Provocari...decorative
Raspunsuri - Pagina 6
Adela99 spune:
quote:
Originally posted by Cary
Dragelor drage chiar am o problema acum.
Apartamentul meu are 2 bai,cea mare e gata amenajata(am facut-o eu si sotul inainte de a avea copii,acum timpul nu ne mai permite)si m-am saturat sa am santier prin casa.
Autocolantul l-am testat,caci mi-am imbracat usile,este rezistent si lavabil in acelasi timp.
Baia mica nu are cada,deci sunt exclusi aburii,asa ca m-am gandit da pun 2/3 din ea autocolant si pe jos mocheta cu par scurt.Restul baii sa-l vopsesc alb si sa aplic niste fluturi care isi i-au zborul.Pun o mica etajera,oglinga si GATA,voi ce pareri aveti?
M-ati putea ajuta cu niste site-uri sau idei?
Precizez ca in baia de serviciu este masina de spalat!
Cary, am gasit un site cu capace de toaleta ... care mie mi-a placut teribil...si ma gandeam ca daca iti place vreunul din ele, poti alege acelasi motiv pe peretele care ai de gand sa-l vopsesti (sau ceva in ton)
http://www.egirl.ro/articol/67/O_baie_mai_vesela.html
despre oglinzi, mie imi plac cele cu lumina
http://www.italyline.ro/l/produse/oglinzi/48030_2.htm
si aici mai multe oglinzi
http://www.glassexpert.ro/products.php?idcat=12_13
Irimell spune:
quote:
Apartamentul meu are 2 bai,cea mare e gata amenajata(am facut-o eu si sotul inainte de a avea copii,acum timpul nu ne mai permite)si m-am saturat sa am santier prin casa.
Autocolantul l-am testat,caci mi-am imbracat usile,este rezistent si lavabil in acelasi timp.
Baia mica nu are cada,deci sunt exclusi aburii,asa ca m-am gandit da pun 2/3 din ea autocolant si pe jos mocheta cu par scurt.Restul baii sa-l vopsesc alb si sa aplic niste fluturi care isi i-au zborul.Pun o mica etajera,oglinga si GATA,voi ce pareri aveti?
M-ati putea ajuta cu niste site-uri sau idei?
Precizez ca in baia de serviciu este masina de spalat!
Cary, uite niste site-uri de pe care poate te inspiri:
http://www.bordenca.com/Main/Tropicalfish.html
http://www.irishmurals.net/decor5.html
http://www.threshflr.com/26TTF_stone_wa.html
http://www.valleyhomeowner.com/furniture/bathroomshelves.shtml
Succes si spor la decorat,
Irimell
joe spune:
Cary - linkuri ti-au dat deja fetele - eu o sa imi permit niste sugestii practice!
Daca spui ca nu sunt sanse de condens - eu zici sa nu te complici cu autocolantul - poate doar in zona chiuvetei (daca nu ai faianta). Si eu in baia de serviciu am cam aceeasi situatie - nu am faianta decat in dreptul chiuvetei - in rest e tapet lavabil.
Asa - deci fara autocolant - dar alege-ti un motiv - nu pot sa nu-l recomand marin - si am vazut aici o tehnica de zugravit foarte simpla dar de efect: as alege un albastru ca cerneala - zugraveti peretii si pe urma cu un burete bine imbibat in apa si stors - stergi peretele de var - inegal. Asa se formeaza "insulite" inegale de pete mai deschise - si nici nu iti ia mult timp - in maxim o zi esti gata cu toata baia.
Pe jos merge mocheta - si as alege un alb-bej-gri - exact cum e nisipul. De scoici diverse am vazut ca nu duci lipsa - ar merge cateva si pe rama oglinzii sau chiar pe oglinda.
Daca oglinda e suficient de mare - eu as agata si un voal - ideal ar fi sa gasesti pe mai multe nuante de albastru si verde marin.
