Bebelusi de iunie-iulie 2003 (25)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns elena_ltd spune:

Buna tuturor!
Fetelor, n-am mai reusit sa intru si sa scriu din cauza de absenta a bunicilor. Ne-au distrus la faza asta. Au plecat din Bucuresti si cu amandoi plozii io sunt depasita.
Abia astept sa reusesc sa citesc mai mult de pe-aici. Am vazut doar pozele Alexandrei (Alinutza), nascuta in aceeasi zi cu Mihai. E superba motata mica! Bibi cica nu stie cu cine seamana. Cu maica-sa, ma! Ziceti si voi daca nu e mami leita!
Revin si eu azi - maine cu adresa de poze de la mot si cu cele de la intalnirea de haaaaat. Abia acuma le-am developat, le-am pus pe webshots, dar astia incarca in timp de 24 de ore pentru community si inca n-au aparut.
Fetelor, copilul meu cuminte a devenit un terorist! Amandoi imi mananca nervii si ficatii. Se scoala la 6 dimineata, cu pretentii, cu fite, cu gurite mari. In fine.

La multi ani Tibi si Maria! Sa cresteti mari, voiosi, sanatosi si norocosi!

P.S. Misto cu Maya la mare. Sa pui poze.

Elena, mami de Oana si Mihai

Mergi la inceput

Am uitat sa va zic faza. Mihai are o alergie, o atodermie, o ceva in tot cazul. Am ajuns cu el la dermatolog ( a nu stiu cata oara) si diagnostic: prurit cronic. Ha!! M-am lamurit bustean. Adicatelea are copilul mancarime cronica!! Adanc, nu?
Ii dau cu Locoid, care are cortizon si Claritin seara. Faza este ca nu stiu la ce face alergie si daca e alergie. Bai, am fost cu el la doi dermatologi si copilul cica e bine, doar ca e plin de bube. Din cauza asta nu i-am facut nici vaccinul de 1 an.
Aveti idei??? Please!!! Sper sa-i treaca cu tratamentul inceput abia azi, dar daca v-a facut vreunul alergie la ceva, ziceti-mi si mie ca eu nu depistez.
Colac peste pupaza, dr. lui e in concediu.
Na, ca mi-am varsat focul. Are saracul bubite mici si rosii peste tot, grupate mai mult pe ceafa, pe manute, pe burtica. Si mi-e o mila de bubitzos cum nu va spun!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madic spune:

Buna,mamici, tatic si copilasi (ca bebici au mai ramas citiva).

Incep prin a ura "La multi ani!" Mariucai mele si lui Tibi, sarbatoritii zilei de azi, apoi si celorlalti bbi care intre timp au implinit un anisor, Paula, Simona, Alexandra, Emma Maria, sa fie sanatosi, destepti si cuminti si sa aiba parte de tot ce este mai bun in viata.

Va multumesc si voua pentru felicitari si urari si le doresc copiilor vostri aceleasi lucruri pe care le doresc pentru copilul meu.

Sa revenim la subiect, adica la turta, pe care am rupt-o si noi duminica, prilej cu care Mariuca a fost taaare cuminte, s-a jucat cu copiii ceilalti (3), a cintat, a dansat, s-a conversat cu musafirii, dar n-a vrut cu nici un chip sa sufle in luminare, oricit am incercat s-o conving ca "uite, mami, sufli ca in fluier, da?". Imi arata ca stie, dar nu spre luminare. Pina la urma am stins-o eu cu tati, ca altfel infigea ea de tot minuta in tort.
Si, ca sa nu prelungesc suspansul, de pe tava a luat, in aceasta ordine : rujul, pixul si un lant de aur, ca sa arate ce copil cu minte este ea...

Dana (Kehleyr) - remarcai ce aer degajat si relaxat am eu in poze. Adevarul e ca sint tare "relaxata" dupa 9 ore de munca, mai ales in ultimele doua saptamini, cind, ca si la Andra, restul lumii e in concediu, plus 1 si jumatate drumul, sculata zi de zi la 6 si culcata la 24, dar fac si eu ce pot. Incerc ca atunci cind ajung acasa sa uit de toate si sa ma bucur de bubulicea mea, pt ca daca unele dintre voi va ginditi deja la bb 2 sau 3, eu una nu cred ca o sa ma mai incumet.

