Trasul de par

Trasul de par | Autor: adela20

Link direct la acest mesaj

Thomas al meu, care are aproape doi ani are un obicei tare...dureros, pentru mine. Ma trage de par. Lapticul se serveste numai tragand-o pe mami de par, de adormit...numai daca e parul mamei pe aproape si tot asa. Obiceiul a aparut de cand il alaptam, deci era un dulce pruncut, si pe atunci era mai mult o joaca in parul mamei. Acum insa obiceiul a devenit dureros si nu il pot dezvata. Sugestia soacrei mele a fost sa-i dau peste mana, dar aceasta solutie nu prea imi place. Am incercat sa-l invat sa se joace in parul lui.O face pentru cateva secunde si apoi revine la mine. S-a mai confruntat cineva cu o situatie asemanatoare?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns adrianangi spune:

Pe mine, Andrei (1 an si 10 luni) ma trage de par in joaca. Dar zdravan. Incerc sa-i explic ca nu-mi face nici o placere, fac pe suparata iar el devine serios. Trebuie sa constientizeze cind face rau celui de linga el, ma gindesc.
Acu' citeva saptamini m-am tuns scurt, asa ca i-am taiat elanul, nu mai are spor.
Cred ca e o etapa care va trece. La fel ca si muscatul, datul palmelor (le-am depasit cu bine...)Incearca sa-ti legi parul, in timp ce-i dai sa pape, cu un batic, ceva. Ma gindesc ca daca ii dispare obiectul interesului, cu timpul se va dezvata de acest obicei. Si tine-l de mina in timp papa, mingiie-l si vorbeste-i dragastos. Va stii ca esti linga si cu el, fara elementul de legatura - parul.

Rabdare si sanatate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A_Iulia spune:

Adela, pai vad ca si fii-mea incepe cu obiceiul asta...
Eu iti sugerez sa-ti pui o peruca si sa-i dai sa traga de ea. Faci copilului moftul si nu te doare.

Adina+ bebe Olivia Karla 04.03.2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns geut spune:

Mara avea vreo 8 luni cand incepuse sa ma traga de par, in joaca. I-am explicat o data, de doua ori ca nu-mi place, ca ma doare, dar fiindca nu s-a lamurit, am tras-o si eu de o suvita de par si de-atunci a inteles.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bibi spune:

Arata-i ca te doare si iti face rau. Asa facea si David . Cum prindea pe cineva cum se apcuca de tras de par iar posesorii radeau ca apucatii desi apoape ca-i podidea plansul. Asa ca mai intai am educat adultii cum sa reactioneze si asa a invatat si pruncul sa nu mai paruie.

Bibi si David

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maria m m spune:

Si Paulici ma tragea de par,mai ales pe sor-sa saraca de ea care nu mai suporta caci o tragea prea tare.De la un timp s-a dezobisnuit.I-am explicat ca nu e frumos si am repetat FERM:nu e voie pana cand a inteles piciulica.Cand vroia sa ne mai traga de par ii spuneam nu e voie si ii distrageam atentia cu o jucarie.

maria, de Paula si Miruna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sinzi_ana spune:

Cred ca ai putea sa te tunzi, daca nu esti prea atasata de parul tau, sau sa il prinzi strnas sin coada si sa iti pui un batic pe cap ferm legat...
Sinzi si DAvid

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simonab spune:

Si pe mine ma trage de par si ii explic ca ii face lui mama "buba" si o doare dar ea ... NIMICA ! iar pe alti membri ai familiei - ii jupoaie !!!!!!!!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmenutza spune:

prinde-ti parul in coada....da-i altceva in mana, eventual o papusa cu par....orice , numai nu-l lasa sa te chinuie ..nu trebuie sa te sacrifici si sa il lasi sa iti provoace durere..trebuie sa stie ca unele lucruri nu se fac.

Carmen si bb Maya Alexia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns katty spune:

Nu e vorba de trasul de par in joaca sau cu rautate, e vorba de trasul de par din rasfat. Eu am patit si patesc exact acelasi lucru ca adela (piticul meu face 2 ani pe 27 iulie), ma tragea de par si in timpul suptului (slava domnului ca nu mai alaptez de mult), si seara la culcare. Nu am gasit nici o metoda sa-l dezvat. Am incercat chiar sa ma tund scurt, sa-l pun sa se joace cu parul lui, nu merge! Daca ma feresc de manuta lui, se agita si plange. Asa ca mai asteptam sugestii!!

Catalina+Andrei(~ 2 ani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Simona73 spune:

Andrei are 6 ani si pe unde ma prinde,pe acolo isi infige mainile in parul meu.Este la fel ca si la voi,obicei capatat de cand alaptam...M-am tuns,am plans,l-am rugat...nu a functionat!
De cateva luni doarme singur asa ca am scapat de "scarmanatul"din timpul noptii.Noaptea era cel mai enervant,atunci cand era somnul mai dulce ma simteam trasa de o suvita de pe langa ureche.
Eu cred ca trebuie sa aveti rabdare pana mai cresc puisorii,acum pentru ei,asta este o modalitate de a se rasfata!

SIMONA

Mergi la inceput