deducere restanta

deducere restanta | Autor: lumitan@k.ro

Link direct la acest mesaj

in perioada martie -iunie copilul nu a fost trecut la deducere nici la mine pentru ca sunt in cooncediu pentru ingrijirea copilului si nici la sot pentru ca nu am stiut Intrebare;poate primi sotul meu aceasta deducere retroactiv pe perioada martie -iunie?daca da pe ce baza

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cool spune:

Din cate stiu eu, la inceputul anului 2005, cand se face Fisa fiscala pentru anul 2004, sotul poate depune o cerere prin care solicita o regularizare a impozitului pt perioada: martie - iunie 2004.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lumitan@k.ro spune:

deci doar pe baza de adeverinta ca nu afost la mine trecut nu se poate .Trebuie sa asteptam pina in 2005 daca nu uitam pina atunci

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rozi spune:

Deducerea pe martie - iunie o va primi sotul odata cu intocmirea fisei fiscale pe 2004, deci la inceputul lui 2005. Pana atunci insa trebuie sa o solicite la firma. Pe cerere sa scrie ca o solicita incepand cu luna martie, duce adeverinta ca tu nu ai beneficiat si copie dupa certif de nastere al copilului.

"Nu crede in minuni; lasa-te in voia lor!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Raspunsul este negativ 100% din alt motiv. Ingrijirea copilului o ai tu ca si parinte. Deducerea suplimentara o poate avea doar un singur parinte declarant si reprezinta avantajul fiscal acordat acelui parinte care declara copilul minor in ingrijire. Nu pot fi doi declaranti. Intrucat tu esti beneficiara social discutand a ajutorului de stat privind ingrijirea copilului sotul tau nu poate sa fie simultan cu tine. Mai mult decat atat fiscal discutand ai avantajul prevazut de lege de nefiscalizare(neimpunere) a sumelor primite cu titlu de ajutor social. Nimeni nu mai poate beneficia simultan pentru acelasi subiect de drept de acelasi avantaj. In caz contrar fapta este prevazuta de legea penala constituindu-se in infractinue.

Marius (www.desprecopii.com)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cool spune:

Scuze, eu unul nu vad ca ar avea treaba una cu cealalta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lumitan@k.ro spune:

cool ai dreptate poate marius nu a inteles cum trebuie e vorba ca de la 1ian oricum copilul nu mai poate fi trecut la deducere la mine ca eu nu mai platesc impozit iar sotul s-a angajat abia in martie [iarasi contabila aia de la mine de la sc care nu a putut sa-mi spuna sa trec copilul la sot -nu-i asa ca i-ati scoate ohii]

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns GabrielaG spune:

Eu am fost in acest caz. Am nascut in iulie 2002 al doilea copil, dar in mai am intrat in conc prenatal si cei de la serviciu au considerat ca BB al meu cel mare nu trebuie sa mai fie trecut la mine la deducere. Dupa ce l-am nascut pe cel de-al doilea copil, am facut cerere la mine sa-mi dea adeverinta cum ca nu s-a mai calculat pe statul meu de plata deducerea si apoi i-am trecut pe amandoi la sot. E drept ca banii din urma i s-au dat mai tarziu, dar au venit. Si era si avantajos pt ca el avea salariul mai mare.
Sanatate,
Gabriela si baietii

Mergi la inceput