sirop de ceapa/nuci pentru tuse

sirop de ceapa/nuci pentru tuse | Autor: voljena

Link direct la acest mesaj

fetelor sunt disperata - am o tuse ingrozitoare, nu mai stiu ce sa iau.

dati-mi, va rog, reteta ca nu stiu exact ce si cat sa fierb...

multumesc.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Emilly spune:

Am avut si eu o tuse din asta nebuna care nu mi-a trecut cu nici un Benillyn sau Bromhexin, Bromcalm sau mai stiu eu ce minune de tratament.Ca ultima salvare mi-am facut ceai din coji de nuci, cam cit cuprinzi intr-o mina la 2 cani de apa si le lasi sa fiarba vre-o 3 minute sau chiar 5.La mine a dat roade.
Daca alaptezi cica e posibil sa schimbe gustul laptelui si sa nu depasesti 2 cani pe zi, eu nu prea cred dar asa am facut ca imi era teama sa nu sufere bb.
Mai e siropul de ceapa, disperata fiind l-am incercat, e un pic gretos:faci o scobitura intr-o ceapa rosie, de preferinta, pui zahar cit incape si o lasi toata noaptea intr-un vas acoperit.Dimineata bei siropul rezultat.Ca sfat nu respira in momentul ala.
Sanatate multa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dadi_t spune:

Decoctul se obtine astfel: 3 cepe mari (sau 5 mai mici) cu foi cu tot, le speli si le tai mustatile, apoi le tai pe din doua. Iei 5 nuci si le speli dupa care le spargi putin fara insa a le curata. Totul pui intr-un litru de apa si lasi pe foc mic pana scade apa la jumatate( iti iese cam o cana jumatate de ceai). Strecori si bei ceaiul caldut inghititura cu inghititura in timp de aprox. 1 ora.Nu faci reteta de mai multe ori pe zi. Suplimentar daca vrei bei ceai de tei care calmeaza tusea cat de cat.Sanatate maxima!!!Sa-ti fie de leac!

Tania= Anduta(14 sept'96)+ Bibi(14 febr'04)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maria m m spune:

Merge cu ceaiul de ceapa.Are un gust ingrozitor dar iti trece.

maria, de Paula si Miruna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sinzi_ana spune:

da, si noi am folosti sirop de ceapa, are un gust neplacut..
bunica mea mai imi dadea sirop de patlagina
sinzi si david

Mergi la inceput