V-am pupat, ca m-am intins cam mult si nu mai dau randament ca ma apuca melancolia...

http://community.webshots.com/user/ianina2003

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pojogam spune:

Buna mamici si salve sotior…
La multi ani!” pentru Tibi si Maria sa cresteti mari, sa natosi si tare poznasi…
Alinuta m-am delectat si eu cu pozele voastre. Imi dau seama cat de mult a crescut fata de celelalte poze. Ai o fiica tare frumusica iar mama nu e nici ea departe.
Bibi aproape ca am plans pt ca nu mi-ai rspuns la intrebarea pusa acum 2 mesaje: chiar nu ti se pare ca seamana copii astia doi?
Carmenutza mi-ai dat un tonus bun cu vestile tale despre mare. Eu sincer care nu-mi faceam probleme aminceput sa ma gandesc ce ma fac cu el ca in masina nu e potolit decat daca sta Domnul la volan si de mancat nu mai mananca cam de luni; si asta vorbesc f serios. Deci bea doar lichide, sau ia o lingurita doua de supa si gata. Dimineata parca tine regim, nu serveste decat ceai… nu stiu de ce. Dr. zicea sa-l las in pace ca el oricum are peste greutatea lui,adica 11kg, dar asta nu ma multumeste. in fne o sa vedem cum o sa fie.
Acum va intreb eu pe voi dupa ce subiectul s-a discutat si rasdiscutat, nu dati cu parul va rog!… acest vaccin Priorix ce contine in plus fata de cel de la un an. Mie nu mi-a zis dr ce vaccin facem, doar ca e pt rubeola, rujeola si oreon…
Va sarut si numai bine.

Mihaela si Flaviu
http://community.webshots.com/user/pojogao

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DianaP spune:

Pot sa-mi trec si eu fetita la lista voastra cu ingeasi?
ASTAZI A IMPLINIT UN ANISOR SI VREAU SA STIE TOATA LUMEA CA SUNT CEA MAI FERICITA MAMICA SI VIITOARE MAMICA(sunt insarcinata in 4 luni)
"LA MULTI ANI!" ALEXA SI MULTA, MULTA SANATATE
TE SARUTAM....MAMI,TATI SI BUNICII(in special Buni)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cornelia spune:

Buna dimineata!!!

La multi ani Alexa! Bine ai venit Diana! Felicitari pt. domnisorica Alexa si pt. bb din burtica!

Mihaela, ca sa nu plangi, iti spun eu ca inainte sa pomenesti tu de asemanarea dintre Flaviu si David, am remarcat-o si eu. E ceva, acolo, in ochisori.

Elena, va doresc sa scapati repede de bubite!

Nu mi-ati raspuns si mie cu fricile, voi nu v-ati confruntat cu asa ceva?

Va pupam
Cornelia si Mariuta

http://community.webshots.com/user/cornelianis
http://community.webshots.com/user/cornelianis2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kehleyr spune:

DIANA bine ai venit si la multi ani pentru Alexa . Ia uite, avem doua mamici cu doi copii aici pe forum

MIHAELA inseamna ca ce faci tu e Priorix, ca Priorix-ul pentru asta e, rubeola, rujeola si oreion .

CORNELIA noi nu ne-am confruntat cu spaime inca. Stefania e destul de indrazneata, iar eu nu am incercat sa o fac sa faca ce nu vrea. Ma gandesc ca ar simti stresul meu si ar fi si mai rau.

MADIC pai esti o eroina daca faci fata la asemenea program cu 6 ore de somn. Felicitari.

Azi-noapte fata mea a decis - pe la 2 - ca are chef de joaca . Asa ca s-a pus pe un urlat puternic si pana nu am luat-o cu noi in pat nu a tacut. Dar si aici, nu statea cuminte, vroia sa se catere pe noi, pe tablie, gangurea "ma-ma" si "ta-ta" si nu statea locului o clipa. Asa ca vreo ora am picotit si eu si sotzu', pazeam odrasla cu randul. Dupa care, vazand ca nu da nici un semn sa adoarma, am dus-o la ea in pat, unde a tacut, desi ma asteptam sa urle. Si azi-dimineata s-a trezit la noua in loc de 8

As vrea sa va cer parerea referitor la cateva lucruri:
1. Voi aveti probleme cu suptul degetului?
2. Ati inceput sa le dati bb-ilor sandvisuri cu branzica moale, sau cascaval, sau albus de ou? Caut variatiuni pentru masa de dimineata - care la noi este de cateva luni bune, iaurt + branza de vaci + galbenus de ou + biscuiti, si cred ca i s-a urat.
3. Ma mai gandeam la cereale din acelea pentru copii mai mari, cu diverse forme. Ati incercat?

