Nu-mi doresc deloc un bebe....

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns chatonel spune:

quote:
Originally posted by Mirupati

Vezi ca sansele sa ai gemeni, tripleti etc cresc odata cu virsta ! (hehehe)

Miruna,
Horia si Martin, 26 August 2003
http://community.webshots.com/user/petimiru

wow, asta e chestia cea mai incurajatoare :) Deja gindul la unu (bebe) ma-nspaiminta, d-apoi la o gradinita ... sigur nici nu mai gindesc, uit si cum se fac copiii

Toulouse, la ville rose

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by cami30

chatonel.. join the club - facem un forum al femeilor peste 30, egoiste si nepregatite pentru maternitate.. Poate ne gasim impreuna sperantzele
cu respect

cami

facem, facem :) Cum il numim? O coinaca imi spunea cinva "la gentille sorcière", adica vrajitoarea cea buna ... asta pt ca eram vopsita rosu la par

Toulouse, la ville rose

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marox spune:

Chatonel, nici eu nu mi-am dorit copil si nu puteam intelege cum e sa-ti doresi un copil, sa te bucuri ca esti insarcinata. Iar in Franta, dupa cum ai remarcat cu siguranta, sint atitea femei insarcinate, ca ma simteam agasata.

Ei bine...a fost un accident. Nu m-am bucurat cind am aflat ca sint insarcinata, nici sotul nu a fost entuziast. Pt ca ne simteam bine asa cum eram, liberi, fara constringeri, puteam pleca fara retineri intr-un WE si daca nu gaseam hotel, dormeam in masina.

Si da, Alex a fost de la inceput o "chestie" urlatoare si exigenta. Ma uitam la el si nu-mi venea sa cred ca e al nostru. Acuma, dupa un an, ma uit inca la el si nu-mi vine sa cred ca e al nostru. Dar nimic, nimic nu se compara cu zimbetul lui atunci cind ne vede, e atita dragoste neconditionata in el...

Alex sta ziua la o "nourrice", noi ne vedem amindoi de serviciu, de plecat in WE, plecam inca (rezervind un hotel din timp, totusi), il mai lasam la soacra-mea daca vrem sa mergem la un film sau sa mincam la restaurant...si cam asta e.

Nu stiu ce sa-ti spun pentru situatia ta. Din pacate nu e posibil sa revii inapoi in cazul in care ai deja un copil si constati ca era mai bine inainte.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aquariusrpro spune:

Chantonel .. stii care-i chestia cea mai curioasa ? Dupa ce vine bebe ai brusc revelatia ca viata a capatat sens! Obosesti, te superi, te bucuri, il mai expediezi la mama / soacra cateva ore etc.. Si cand esti singura acasa ( adica fara copil, cu sotul.. in vechea formula ) parca n'are casa "sare si piper", lipseste ceva, lipsesc ochisorii, scancitul sau vesnica chemare maaaami etc. Linistea pare saraca rau!

Mai scapati o vacanta singurei, fara bebe ( atunci cand e mic si poti sa-l lasi cu bunica de exemplu si bebe nu plange dupa tine foarte tare) si-ti sta gandul doar la bebe, dai telefoane ca disperata ...lipseste intregul din viata ta.

Stii ce aduce bebe? Iubirea aia neconditionata dupa care alergam toti, de la pisica la om. Brusc esti cea mai importanta, frumoasa, desteapta femeie din lume, lumina pentru doi ochisori. Si ajungi sa inveti si cum sa te faci iubita / inteleasa / respectata , inveti comunicarea de la A - Z.. de la zambet la cuvinte, propozitii, fraze, poezii si cantecele!

Dar stii ce cere sa dai? Iubire neconditionata... usor de spus in 2 cuvinte dar nu-ti ajunge o viata sa o traiesti!

Bebe e doar iubire, complicata ce-i drept,dar o sansa uriasa sa mai fii tu insati copil, sa reinveti sa traiesti din plin nu pe bucatele si in fuga! Si o iei de la "inceputul inceputului" ... oare respira ? De ce are/ nu are scaun? Unde-s scutecele? Ce-i dau sa manance ? De ce plange, de ce tace, de ce mananca, de ce nu mananca ? Oare cum sa-l imbrac ? Mai.. iar au trecut 2 luni si eu nu am mai calcat printr-un coafor ! Si uite asa... apar zambetele si te topesti de clipocesti, apare primul mama si cu grija notezi ziua! Si primul pas... si spui la toata lumea.. meeergeee! Si obosesti si te enervezi, te bucuri si te superi de zeci de ori pe zi dar cand il tii in brate, cand incepeti sa va spuneti mici secrete sau iti povesteste cum a fost la gradi, cand schiauna si se ascunde la tine in brate, cand il vezi pe bebeul tau cum doarme fara grija pentru ca stie ca TU esti acolo .. pur si simplu nu se poate descrie! Simti ca existi , esti vie, intreaga, iubirea capata alte sensuri, e mai bogata chiar si fata de tatic! Si te uiti in ochii copilului fericit si iti spui Doamne, acum stiu cum arata fericirea!

