Legende urbane- Buhuhu! (2) concurs Halloween

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns n/a spune:

Mai, mai, ce va mai ascundeti toate dupa maturoaie...ca daca faceti parte din juriu, gata, ati scapat de belea...Nuhuhuhuhu! Toti doritorii trebuie sa posteze cate o infioratoshanie! Si ce daca-s juriu? Pana la urma, mai bine votam cu totii la sfarsit povestirea cea mai cea! Ca sa nu se spuna ca juriul a fost corupt, selectarea castigatorilor se va face prin vot public!
Si nu va mai speriati! Ca nu-i concurs literar! Nu trebuie sa scrieti voi povestioarele! Pot fi chestii auzite, citite, luate din carti, de pe net, etc... Totul e sa fie INGROHOHOHOZITOARE!!!!!!!
Va puhuhuhup!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns scumpic spune:

Un mic istoric:

O poveste celtica spune ca in ultima zi a lunii octombrie spiritele celor care au murit se intorc in cautarea corpurilor in care sa traiasca in urmatorul an. Aceasta este singura lor speranta de a mai trai dupa moarte. In aceasta zi, pentru celti incepe un nou an, se sfirseste "sezonul soarelui", lasind loc "sezonului intunericului si frigului". In timpul noptii, numita Samhain, dupa numele zeului mortilor, toate legile timpului si spatiului sint suspendate permitind spiritelor sa ia contact cu cei vii.

Cui i-ar fi placut sa fie posedat de spiritele mortilor? In noaptea de 31 octombrie, focurile in case se stingeau, pentru ca sufletele calatoare sa gaseasca locuinte reci si intunecate, iar taranii se imbracau in costume inspaimintatoare, pentru a le alunga. A doua zi, celtii aprindeau focul de la o sursa comuna, focul druidic, ce ardea in Usinach, in centrul Irlandei.

Mergi la inceput

Povestea lui Jack O’Lantern

Jack O’Lantern este numele dovleacului care lumineaza casele in noaptea de Halloween. Originea sa este relatata de o poveste irlandeza, despre un barbat numit “Zgircitul Jack “. Acesta a baut cu Diavolul si, cum nu vroia sa plateasca pentru bautura, l-a convins sa se transforme intr-o moneda de aur pentru a putea plati. Dar Jack a pastrat moneda si a pus-o intr-un buzunar alaturi de o moneda de argint, care facea imposibil ca Diavolul sa isi revina la starea initiala. Jack l-a eliberat, in cele din urma, pe Diavol, cu promisiunea ca acesta sa nu il deranjeze timp de un an, iar in cazul in care va muri, sa nu ii revendice sufletul. In anul urmator, Jack l-a ademenit pe Diavol si l-a rugat sa se urce intr-un copac pentru a-i aduce un mar. Intre timp, Jack a scrijelit pe scoarta copacului semnul crucii si Diavolul nu a coborit din copac pina nu i-a promis ca nu il va deranja timp de zece ani. La scurt timp, Jack a murit iar Dumnezeu nu l-a primit in Rai. Nici Diavolul, asa cum s-au inteles, nu l-a primit in Iad, nerevendicindu-i sufletul. L-a trimis afara, in noapte, doar cu un carbune aprins care sa ii lumineze drumul. Jack a pus carbunele intr-un nap si, de atunci, calatoreste pe Pamint. O data ajunsi in America, irlandezii au adus cu ei obiceiul de a face napi luminosi si de a-I pune in geam, pentru a speria spiritele mortilor si pe cel al lui Jack. Aici au descoperit dovleacul, perfect pentru a-l transforma in “Jack O'Lantern”.

Mergi la inceput

Scumpic a intrat in concurs! Bine ai venit pe Buhuhuland! Bahahahafta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Irimell spune:

Claudia, uite aici niste poze, poate te ajuta vreuna:
http://cisdev.quinnipiac.edu/aoreyes/halloween/images/ghost.jpg
http://www.costumeuniverse.com/prodspics/ghost_R55017.jpg
http://66.45.2.251/mgen/merchandiser/2761.jpg?is=225%2C225%2C0xffffff&cvt=jpg
http://www.landoverbaptist.org/news1000/ghostpic.gif
http://www.fabulousfoods.com/holidays/halloween/crafts/craftimg/gentghost.jpg

"Odata ce ai incercat zborul, vei pasi pentru totdeauna pe pamant cu ochii ridicati spre cer, acolo unde ai fost, si vei dori mereu sa te intorci." Leonardo Da Vinci

Mergi la inceput

Am gasit din intamplare un reportaj, daca aveti timp cititi-l. Pe mine una ma ingrozit mai ales ca si eu sunt mamica.

http://www.gardianul.ro/articol.php?a=dezvaluiri2003012901.xml

Asa ca Halloween ca si filmele de groaza sunt pt. disptactie dar cateodata acestea pot avea urmari grave.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cl spune:

Irimell, , multam mult de tot. Ceva in genul primei fotografii, vedeam si eu. Sa vad ce combinatie fac. Ultima e chiar draguta, , parca e om de zapada.
Scumpic, bine ai venit! Si brrrrrrrr, asa este cand ii lasam pe copii la toate, fara sa impunem niste limite.