Daca ai nevoie de ceva cutii (de tinut detergenti sau cosmeticale) - neaparat din rachita, ratan, bambus - ceva de genul asta - natur sau albe.
Asa as vedea eu baia!
qsar spune:
quote:Baia de servici este de obicei destul de mititica si fara lumina naturala (cel putin cam asa este in toate apartamentele din blocurile bucurestene). Si eu cred ca folia autocolanta este o complicatie in plus. Joe ti-a dat o solutie foarte draguta - mai ales alegerea unei teme de decorare, marina in cazul acesta. Singura mea obiectie ar fi ca albastrul marin fiind o culoare rece, "micsoreaza" incaperea si de aceea este nevoie de un supliment de lumina. Tot in tema propusa, pe langa scoici, cochilii de melci, bucati de coral, stele de mare uscate sau pictate direct pe zid daca te incumeti, se mai poti folosi ca elemente decorative sfori groase, accesorii de alama (patinata), o colectie de noduri marinaresti, o busola veche, o harta veche (genul celor folosite de navigatorii genovezi), un ochean, un clopot de cart ... dar totul depinde de spatiul pe care-l ai. O oglinda rotunda cu rama de lemn (destul de grosier) data cu bait si lac mat in care sunt infipte "nituri" din alama cu floarea mare seamana cu un hublou.
...Baia mica nu are cada,deci sunt exclusi aburii,asa ca m-am gandit da pun 2/3 din ea autocolant si pe jos mocheta cu par scurt.Restul baii sa-l vopsesc alb si sa aplic niste fluturi care isi i-au zborul.Pun o mica etajera,oglinga si GATA,voi ce pareri aveti?
...Precizez ca in baia de serviciu este masina de spalat!
Q
joe spune:
quote:
Originally posted by qsar
Baia de servici este de obicei destul de mititica si fara lumina naturala (cel putin cam asa este in toate apartamentele din blocurile bucurestene). Q
Da - si eu m-am gandit ca s-ar putea sa fie cam mica - da´cand a spus ca ii intra si masina de spalat - m-am gandit ca e oricum mai mare decat a mea - si asa am ajuns la albastru!
Si m-am mai gandit ca oricum nu are oglinda - deci mergea cumparata una mai mare - si mai salva din situatie!
Si uite - ideile pe care le-ai dat tu, Q - cu sforile si nodurile marinaresti si oglinda-hublou si toate cele - probabil eu le-as fi sesizat - daca le-as fi sesizat - abia dupa cateva luni de folosit baia!
Cary spune:
Intr-adevar culoarea aceea de albastru intens ar micsora si mai mult baia,dar poate ma gandesc la un bleu.
In ce priveste alegerea unui autocolant(nu am faianta de loc la baie)este modul mai rapid de al pune si autocolantul este mai ieftin ca tapetul,dar nu sunt prea multe modele la autocolant.
DACA pun tapet asta inseamna sa scot tot din baie,sa ung peretele cu adeziv(bizon),la fel si tapetul,care dupa ce se inmoaie de-abia il ridic de pe masa,darmite sa-l mai potrivesc la model!!!!e al naibi de greu(am pus in tineretile mele tapet si stiu cum e!)
In tot cazul mi-a placut ideea de a lipi pe oglinda scoici,cred ca va iesi super,am sa mai reflectez.
Va multumesc din suflet pentru ideile voastre.
Mi-am adus aminte de cutii,eu nu am prea inalte sifonierele asa ca se pot pune cutii.Boala mea e sa schimb hainele de vara,cu cele de iarna pe care le pun in cutii,ca sa am spatiu pentru cele de sezon.
Daca cutiile nu mai au loc in dulap,puteti imbraca cutiile fie in tapetul camerei respective,fie in hartie de impachetat cadourile,frumos legate cu o panglica lata,asa veti avea impresia ca Mos Craciun va adus un cadou!!!
