Legende urbane- Buhuhu! (2) concurs Halloween
Raspunsuri - Pagina 9
Irimell spune:
quote:
Originally posted by Adela99
Daniela, ai vrut sa spui ca bate vantul pe Buhuhu?
Cu cati m/s ? Vijelie sau uragan ?
Pe aici bate vantul si ploua si cu toate ca sunt in concediu, am intrat pe forum si ce gasesc? Si aici bate vantul
Esti simpatica foc, Adeladraga
. Adela, Claudia,Anca, va urez concediu placut si vreme buna pe unde va veti duce. Va trimit si un pic de caldura si soare de pe aici
Distractie placuta,Irimell
cl spune:
Irimell, multumesc mult. Da' vrei sa scapi de mine
? O sa va mai "bantui" inca o saptamana, apoi scapati, da' numai pentru o perioada.
Adela,
, si eu m-am intrebat ce e cu scara aia a vanturilor la Buhuhu. Mi-am zis ca o sa ne lamureasca Daniela.
Concediu placut, Adela.
Claudia
dana_ene spune:

Pai, m-am gandit ca daca tot vine toamna, macar sa ne obisnuim cu aceasta clasificare a vanturilor, ca sa-i dam gata pe cei din jur cu vasta noastra cultura in domeniu
.
Daniela si puiul Oana Maria (nascuta pe 2 septembrie 2003)
http://community.webshots.com/user/oana_maria100
http://www.bebelusi.august.septembrie.2003.home.ro
cl spune:

Dana,
, daca vroiai cultura, trebuia sa intrii la subiectul ala cu cartile sau filmele sau muzica
.
Claudia
Irimell spune:
Fetelor, o sa rideti de mine
...dar eu nu stiu diferenta dintre taifun, uragan si ciclon. Ma uit pe net la typhoon si ma trimite la uragan, la uragan zice ca e ciclon tropical...si tot asa...
Vjjjjjjjjjjj
!
cl spune:
Irimell, nu rad mai, ca si eu am nelamuriri. Uite ca am gasit in DEX'98:
TAIFÚN, taifunuri, s.n. Vânt foarte puternic, cu furtuna si cu vârtejuri, care ia nastere în partea de apus a Oceanului Pacific si se manifesta; mai ales în estul Asiei si în estul Americii de Nord; ciclon tropical. – Din germ. Taifun. Cf. rus. t a i f u n.
URAGÁN, uragane, s.n. Ciclon tropical sau, p.gener., vânt foarte puternic cu actiune distrugatoare, însotit adesea de ploi torentiale. – Din fr. ouragan.
CICLÓN, cicloane, s.n. 1. Vânt puternic cu deplasarea aerului în spirala, însotit de ploi torentiale si de descarcari electrice, specifice regiunilor tropicale; uragan, taifun.* Regiune a sistemului baric în care presiunea scade de la periferie spre centru, iar masele de aer au o miscare convergenta. 2. Aparat pentru separarea particulelor materiale dintr-un gaz cu ajutorul fortei centrifuge. – Din fr. cyclone.
S-ar parea ca exista mici diferente
, eu zic Doamne fereste de oricare.
Claudia
Irimell spune:
Buhuhu
!
Cind aveti putin timp, uitati-va si aici:
http://www.epub.org.br/cm/gallery/optical-illusions/main-optical.htm
Numai bine,
Irimell
Porumbita spune:
eu inca va studiez (la partea I-pag.4), dar ca sa nu uit, imi spuneti si mie ce semnificatie are onix-ul (sper ca nu ma insel asupra denumirii, ma refer la piatra aceea neagra).
Merci!!!
Irimell spune:
Numele pietrei "onyx" vine de la cuvintul grecesc "onux" care inseamna unghie, datorita culorii sale sidefii. Exista multe varietati de culori de la alb-sidefiu, pina la maro-inchis, negru.
Este piatra alternativa a celor nascuti in Februarie, piatra mistica a celor nascuti in decembrie si piatra norocoasa a semnului zodiacal Leu. Este considerata si piatra aniversara a 10 ani de casatorie.
Unii cred ca piatra onyx (neagra) are puterea de a schimba obiceiurile rele ale unei persoane. Ajuta la concentrare si calmare. Se pare ca ajuta si la cresterea unghiilor si parului.
Succes la citit,
Irimell