De ce plange dupa baitza?
De cateva zile Uca plange (a se citi urla) dupa ce o scot din baie si o pun pe prosop. Eu m-am gandit ca ori ii place prea mult in baie (nu prea se manifesta in acest sens) ori din cauza diferentei de temperatura. Azi am pus aeroterma si tot a plans, desi era cald in camera. Ce parere aveti? Care sa fie cauza?>
Madutza si Mariuca (17 Mai 2004)
http://community.webshots.com/user/padme_ami2003
Raspunsuri
maria m m spune:
Eu cred ca e evident ca fetita ta e o ratusca!II place in baita si de aia plange cand o scoti!
Las-o mai mult in baitza ca sa-i faci pe plac si cand o scoti distrage-i repede atentia cu ceva ca sa olinistesti.
maria, de Paula si Miruna
AC spune:
Are jucarii in baita? Vezi daca nu o faci fericita scotand-o din baita si lasandu-i/dandu-i o jucarica ratustei...mac-mac!
Compenseaza cu ceva luatul dintr-un mediu care-i place.
Anne-Sarah si mamica sa Andreea
craluca spune:
si a mea plange pentru ca se termina baita; asa ca scot dopul la cada cat ea este inca acolo si cand se scurge toata apa ii spun frumos ca s-a terminat apa si gata! nu mai plange
Mama Raluca, baiat Alex si bebita mica Ioana
http://community.webshots.com/user/craluca100
madutza spune:
Nu m-am gandit sa-i pun jucarii in caditza, are doar 2 luni si cand o bag i baie se stramba si tot timpul apoi tine pumnutii stransi, d-asta nu sunt sigura daca ii lace sau nu.
Madutza si Mariuca (17 Mai 2004)
http://community.webshots.com/user/padme_ami2003
adlemi spune:
Madutza,si al meu baiat face asa uneori si are aproape 5 luni.S-ar putea ca Mariuca sa nu se simta foarte in siguranta cand ii faci baie(incercati sa vorbiti cu ea si eventual unul din voi sa o tina de mana-sa fie sigura ca nu poate cadea).O alta explicatie-care e valabila pt Andrei al meu-este ca Mariuca este obosita,prea obosita si nu vrea sa adoarma.Jucarii nu are rost sa-i pui acum-nu stie ce-s alea!Rabdare multa,vorbeste mereu cu ea si nu fi stresata-copilul te simte!Ai sa te descurci bine,foarte bine chiar!
Bafta multa!
Adlemi si Andrei(24 februarie 2004)
blerina spune:
la varsta asta,mai mult ca sigur,o deranjeaza dif.de temperatura.incalzirea camerei,mai ales pe tem.astea o irrita mai mult.ea plange de frisonul ala de aer care ii atinge burtica cand ese din cada cu apa calduta,si ii da simptome de colici.asteapt o cu un prosop incalzit cu fierul de calcat si nfasoara catva secunde bune cum ese din cada.prosopu sa fie testat cu mana.cald cat sa nu friga.
Mirupati spune:
Si ai mei stringeau pumnii de nu-i puteam desface si pling si acum - mai mult a protest - cind ii scot de la baita. Au acolo tot felul de jucarii, improasca toata baia cu apa plesnind apa, le place foarte tare acolo.
mitu-pitu spune:
si Alexia a facut asa pana pe la 3,4 luni.Doctorul a zis ca-s colici.Manca prost si f agitata dupa baita.
cipstyle spune:
Si Anelisa mea mai plange cateodata dupa baita, dar la ea motivele sunt clare: ii e fomica. Atat de fomica, ca abia are rabdare s-o imbrac. Alteori mai plangea de frig, dar o infasuram bine in 2 prosoape, apoi cand se uda primul ramanea doar in cel de dedesupt. Si intr-adevar, vorbitul cu ei tot timpul, si la baita si dupa, le da un sentiment de incredre. Eu ii mai pun cateodata si o manusa de spalat pe burtica, sau orice altceva, in timpul baitzei, se spune ca se simt mai in siguranta.
Cristina si Anelisa Elena (04.04.04)
http://community.webshots.com/user/cipstyle
adivio spune:
Unul din motive ar fi ca mai vrea in apa, al doilea ii e foame si al treilea ii e frig.Iata citeva sfaturi utile, din experienta proprie: alege momentul bai cu cel putin 20 de minute inainte de ora mesei/somnului, si asa elimini unul dintre motive, apoi cind o introduci in baita, baga-i intii piciorusele in apa si trepta tot corpul acoperind-o treptat si constant cu apa calda si vorbeste cu ea tot timpul si cu zimbetul pe buze - chiar daca sunt asa de mici sa nu crezi ca nu-ti simt starile-, in tot timpul acesta eu pastram prosopul si hainutele, inclusiv pampersul pe un calorifer electric pentru ca totul sa fie cald dupa ce o scoteam din apa.
Succes si sa creasca mare.
Adivio&Ioana-nazdravana