sa astept?
buna. sunt noua aici, desi va citesc de mult timp. ma numesc irina si am 25 de ani. daca vreti sa ma ascultati, v-as spune si eu micul meu necaz si v-as ruga sa ma ajutati cu un sfat.
sunt cu prietenul meu de aproape un an. amandoi am avut relatii lungi si importante inainte, care s-au terminat trist. a mea cu un accident al celui drag, a lui cu infidelitatea ei. ne-am unit nefericirile, ca sa zic asa. la mine trecusera peste 2 ani de atunci, la el cam o jumatate de an. eu am reusit sa ma adun. nu pot sa spun ca il iubesc inca, dar am dezvoltat sentimente profunde si frumoase pentru el. avem o relatie calma, ne respectam si nu ne certam, suntem un cuplu frumos. el insa nu e la fel de senin ca mine. e un barbat care se leaga foarte greu. a recunoscut cu cateva zile in urma ca nu ma iubeste si ca acest lucru il face sa fie nelinistit. intr-adevar, e mai tot timpul intristat, ganditor, ii e frica de faptul ca o sa fiu nefericita langa el, dat fiind ca nu simte mai mult pentru mine. de asemenea, mi-a spus ca pana in momentul in care nu va simti si nu va putea recunoaste ca nu ma iubeste, nu are siguranta unui maine pentru noi doi, nu stie daca va fi cu mine pentru totdeauna, desi si-ar dori asta. m-a intors pe dos. nu stiu ce sa fac. din ce am trait eu, stiu ca timpul le rezolva pe toate.. dar cum sa astept in nelinistea asta? cum sa astept si sa ma leg mai mult de el cand nu sunt sigura pe sentimentele lui?
imi cer scuze daca deranjez cu problema mea minora.. multumesc mult.
Raspunsuri
chatonel spune:
irin, nu deranjezi deloc, de unde ideea?
Bine ai venit :)
Cred ca prietenul tau are dreptate, trebuie sa fie si dragoste in relatie, nu e vorba doar de prietenie. Tu nu ai nevoie de mai mult?
Toulouse, la ville rose
vivian spune:
irina, parerea mea este rmatoarea, daca vrei sa ..ramai cu el, incearca nu te mai implici tu, lasa l sa ..aiba nevoie de dragostea ta, dar..io cred ca E GREU SA SI SCHIMBE SENTIMENTELE.
TU PATREAZA TI O DOZA DE NEINCREDERE...IN CEEA CE L PRIVESTE...
ESTI TANARA(SI IO AM 25 DE ANI)..DRAGOSTE CU DE A SILA NU SE POATE.
VIVI
CryssUK spune:
Draga Irina,
Nu inteleg de cat timp sunteti impreuna.
Daca sunteti de numai cateva luni impreuna e posibil sa fie prea devreme ca sa va rupeti complet de trecut si sa iubiti din nou.
Eu am trecut prin ceva asemanator,dar inca nu imi pot da seama daca situatia e doar la nivel de suprafata , de vorbe , de aparenta sau el chiar nu simte nimic pt tine.Oricum , ai rabdare!
A trebuit sa treaca mult timp ca prietenul meu sa imi spuna ca ma iubeste si poate....sa simta asta.
Mereu imi spunea ca tine la mine, se purta cand frumos, cand rece, cand nu eram ....ma cauta, cand ma suparam ....ma impaca si tot asa.
A trebuit sa treaca un an ca sa ne lasam fiecare carapacea si sa ne aratam asa cum suntem de fapt si mai ales sa aratam ce simtim unul pt altul.
Oamenii au nevoie de timp, dar ceea ce poti face tu acum, este sa urmaresti faptele lui, reactiile lui sa vezi daca intr-adevar contezi pt el.Uneori, daca provocarea ta e f evidenta , s-ar putea sa obtii contrariul, adica el sa arate ca nu ii pasa. Lasa lucrurile sa se desfasoare si observa-le!Tu cum te simti cu el, crezi ca el este jumatatea ta?Ti-e dor de el cand nu il vezi, iti alina supararea cand il zaresti in prag?