Btw... plansul nu este enervant ! Te agiti, intrebi, citesti, inveti ... de ce plange? Si simti ca ai da zile/ani de la tine numai sa opresti suferinta copilului!

Si uite asa... zile cu soare, zile cu nori, zile cu ploaie si trec ani dupa ani si ajungi sa ai o "printesa" (sau un "print"), incepe sa-ti ia hainele ... se fardeaza cu fardurile tale, nu stii ce sa faci, sa razi sau sa-l certi!

Roxana&Ruxandra

http://community.webshots.com/user/aquariusrpro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aquariusrpro spune:

quote:
Originally posted by Mirupati

Vezi ca sansele sa ai gemeni, tripleti etc cresc odata cu virsta ! (hehehe)

Miruna,
Horia si Martin, 26 August 2003
http://community.webshots.com/user/petimiru

LOOOL.. asa e! Asta da amenintare!

Roxana&Ruxandra

Mergi la inceput

eiii, Roxana, chiar mi-a placut cum mi-ai vorbit de printisorii urmasi ai familiei... vad ca tu esti topita. Imi place ce spui, dar ... ma gindesc ca-s sentimentele tale si ca nu obligatoriu le voi avea si eu...
Multumesc pentru mesaj.

Toulouse, la ville rose

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danat spune:

quote:
Originally posted by aquariusrpro

Chantonel .. stii care-i chestia cea mai curioasa ? Dupa ce vine bebe ai brusc revelatia ca viata a capatat sens! Obosesti, te superi, te bucuri, il mai expediezi la mama / soacra cateva ore etc.. Si cand esti singura acasa ( adica fara copil, cu sotul.. in vechea formula ) parca n'are casa "sare si piper", lipseste ceva, lipsesc ochisorii, scancitul sau vesnica chemare maaaami etc. Linistea pare saraca rau!

Mai scapati o vacanta singurei, fara bebe ( atunci cand e mic si poti sa-l lasi cu bunica de exemplu si bebe nu plange dupa tine foarte tare) si-ti sta gandul doar la bebe, dai telefoane ca disperata ...lipseste intregul din viata ta.

Stii ce aduce bebe? Iubirea aia neconditionata dupa care alergam toti, de la pisica la om. Brusc esti cea mai importanta, frumoasa, desteapta femeie din lume, lumina pentru doi ochisori. Si ajungi sa inveti si cum sa te faci iubita / inteleasa / respectata , inveti comunicarea de la A - Z.. de la zambet la cuvinte, propozitii, fraze, poezii si cantecele!

Dar stii ce cere sa dai? Iubire neconditionata... usor de spus in 2 cuvinte dar nu-ti ajunge o viata sa o traiesti!

Bebe e doar iubire, complicata ce-i drept,dar o sansa uriasa sa mai fii tu insati copil, sa reinveti sa traiesti din plin nu pe bucatele si in fuga! Si o iei de la "inceputul inceputului" ... oare respira ? De ce are/ nu are scaun? Unde-s scutecele? Ce-i dau sa manance ? De ce plange, de ce tace, de ce mananca, de ce nu mananca ? Oare cum sa-l imbrac ? Mai.. iar au trecut 2 luni si eu nu am mai calcat printr-un coafor ! Si uite asa... apar zambetele si te topesti de clipocesti, apare primul mama si cu grija notezi ziua! Si primul pas... si spui la toata lumea.. meeergeee! Si obosesti si te enervezi, te bucuri si te superi de zeci de ori pe zi dar cand il tii in brate, cand incepeti sa va spuneti mici secrete sau iti povesteste cum a fost la gradi, cand schiauna si se ascunde la tine in brate, cand il vezi pe bebeul tau cum doarme fara grija pentru ca stie ca TU esti acolo .. pur si simplu nu se poate descrie! Simti ca existi , esti vie, intreaga, iubirea capata alte sensuri, e mai bogata chiar si fata de tatic! Si te uiti in ochii copilului fericit si iti spui Doamne, acum stiu cum arata fericirea!