Ce-o mai fi facand Romana? Cred ca e doborata...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andra_ spune:

Buna fetele,

la multi ani, Alexa! Mami Diana, trecem bucuroase bebelusa pe lista, doar mami trebuie sa fie si sa ne povesteasca ce face, ce maninca, pe unde umbla etc, ca s-o cunoastem si noi. Si, cu prima ocazie, abia asteptam sa ne intilnim. Intre timp, sa ne povestesti cum e cu bb 2, ce va doriti si cum reactioneaza Alexa, sa ne facem curaj si noi cele care inca nu ne-am luat inima-n dinti sa ne apucam de treaba

Cornelia - legat de subiectul cu frica: lui Luca nu-i e frica, e doar timid si se ascunde in fustele mele (la propriu) cind apare cineva nou, dar imediat se regrupeaza si se uita de-acolo, studiaza si-si face curaj. Se sperie si se pune pe urlat daca il ia cineva strain in brate, dar tace instant daca revine la noi, ai casei. De lucruri nu se teme, e curios la toate realmente, masina il fascineaza si se cocoata in ea cum prinde o usa deschisa, cu apa si bazinul ar mai fi o problema, daca-l lasi de capul lui se baga, daca-l obligi urla si se zbate.

Magda - pe unde esti, ati plecat in concediu cu masina cea noua? Tocmai ma gindeam ca miine-poimiine face si Alex anul, si toti bebeii nostri au devenit copii (cica, ca ei tot bebei ramin).

Bibi - noi vrem sa mergem in 2 mai, ca-n Vama daca-i Liberty Parade n-o sa fie de stat, iar eu sincer am chef de zacut la soara (dac-o fi) si de dormit noaptea, dar nu ma dau inapoi de la niscai hausareala intii. Da' daca e tot asa naspa vremea, cred c-o lasam balta. Vedem miine ce se mai anunta ptr week-end.

in rest toate bune si frumoase, am predat si eu proiectul care mi-a facut viata grea de o saptamina, acum astept feed-back-ul de la Big boss (care de obicei suna asa: "e o porcarie, refaceti tot" ), dar asta e, vine el si concediu meu. Aseara am fost la niste prieteni la Otopeni la gratar, iar Luca dupa ce a fost circumspect si plingaret vreo juma de ora, s-a obisnuit cu locul si nu mai statea o clipa, vroia sa se bage in iaz, tragea de furtun, umbla la casetofon (DJ il fac!), a mincat o felie de castravete din salata, piinica prajita si fursecuri de sampanie, s-a cocotat pe unde a putut etc., cind am ajuns acasa pe la 22:30 era lat, l-am schimbat asa adormit si i-am bagat un biberon de lapte. Noua descoperire a lui e urcatul de scaune, canapele, tot ce prinde, se cocoata pe toate scaunele din casa si apoi nu prea mai stie ce sa faca acolo. Avem si niste scaune-taburet din plastic pe care ne tinem noi picioarele la televizor, pe ala se cocoata ca sa ajunga sus la dulapuri si e fr. incintat.

Dana - ca intre timp ai postat, sa-ti raspund si tie, si dup-aia ma bag in treaba. Probleme cu suptul degetului n-avem, ca Luca si-l suge mereu. Nu stiu ai vostri, dar el si-l suge de cind l-am adus de la maternitate, nici nu-si nimerea gura, le baga pe toate pina ajungea la degetul mare pe care-l lua la supt multumit. Eu l-am lasat in pace, ca mie mi se pare induiosator un bb cu degetu-n gura, iar eu mi l-am supt (de fapt imi sugeam 2 odata, cel mic si inelarul) pina la 4 ani, frati-miu pina pe la 6, si n-am patit nimic. Probabil cind o incepe sa priceapa mai multe, o sa inventam o poveste ptr asta, acum e ok ca asa adoarme sau se linisteste el, si fiind oricum un bb fr. sensibil, nu vreau sa-i iau acest refugiu, ca e doar un bb mic inca. Sanviciuri eu ii dau cu Almette, dar dupa 18:00, ii mai dau cascaval gol sa-l rontaie el, albus i-a dat Tantica de mult, cred ca nici n-avea inca un an, n-are probleme, a mai mincat omleta cu cascaval (facuta in unt fr. putin). De obicei dimineata bea lapte cu cereale la 8, apoi pe la 10-11 maninca ori fructe, ori cascaval, Almette, biscuite etc. Am incercat si cereale ptr oameni mari, am luat unele cu miere, sint ca niste inele, i le pun in fata cind mincam noi si le maninca singur, ia cite una, cite una, ii plac lui Luca.

pup u,
Andra

http://www.geocities.com/luca_obejdeanu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bibi spune:

quote:
Bibi aproape ca am plans pt ca nu mi-ai rspuns la intrebarea pusa acum 2 mesaje: chiar nu ti se pare ca seamana copii astia doi?