Nu te grabi sa iei o deciie.Tb sa observi! Intraba-te de ce sta cu tine?Daca ajungi la concluzia ca el nu simte nimic, atunci cauta-ti pe cel care te merita,dar orice om merita sa i se acorde rabdare!!!
Pt mine lucrurile s-au asezat in timp si acum imi dau seama ca noi ne-am iubit dintotdeauna ,ca suntem cea mai fericita pereche si eu o norocoasa ca am asa un om deosebit langa mine!
Iti doresc sa fii implinitas, fericita si asa alegi calea cea buna!
Pup,
Cris
sinzi_ana spune:
eu sunt o fire care imi exprim foarte greu sentimentele si a trecut destul timp pana am recunoscut ca il iubesc pe (acum pe atunci doar prieten) sotul meu!!!
Dar el a fost rabdator si sigur ca voi ajunge la concluzia asta!
Asa ca sfatul meu este sa ai rabdare, sa nu va grabiti nici un pic, ca daca relatia este frumoasa nu ai nimic de pierdut daca continui...Totul vine de la sine si tu trebuie sa o iei ca atare...lasa ca curga relatia, nu forta si nu grabi nimic...
Sinzi si David
Maria2 spune:
Irina,nu vreau sa te descurajez dar sa sti ca daca deja constientizati faptul ca nu va iubiti (adica v-ati fi dorit asta dar nu s-a intamplat) in cativa ani veti deveni foarte tristi si cu amintiri din ce in ce mai diferite unul fata de altul. Cunosc un cuplu care a facut greseala sa se amageasca si acum desi nu au greutati financiare sau probleme neprevazute ea este foarte aproape de o depresie pe care bineinteles ca nu si-o recunoaste. Nu mai vorbim de situatii in care apar copiii . Deci eu te sfatuiesc sa nu te grabesti pentru ca nu sti niciodata ce urmeaza.Oricum la 25 de ani nu cred ca ai motive serioase sa te grabesti.
mp
sunshine spune:
quote:
sunt cu prietenul meu de aproape un an.
...
a recunoscut cu cateva zile in urma ca nu ma iubeste
Eu as vrea sa intreb cat ar trebui sa astepte un om ca sa vada daca un om isi schimba parerea si sentimentele? Un an se pare ca nu-i de ajuns.
Si sa zicem ca dupa inca un an omul asta spune ca s-a obisnuit cu ideea si poate in loc de iubire apare obisnuinta si ramaneti impreuna, poate va si casatoriti, apar si copii... si la un moment dat iti dai seama ca de fapt nu te-a iubit niciodata.
Si s-ar putea sa te gandesti, ca undeva in lumea larga exista un om care te-ar fi iubit si caruia i-ar fi placut sa fie langa tine si langa care te-ai fi simtit iubita si apreciata... O sa poti sa traiesti mai departe langa acest om, care dupa un an spune ca nu te iubeste?
Pe de alta parte, ar putea ramane langa tine din diferite motive (obisnuinta, pt. ca tu insisti, etc.) si la un moment dat sa intalneasca pe cineva de care sa se simta mult mai atras si pur si simplu sa plece?
Parerea mea e sa-l lasi sa plece... daca se intoarce, atunci insemni ceva pt. el, iar daca pleaca de tot, n-ai nimic de pierdut, cu siguranta.
sunshine spune:
Si as mai avea ceva de spus, oarecum glumet ;). Eu primesc de la prieteni tot felul de bancuri pe mail si astazi am primit urmatorul banc:
"- Scumpule, e adevarat ca ochii mei sunt albastri, ca cerul?
- Da.
- Dar buzele rosii, ca trandafirul?
- Da.
- Vai, ce imi place cand imi spui asa cuvinte poetice!"
geut spune:
Irina, te inteleg foarte bine, si noi ne-am plans de mila pe umarul celuilalt, dar sa stii ca "Daca dragoste nu e, NIMIC nu e" si asta se va simti mai tarziu. Cred ca nu e tarziu sa iubesti, niciodata nu e prea tarziu pentru asta.
