge cu ceaiul de ceapa.Are un gust ingrozitor dar iti trece.
maria, de Paula
si Miruna
da, si noi am folosti sirop de ceapa, are un gust neplacut..
bunica mea mai imi dadea sirop de patlagina
sinzi si david