. Zau ca regret amarnic. ti-am citit mesajul si am vrut sa-ti raspund dar prima data am fost cu 'nu am chef azi" sai a doua oara, chiar daca n-am mai anuntat, tot fara chef si angoase. flaviu e slabiciunea mea, asa ca-ti dai seama ca orice asemanare a lui david cu el ma flateaza. Si da, seamana ca au amandoi capul mare( Flaviu a dovedit ca nu degeaba. La David mai trag sperante), seamana la ochi sau mai bine zis la privire, dar nu mereu ci numai atunci cand si al meu iese din amorteala aia a lui, lasa privirea vesnic umeda si mirata si trece pe turbo.
Su cred ca mai seamana la frunte, la forma si insertia parului si la plete
In legatura cu vaccinul, pai asta e Priorix. E anti rubeola, rujeola si oreion. Da, stai linistita, ca e o varza totala cu vaccinurile astea. Noua dr. ne-a programat asa vaccinurile: la 1 an priorix, la un an si o luna, varilix( anti varicela), pe la un an si 3-4 luni Penta nustiucum si apoi, pana la sf. anului ala impotriva meningitei.

quote:
SI VREAU SA STIE TOATA LUMEA CA SUNT CEA MAI FERICITA MAMICA SI VIITOARE MAMICA(sunt insarcinata in 4 luni)

Si...uite asa ne-a dat Diana cu firma in cap ca ceeee mai era la gura noastra saptamana trecuta: Mama, ca io fac doi, ca io fac trei da`...mai astept sa-mi creasca o masina in garaj sau un loc de casa, bla, bla, bla....Bravo Diana! FELICITARI , LA MULTI ANI si BINE AI VENIT

Elena, da tu fuguta o cautare pe la eczeme si vezi ca acolo s-au vehiculat o multime de nume de doctori dermatologi plus ca sunt o gramada de mamici care sunt doctorande in alergii, teste si alte alea. Nasol cu bubitele astea. Hai, sa va faceti bine repede!

quote:
rujul, pixul si un lant de aur,
Eeee...pe vremuri si eu am facut aceeasi alegere. Ce sa zic, pe farduri cheltui sume importante, da nu intru in categoria acelora care nici pana la paine nu se duc nemachiate, cu pixul am dat si o sa mai dau de acum incolo, multa vreme ( nu la secu, iar bijuteriile, alta dambla.

Ovidiu, multzam pentru informatii, dar astept si barfele, gen: Nicusor mai e cu Harry si cu Cristina? Catarama mai vine cu Adela sau iar a luat-o pe aratura ( vila lor e A2, apartamentul de sus)....etc.

Azi ma duc o fuga pana la Breaza ca sa-mi vad pruncul. Mi-e dor de el!

Bibi si David

Mergi la inceput

Buna fetele!
Cornelia, fii-miu a avut o perioada de temeri acum doua-trei luni. A trecut de la sine, l-am mai si incurajat noi, cu rabdare bla, bla. Nu as putea sa spun insa ca este un curajos. Daca vede ceva nou, intai pune un degetel, il trage, incearca iarasi, testeaza si abia cand e sigur, il insfaca. desi poate sa mearga singur, nu o face din teama, de emotie, habar n-am. Tot de mana mea. Se tot speria la un moment dat de latratul cateilor. I-a trecut. Adevarul este ca avem un catel in familie, la cumnata mea, pe care il vede des si s-a obisnuit. mai mult decat atat, acum e innebunit dupa ei. Cred ca e doar o perioada de acomodare, iar fricile sunt firesti. Abia ca descopera si ea acuma lumea inconjuratoare, e uimita, a experimentat si cateva mici accidente probabil, a invatat ca nu totul e safe etc. Depinde mult si de temperamentul copilului, dar eu as baga mana in foc ca va depasi etapa asta. Nu va ramane tematoare toata viata sau toata copilaria. Cat despre psiholog, mai, ce sa zic, nu cred ca e cazul pentru Maria. Despre noi, astia adultii, hehe... alta poveste. Ne luam de mana si mergem?
Dana, cu suptul degetului - pas. despre alimente noi - da. Dar uite ca are bube. I-am dat cascaval nesarat, branza telemea de vaca nesarata, legume crude, chiar si cereale de la Oana, sa le crantane. La albus nu m-am bagat inca.
Bibi sa traiesti cu ideea pe la dermatite ca nu ma ducea mintea, desi salvasem subiectul si in pc. Da-s batrana, bolnava si cu mintea dusa. M-am calmat citind topicul, dar concluzia a fost ca trece in timp.
Ha! David si Flaviu - gena recesiva, ma! Ia cautati-va pe la stramosi. Bai, nu mai stiu cine te batea la fund, parca Andra, ca zici de rau de copilut. Ma infurii si io, parol, pustiul e un flegmatic si un je m'en fichist. O sa rupa inimile puicutelor! Leit barbati-miu. Bun, flegmatic ca barbati-miu, cu mutrita lui Flaviu. Sa dai socoteala, madame!

Mergi la inceput