Multumiri tuturor si pupici!
anangel_lexi spune:
Apropo de capace de toaleta, depinde si de ce venituri dispune fiecare! Eu am vazut de catva timp un colac de toaleta absolut superb pe care mi-l doream din suflet! Este bleu transparent iar in el (nu cred ca sunt pictate pe el, ai senzatia ca sunt cumva bagate in el) sfori cu noduri marinaresti, ancore mici din lemn vopsite in albastru, faruri marine tot albastre, ce mai, absolut superb. Eram hotarata sa-l cumpar, dar m-am dezumflat rapid cand am vazut pretul: 1.600.000 Asa ca mi-am luat ieri frumos din Carrefour un capac din burete vernil tare dragut! Eu vreau sa-mi fac baia pe vernil si bleu. Capacul si peria de toaleta sunt vernil, setul de baie (sapuniera, carligele pt. prosoape, paharul cu periutele de dinti) sunt bleu. Urmeaza uncovoras pt. cada vernil si un covoras de baie bleu. Eu am o baie foarte mica, dar ma gandeam pentru cine are spatiu mai mult si baie luminoasa, se poate pune intr-un vas de sticla cu gura larga nisip (eu am luat din parc) si pietris si se pot planta cactusi. Am pus si eu asa si arata superb iar cactusii mei au crescut enorm de cand stau in nisip. Pentru cine isi decoreaza baia in stil marinaresc, nisipul e foarte potrivit, zic eu! Cat despre scoici, cu se pot lipi scoicile pe oglinda? Ma bate gandul sa incerc si eu!
Sometimes I still lose my mind/ when life is cruel and unkind/ but it's when I suffer that I learn/in a repenting heart love will burn/oh I'm/ thanking blessed Mary for light divine
Cary spune:
Lexi,scoicile le poti lipi cu SUPER ATTAK GEL in doua moduri:
-daca ai montata deja oglinda,atunci pui pe marginea scoicii gel si o ti cateva minute lipita de oglinda,pana face priza.
-daca oglinda nu e fixata atunci,culci oglinda pe potea,pui gel pe scioca si o asezi pe oglinda,o lasi sa se usuce si gata.
Daca ai pus prea mult gel,atunci dupa asezarea scoicii vi cu un betisor cu vata(de ureche)si stergi usor surplusu.
Este bine sa mai tii intr-un bol si cateva scoici de rezerva in caz ca pica vreuna de pe oglinda.
Mult succes!
qsar spune:
quote:Depinde ce fel de scoici. Cel mai simplu se lipesc cochiliile de melcisori. Pui putin adeziv (preferabil din acela la tubusor, cu uscare rapida) pe cochilie, o lipesti pe oglinda, tii cateva secunde si gata. Si nu-i nevoie sa scoti oglinda de pe perete. Se gasesc deasemeni stele de mare uscate care se lipesc la fel de simplu. Cu scoicile bivalve este putintel mai greu pentru ca nu au o suprafata plata pe care sa le poti lipi. Si in acest caz se procedeaza cam asa: un amestec de ipsos cu aracet se toarna in scoica si se niveleaza suprafata cu un cutit. Se lasa sa se intareasca umplutura si dupa aceea se lipeste. Uneori, dupa uscare amestecul se poate contracta putin si scoica se desprinde; in cazul asta se lipeste si la interior cu acelasi adeziv rapid.
Originally posted by anangel_lexi
Cat despre scoici, cu se pot lipi scoicile pe oglinda? Ma bate gandul sa incerc si eu!
Daca oglinda nu este inca montata sau daca a o scoate de pe perete nu-i o bataie de cap prea mare, se poate face direct pe ea o rama falsa din nisip si scoici. Va intereseaza?
Q
n/a spune:
Am gasit un site cu garsoniere din Bucuresti. Ele sunt de inchiriat, dar nu asta ne intereseaza...ia dati clickuri pe imagini sa vedeti ce chestii nonconformiste se pot realiza dintr-o amarata de garsoniera de bloc...http://www.accommodation.ro/cazari_categorie.php?tip=0