Claudia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioana75 spune:

Buhuhuuu, si bihihihine v-am gasit!

Ieri am vazut pentru prima oara acest topic, si ma bucuhuhuhur! Sper sa scornesc si io o grozavenie.

Ioana

Mergi la inceput

Bine ai vehehehenit pe Buhuhu, Ioana!
Te asteptam la concurs cu pohohovestirea infiorrrrrrratoarrrrrrrrrrrrrre!
Sunteti cu totii bineveniti la concurs! (Si incalecatoarelede maturi made in Buhuhu!)

Bahahahahafta!

Mergi la inceput

Buhuhuhuh la toata lumea si dupa cum ati observat vreau sa intru in concurs.

Halloweenul este timpul in care lumea invizibila a spiritelor era mai aproape de cei vii ca in nici o alta zi a anului.
In noaptea de Halloween fetele si baitii isi descopereau viitorii parteneri.
Fetele care vor sa incerce am sa le enumar cate-va tehnici de asi afla viitorul partener.

1.Se zice ca daca pui o ramura de rosmarin si o moneda sub perna, in noaptea de Halloween poti sa-ti vezi sotul sau sotia in vis.

2.La ora 12.00 noaptea in noaptea de Halloween pui o farfurioara pe care presari nicte scrum de tigara(un strat suprire) pe care adaugi un pahar cu apa in el iar langa farfurie si pahar in dreapta si in stanga pui cate o lumanare alba.Mai exact astea se fac la 11.55 (ca sa ai timp)si dupa ce aprinzi lumanarile si stingi luminile in camera dai drumul la o verigheta in pahar. Se zice ca la ora 12.00 noaptea o sa iti apara in interiorul verighetei conturul fetei celui cu care vei fi.

3. Ultima si cea mai buhuhuhuhu pe care eu una nu o recomand la nimeni:
la ora 12.00 noaptea sa fi singura in camera , sa te dezbraci in pielea goala ,sa stingi luminile si sa stai in fatza unei oglinzi cu o lumanare aprinsa in mana. Se zice ca in oglinda il vei vedea oe cel care iti este sortit trecand sau stand in fatza ta(imaginea din oglinda...buhuhuhuhuhu).

Acum ca sa inchei pe ziua de azi am sa va povestesc o imtamplare care am auzit-o la 'gura sobei' sau mai exact la tara intr-o zi friguroasa cand alturi de bunica mea se mai stansesera cate-va batranele din sat sa cose un 'pled'(paturi cu flori pe ele:se mai pun si pe pereti la tara).
Se zice ca in sat seara de Sf. Andrei sau strans cate-va fete si cati-va baieti sa mai piarda si ei timpul. Aflasera si ei ca in America se sarbatoreste in acelasi timp Halloween si au inceputsa comenteze pe acest subiect ,ba ca este adevarat ce se zice despre aceasta sarbatoare, ba ca nu este .Binenteles ca unii au zis ca daca tot este aceasta sarbatoare la Americani o fi si un sambure de adevar altii au zis ca este doar pt. distractie inventata.
(pana aici partea frumoasa acum vine partea cu buhuhhuhu)
Dupa cum stiti la tara mortul se duce la biserica sa stea o noapte acolo(cel putin asa se face la tara la bunicii mei).Sa intamplat ca si in acea seara sa fie un mort in biserica.O minte luminata din acest grup a propus ca cine nu crede in aceasta sarbatoare si nu are frica de fantome, strigoi, sufletul celor morti care invie in aceasta nopate,etc. sa intre in biserica si sa bata 2 cuie in cosciug.(asta ca a doua zi sa merga ei in biserica si sa vada cuiele si sa isi dea seama ca a avut curaj.
Dintre toti doar o fata si un baiat sau angajat sa faca asa ceva si sa arate ca au tupeu.
Zis si facut , au intrat in biserica ceilalti asteptand afara.La un moment dat a ieshit baiatul speriat si urland ca a inviat mortul.Fata nu a mai iehit.
A doua zi au gasit-o pe fata moarta langa cosciug.
Ce se intamplase defapt????
Cand au batut cuiele din gresala a prins si fusta fetei . Vrand sa plece a simtit ca este tinuta in loc si ce putea gandi.....binenteles ca a facut infart pe loc.
Ceea ce v-am relatat este o intamlare reala care pe mine ma "nelinistit "multe seri dupa ce am ascultat-o.

p.s. scuze daca am mai mancat litere dar sunt obosita , este tarziu la mine(1.15 am) si pedeasupra acum ca trebuie sa merg la culcare stau si ma gandesc cine n... ma pus pe mine sa scriu povestea asta cum.

Buhuhuhuhuhuhuhuhu

Mergi la inceput