Relatiile bazate doar pe faptul ca cei doi nu se cearta NU MERG, pur si simplu. Trebuie sa fie mai mult decat atat, pentru ca, altfel, te trezesti intrebandu-te cum ma intreb eu in fiecare zi: "oare ce cauta strainul asta langa mine?"
Si asta nu mai e viata.
infofun spune:
quote:
Originally posted by sunshinequote:
sunt cu prietenul meu de aproape un an.
...
a recunoscut cu cateva zile in urma ca nu ma iubeste
Eu as vrea sa intreb cat ar trebui sa astepte un om ca sa vada daca un om isi schimba parerea si sentimentele? Un an se pare ca nu-i de ajuns.
Si sa zicem ca dupa inca un an omul asta spune ca s-a obisnuit cu ideea si poate in loc de iubire apare obisnuinta si ramaneti impreuna, poate va si casatoriti, apar si copii... si la un moment dat iti dai seama ca de fapt nu te-a iubit niciodata.
Si s-ar putea sa te gandesti, ca undeva in lumea larga exista un om care te-ar fi iubit si caruia i-ar fi placut sa fie langa tine si langa care te-ai fi simtit iubita si apreciata... O sa poti sa traiesti mai departe langa acest om, care dupa un an spune ca nu te iubeste?
Pe de alta parte, ar putea ramane langa tine din diferite motive (obisnuinta, pt. ca tu insisti, etc.) si la un moment dat sa intalneasca pe cineva de care sa se simta mult mai atras si pur si simplu sa plece?
Parerea mea e sa-l lasi sa plece... daca se intoarce, atunci insemni ceva pt. el, iar daca pleaca de tot, n-ai nimic de pierdut, cu siguranta.
SUBSCRIU !!!
Nu te mai chinui sunt sigura ca in lumea asta tre sa fie cineva menit sa te iubeasca! Avem o singura viata si meritam sa fim iubite si la randul nostru sa daruim iubire! E pacat sa te trezesti la o anumita varsta sa privesti in jur si sa vezi cupluri care sunt intdragostite si se iubesc, iar tu sa te multumesti cu o simpla convietuire in doi, care sigur ar deveni, atat de pustie cu timpul!
Nu se merita! Puteti ramane prieteni(doar prieteni)...si sa cautati pe altcineva intre timp, iar daca nu ve-ti gasi, ba dimpotriva va ve-ti indragosti cu timpul unul de celalalt inseamna ca trebuie sa ramaneti impreuna!
Multa bafta!!!
GabrielaHope
"Cel mai mare pacat este acela de a nu zambi, macar odata, in fiecare zi de viata!"
ralucoantza spune:
salutare, irina!
nu pot sa spun ca inteleg perfect ce simti, dar pot incerca...iar prin mesajul tau razbate asa... o... tristete... stiu ca dupa o suferinta mare, ai atata nevoie de alinare, de frumusete sufleteasca, de-un umar... si-atunci speram atat de mult ca acel "umar" sa fie adevarat, sa ne ofere lucrurile dupa care tanjim, si sa ne lase sa-i oferim... tot ce am avea noi de dat. era sa scriu "si sa ne lase sa-i oferim... toata dragostea noastra"... dar tu recunosti ca nu-l iubesti! el a spus acelasi lucru... in titlu intrebi: "sa astept?" iar eu te intreb: "ce?!"
eu cred ca iubirea nu o astepti, se intampla sau nu... voi aveti o frumoasa relatie de prietenie, lasati-o asa... iti vei putea ierta vreodata faptul ca atunci cand erai istovita, te-ai asezat pe-o banca doar pt ca era acolo si nu pt ca era "banca" ce te-ar fi putut iubi, te-ar fi putut face sa vibrezi, sa arzi, sa iubesti, sa fii FEMEIE?
banca ta te-asteapta, irina! ai puterea de-a te ridica inca o data de pe o banca oarecare si caut-o pe-a ta!
cu drag,
ralucoantza