poveste cu final neasteptat

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mariagi spune:

nu ma supar Bibi,dimpotriva.cand s-au cunoscut adevarat era foarte bine financiar.are o firma.si incepand cu luna octombrie a fost in declin financiar total.a inceput sa-si revina de prin iunie.si ea era in franta de peste 3 ani.timp in care el si-a vazut de afacere.ca nu s-a asociat cu cine trebuie,problema lui.problema care-l costa acum prelungirea relatiei.a stat cu ea pana la ora actuala si din motive financiare.nu si-a permis sa-si cumpere o casa.si cuvantul potrivit da,s-a complacut.dar el a avut bani si pana sa vina ea.si prietena mea a fost langa el si in momentele de cumpana financiara,ca doar la greu afli ce prieteni ai..si succesul lui sau insucesul nu au legatura cu prietena.au avut ocazia anul asta sa se mute impreuna,dar cum am spus s-au despartit.de ce ar mai sta langa prietena mea si ar sustine-o din toate punctele de vedere daca nu o iubeste?de ce a ajutat-o mereu.daca era doar o aventura putea sa renunte demult la ea pentru alta.circumstante atenuante.multi dintre noi ne-am complacut la un moment dat intr-o relatie de compromis.dintr-un motiv sau altul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A_Iulia spune:

Maria, obiectiv vorbind nu are rost ca prietena ta sa continue relatia (de fapt asta era intrebarea initiala, nu?). Nu cred ca cineva, dupa cum au decurs detaliile, poate sa aiba o alta parere. Pentru ca noi, dinafara, vedem lucrurile asa. Sigur ca multi am trecut prin situatii de compromis, dar parca nici chiar asa...
Subiectiv...cand dragostea e mare, orice argument devine nesemnificativ...si atunci degeaba spunem noi ca el e un mincinos si ca asta nu e relatie intre ei cand prietena ta insista pentru aceasta relatie...si atunci ce putem noi sa facem este doar sa-i uram sa reuseasca sa schimbe aceasta conjunctura in favoarea ei...restul sunt vorbe de prisos...

Adina+ bebe Olivia Karla 04.03.2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariagi spune:

am vazut si citit compromisuri mult mai mari decat acesta.si macar ei nu au copii.dar,ma rog,cum spui si tu noi din afara percepem diferit.timpul le rezolva pe toate.intr-un fel sau altul.

Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adela99 spune:

Tot citind raspunsurile la mesajul initial, care a fost scris in speranta unui "sfat, o vorba buna" ajung la concluzia ca hotatarea deja e luata. El va sta cu "nebuna" pana ea ii obtine imprumutul mult dorit, intre timp inseland-o cu prietena ta cu care vrea sa ramana pe mai departe, dar nu inainte de a-si rezolva problemele financiare. Si prietena accepta si intelege, pentru ca il iubeste si se iubesc.
Eu ma intreb doar, ce vor face dupa ce va primi imprumutul, ca probabil "nebuna" tot nebuna ramane si ei nu vor "s-o tranteasca cu capul de pereti" o vor tranti doar cu fundul de pamant, ca sa-si revina din "nebunie"?
Mie teama ca si prietena ta la un moment dat va da cu fundul de pamant.... dar cum ziceai si tu "dragostea e oarba"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns country girl spune:

sau ca sa rezumam cat am inteles din prezentarea mariei dspre situatia prietenei ei:
aceasta a cunoscut pe net un barbat dragut si atent cu ea, chiar daca si-a ascuns varsta reala si faptul ca este implicat intr-o relatie cu o alta femeie, relatie veche de 10 ani. barbatul respectiv - avand afacerea lui, infloritoare la inceput dar aflata in dificulatate in prezent - locuia si locuieste in casa mai vechii lui prietene, care a fost plecata in Franta 3 ani dar s-a reintors in Romania. Date fiind dificultatile financiare prin care trece, el nu isi permite sa se mute in alta locuinta si avand nevoie de bani - garantie pentru un imprumut bancar - continua sa locuiasca cu prietena lui, ascunzandu-i faptul ca, de cateva luni (aproape un an) traieste o minunata poveste de dragoste cu alta femeie. Femeie la care nu poate renunta si careia-i promite luna dupa luna clarificarea ambelor relatii in care este antrenat.
Nu mai revin cu o caracterizare a acestui barbat, ca ma repet inutil.
Dar nu pot sa nu ma intreb ce femeie poate continua sa iubeasca cu atata disperare un asemenea barbat incat sa accepte (pardon, sa faca compromisul) ca acesta sa se prostitueze (pentru ca asta face, in fond) desi stie ca-i provoaca celei pe care o iubeste atata suferinta?
Si care ar fi pasul urmator? Happily after, dupa ce dragostea va invinge dar vor reveni dificultatile financiare, va veni randul cui sa faca un compromis asemanator?
Ce sfaturi am putea da in acest caz?

P.S. Observati va rog, ca am exclus din ecuatie stabilitatea emotionala a cel putin uneia din femei, nefiind relevanta in acest caz.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns country girl spune:

quote:
Originally posted by mariagi

si nu este asa?!isterica,dezechilibrata,imatura>?

Maria

Nu cred ca am pregatirea medicala necesara sa fac asemenea aprecieri. Nici nu cunosc persoana in cauza si prin urmare mi se pare total nepotrivit sa accept ca atare acest diagnostic subiectiv.
Parerea mea este ca in calea fericirii prietenei tale nu sta aceasta femeie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns she_wolf spune:

Eu, in locul prietenei tale, as fugi mancand pamantul de un asemenea om si mi-as vedea de treaba. Zau asa! Tipul mi se pare de-a dreptul meschin, cum bine mai zicea cineva (parca Adela). Pana la urma el sta cu tipa aia pentru ca are nevoie de bani, nu pentru ca se teme ca se va sinucide, nu? Chiar el a spus asta. Dupa ce isi revine financiar n-o sa mai conteze (in)stabilitatea ei emotionala? Urat, foarte urat.
In plus, mai este si mincinos! A mintit-o si pe ea, nu numai pe cealalta, cum de-l mai crede??? Am inteles ca acum este indragostita, oarba etc, dar...asta o sa mai treaca si atunci o sa-l vada in toata splendoarea. Problema este ca s-ar putea sa sufere in cele din urma mai mult decat ar suferi acum daca ar rupe relatia. Repet: s-ar putea. Nu mai spun ca deja omu' a riscat relatia lor - am inteles ca au fost despartiti o perioada.
...Mai bine nu spun ce as face daca as fi in locul "nebunei" si as afla toate astea!

Claudia si Cristi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns she_wolf spune:

quote:
Originally posted by mariagi

dar mai au atata suflet incat sa nu tranteasca cu capul de pereti pe tipa aceea.

Suflet?!? Nu vorbesc de prietena ta, saraca, ci de tipul asta care se foloseste de femeia aia. Aici este de vorba de interes, nu de suflet.
Daca o tranteste cu capul de pereti, ramane fara imprumut, nu?

Claudia si Cristi

Mergi la inceput