Legende urbane- Buhuhu! (2) concurs Halloween
Raspunsuri - Pagina 9
Irimell spune:
quote:
Originally posted by Adela99
Daniela, ai vrut sa spui ca bate vantul pe Buhuhu?
Cu cati m/s ? Vijelie sau uragan ?
Pe aici bate vantul si ploua si cu toate ca sunt in concediu, am intrat pe forum si ce gasesc? Si aici bate vantul
Esti simpatica foc, Adeladraga.
Adela, Claudia,Anca, va urez concediu placut si vreme buna pe unde va veti duce. Va trimit si un pic de caldura si soare de pe aici. Promit ca o sa mai postez din cind in cind, ca sa aveti ce citi cind va intoarceti din calatorie.
Distractie placuta,
Irimell
cl spune:
Irimell, multumesc mult. Da' vrei sa scapi de mine ? O sa va mai "bantui" inca o saptamana, apoi scapati, da' numai pentru o perioada.
Adela, , si eu m-am intrebat ce e cu scara aia a vanturilor la Buhuhu. Mi-am zis ca o sa ne lamureasca Daniela.
Concediu placut, Adela.
Claudia
dana_ene spune:
Pai, m-am gandit ca daca tot vine toamna, macar sa ne obisnuim cu aceasta clasificare a vanturilor, ca sa-i dam gata pe cei din jur cu vasta noastra cultura in domeniu .
Daniela si puiul Oana Maria (nascuta pe 2 septembrie 2003)
http://community.webshots.com/user/oana_maria100
http://www.bebelusi.august.septembrie.2003.home.ro
cl spune:
Dana, , daca vroiai cultura, trebuia sa intrii la subiectul ala cu cartile sau filmele sau muzica .
Claudia
Irimell spune:
Fetelor, o sa rideti de mine...dar eu nu stiu diferenta dintre taifun, uragan si ciclon. Ma uit pe net la typhoon si ma trimite la uragan, la uragan zice ca e ciclon tropical...si tot asa...
Vjjjjjjjjjjj!
cl spune:
Irimell, nu rad mai, ca si eu am nelamuriri. Uite ca am gasit in DEX'98:
TAIFÚN, taifunuri, s.n. Vânt foarte puternic, cu furtuna si cu vârtejuri, care ia nastere în partea de apus a Oceanului Pacific si se manifesta; mai ales în estul Asiei si în estul Americii de Nord; ciclon tropical. – Din germ. Taifun. Cf. rus. t a i f u n.
URAGÁN, uragane, s.n. Ciclon tropical sau, p.gener., vânt foarte puternic cu actiune distrugatoare, însotit adesea de ploi torentiale. – Din fr. ouragan.
CICLÓN, cicloane, s.n. 1. Vânt puternic cu deplasarea aerului în spirala, însotit de ploi torentiale si de descarcari electrice, specifice regiunilor tropicale; uragan, taifun.* Regiune a sistemului baric în care presiunea scade de la periferie spre centru, iar masele de aer au o miscare convergenta. 2. Aparat pentru separarea particulelor materiale dintr-un gaz cu ajutorul fortei centrifuge. – Din fr. cyclone.
S-ar parea ca exista mici diferente , eu zic Doamne fereste de oricare.
Claudia
Irimell spune:
Buhuhu!
Cind aveti putin timp, uitati-va si aici:
http://www.epub.org.br/cm/gallery/optical-illusions/main-optical.htm
Numai bine,
Irimell
Porumbita spune:
eu inca va studiez (la partea I-pag.4), dar ca sa nu uit, imi spuneti si mie ce semnificatie are onix-ul (sper ca nu ma insel asupra denumirii, ma refer la piatra aceea neagra).
Merci!!!
Irimell spune:
Numele pietrei "onyx" vine de la cuvintul grecesc "onux" care inseamna unghie, datorita culorii sale sidefii. Exista multe varietati de culori de la alb-sidefiu, pina la maro-inchis, negru.
Este piatra alternativa a celor nascuti in Februarie, piatra mistica a celor nascuti in decembrie si piatra norocoasa a semnului zodiacal Leu. Este considerata si piatra aniversara a 10 ani de casatorie.
Unii cred ca piatra onyx (neagra) are puterea de a schimba obiceiurile rele ale unei persoane. Ajuta la concentrare si calmare. Se pare ca ajuta si la cresterea unghiilor si parului.
Succes la citit,
Irimell