Btw... plansul nu este enervant ! Te agiti, intrebi, citesti, inveti ... de ce plange? Si simti ca ai da zile/ani de la tine numai sa opresti suferinta copilului!

Si uite asa... zile cu soare, zile cu nori, zile cu ploaie si trec ani dupa ani si ajungi sa ai o "printesa" (sau un "print"), incepe sa-ti ia hainele ... se fardeaza cu fardurile tale, nu stii ce sa faci, sa razi sau sa-l certi!

Roxana&Ruxandra

Subscriu in to-ta-li-ta-te!!!!!! Nici ca se putea exprima mai frumos si, daca vrei, poetic, ceea ce ni se intampla zi de zi atunci cand suntem mamici!
A! As mai adauga placerea de a-l tine in brate pe copilas, sa-i simti inimioara si sa-i auzi respiratia...atunci as da oricat sa se opreasca clipa in loc! Culmea este ca si sotul meu simte la fel!

Dar nu este obligatoriu, asa cum bine spui, sa simta toata lumea la fel. Suntem diferiti si tocmai asta ne face unici! Decat un copilas facut oarecum, la intamplare, fara cine stie ce dorinta, si simtit apoi ca un bagaj in plus, mai bine hoinar prin viatza prin tine si pentru tine!

Dana mama lu' bb Radu Stefan

http://community.webshots.com/user/danateu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anda141 spune:

Ehe, Chatonel, chiar ma intrebam daca mai e cineva ca mine?? Adica sa nu-si fi dorit un copil. Ei bine, nici eu nu mi-am dorit, nu ca nu as fi vrut deloc, dar tot amanam si daca era dupa mine nu stiu daca m-as fi hotarat vreodata.
A fost un accident Albertutzul meu iubit , un accident care nu m0a bucurat deloc la vremea aceea, chiar deloc. Ma regasesc in descrierea facuta de tine: libertatea, serviciul afectate.
Dar...nu m-am gandit nici un moment sa nu-l pastrez, am avut o sarcina usoara ( sarcina grea mi-ar mai fi trebuit cu toata supararea mea , care mi-a trecut pana la urma) am lucrat pana in ziua in care am nascut . Am nascut usor, m-am dus sa-l vad abia a 2-a zi, nu-l iubeam atunci, nu simteam cum zic alte mame, ca abia asteptau sa-l tina in brate, eu nu simteam nimic.
Dupa vreo 2-3 zile abia am inceput sa-l iubesc, iar acum....ma regasesc exact in descrierea facuta de Roxana, il iubesc la nebunie, chiar sunt topita dupa el, e cadoul cel mai minunat pe care l-am primit in viata mea, ii multumesc lui Dumnezeu pentru minunea asta de copil. Il ador, e viata mea!
ps nu am inceput inca serviciul si nici nu mai indur sa plec de langa el,eu care ziceam ca o sa vin la serciciu inapoi dupa 2 luni....ce stiam eu, cat de frumos e sa ai un bebe!!!
si nu ma ajuta nimeni, doar eu sotul de la 2 saptamani dupa ce am nascut!!

Monica si bebe Albert
( 19.ian.2004)
http://community.webshots.com/user/monica1816

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amuleta spune:

Nu toate femeile sint facute sa fie mame. Unele sint mame de cind sint fetite, altele au nevoie de incurajari din exterior iar altele nu au sentimente materne si pace. Nu trebuie sa te compari cu alte femei. Fiecare sintem unice.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cipcipcip spune:

Nu-ti fa probleme, nu esti singura care nu-si doreste copii, chiar sint destule femei care aleg sa nu aiba copii niciodata.
Nu stiu daca e egoism sau comoditate sau lipsa de sentimente materne. Din alte mesaje ale tale imi amintesc ca ai un ciine, un German shepard pe care il iubesti foarte mult (btw, s-a facut bine?), deci nu cred ca sentimentele materne sau afectiunea iti lipsesc, cred ca e doar teama ca va trebui sa renunti la viata comoda si linistita pe care o ai. Un copil cere multe sacrificii si viata nu mai e niciodata ca inainte, dar cred ca bucuriile pe care ti le aduce te rasplatesc pentru tot.
Hotarirea e a ta...Si eu am implinit 31 si nu prea imi doresc copii, dar pe de alta parte nu as vrea sa pierd aceasta experienta in viata de a avea un copil al tau, complet dependent de tine, de care sa ai grija si pe care sa-l ocrotesti si care sa te rasplateasca cu dragoste neconditionata.

Mergi la inceput