Nu-mi doresc deloc un bebe....

Nu-mi doresc deloc un bebe.... | Autor: chatonel

Link direct la acest mesaj

Si am deja 35 de ani, incepe sa fie tirziu. Credeti ca mai sint sperante?

Toulouse, la ville rose

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ulisernic spune:

Ai vreun motiv anume? Daca te convinge cu ceva, sa stii ca exista intr-adevar acel profund si intens sentiment de fericire care se revarsa asupra mamei la nastere si care este unic, nu-l mai simti in alte imprejurari. Nu stiu insa daca este general valabil! Eu am doi copii (fetita are 13 ani si baiatul are 8 ani) si am avut acel sentiment la ambele nasteri. In plus, sunt scumpi ( nu ai mei in mod special , vorbesc in general), sunt frumosi,sunt sinceri,te iubesc neconditionat si cred ca te fac sa ai si un sentiment de implinire. Pe de alta parte, exista o teama permanenta in sufletul fiecarei mame... Cred ca sperante sunt; depinde de tine in ultima instanta,nu? Sau poate nu am inteles eu bine mesajul si... daca taceam intelept ramaneam!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marcellinna spune:

daca nu ti-l doresti,oi avea tu motivele tale.

cred ca mai sunt sperante.
daca ai ramane insarcinata,cred ca ti l-ai dori,s-ar risipi multe din motivele care te-au determinat sa nu-ti doresti un bb.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chatonel spune:

n-am chef sa las serviciul, linistea, sa ma inham la o chestie urlatoare si cu program strict
Cred ca e o doza buna de egiosm si placerea de a ma rasfata pe mine in primul rind... apoi mai e si chestia cu serviciul, nu am chef sa-mi las munca ...
Voi cum faceti cu bebeii, fetele care nu aveti parinti sa va ajute?

Toulouse, la ville rose

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adela99 spune:

chatonel, nu stiu daca te-am inteles bine, dar cred ca vrei sa spui ca tu nu ti-ai dorit niciodata copii si ca ai crezut ca poate va veni cu timpul aceasta dorinta si la tine, dar uite ai ajuns la 35 de ani si inca nu-ti doresti. Te intrebi daca iti vei dori vreodata.

Daca e asa s-ar putea sa mai fie sperante sa-ti doresti, asa cum te exprimi tu.
Eu cred ca din moment ce ai ales cuvantul speranta, este acolo pe undeva o dorinta care a inceput sa se infiripe ... cultiv-o mai bine decat s-o innabusi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sinzi_ana spune:

Chantonel pai daca nu vrei un bebe nu il faci si gata!!!
Nu te obliga nimeni doar pentru ca esti femeie sa faci copii. Sunt atatea femei care aleg viata fara un copil...eu cred ca e decizia fiecarei dintre noi de a avea sau nu un copil si trebuie sa respectam asta si mi se pare absolut normal.
Daca simti ca nu esti pregatita sa fii mama, mai asteapta...nu cred ca trebuie sa faci un bebe doar pentru ca ai o varsta!
Sinzi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns saphir spune:

Eu nu am parintii langa mine si pe nimeni sa ma ajute, in afara de sotul meu...si cred eu (si nu numai) ca ma descurc de minune. Nu e usor, dar satisfactia e maxima.
Spui ca nu ai "chef" sa te lasi de servici. Apoi nu te lasa. Poti sa lucrezi pana in ultima luna de sarcina, sa nasti si la cateva luni dupa, sa reincepi serviciul.
...iar doza de egoism, cred ca e cam mare.
Oricum, nu trebuie sa faci un copil, pentru ca ai o varsta. Eu am o prietena, care a avut primul copil la 37 de ani. Pana in momentul acela nu a fost pregatita psihic de asa ceva, iar acum nu regreta ca s-a "inhamat la o chestie urlatoare si cu program strict", pentru ca un copil nu reprezinta numai atat. E mult mai mult decat atat...dar e prea complicat sa exprimi in cuvinte sentimentul de mama.

Saphir si Amos Daniel (26.02.04)
http://community.webshots.com/user/ClimAmos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mirupati spune:

Vezi ca sansele sa ai gemeni, tripleti etc cresc odata cu virsta ! (hehehe)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Chuny spune:

De asemenea sunt sperante sa-ti doresti un copil cānd va fi prea tārziu. Cred ca atāta timp cāt suntem tineri ne putem bucura doar pt noi, dar vine o vārsta īn care ne vom vedea prietenii bucurāndu-se pentru copiii si nepotii lor si atunci ne vom simti singuri. Dar oricum depinde de fiecare.

Am vazut ca īn Franta e o alta mentalitate totusi. Mamele lucreaza pāna aproape de nastere, iar apoi foarte devreme isi duc copiii la cresa si īsi continua viata profesionala. In anturajul nostru trei cupluri au avut copii anul acesta si vad ca se descurca super. Asta mi-a dat si mie sperante ca ma voi descurca...

Chiar m-a marcat in week-end-ul asta o īntālnire cu un batrān fara familie. A avut lacrimi īn ochi pe toata durata discutiei. Si nu e foarte bolnav, doar ca e foarte singur.

Sibylle

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cami30 spune:

chatonel.. join the club - facem un forum al femeilor peste 30, egoiste si nepregatite pentru maternitate.. Poate ne gasim impreuna sperantzele
cu respect

cami

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca tanasica spune:

quote:
Originally posted by chatonel

n-am chef sa las serviciul, linistea, sa ma inham la o chestie urlatoare si cu program strict
Cred ca e o doza buna de egiosm si placerea de a ma rasfata pe mine in primul rind... apoi mai e si chestia cu serviciul, nu am chef sa-mi las munca ...
Voi cum faceti cu bebeii, fetele care nu aveti parinti sa va ajute?

Toulouse, la ville rose

ai dreptate, e greu sa lasi serviciul, linistea....e si mai greu sa te inhami la o chestie urlatoare...nu e mai putin adevarat ca poti gasi ajutor...sunt momente in care ai senzatia ca nu mai poti....dar...mai tarziu...peste ani...poate ca iti va parea rau ca nu ai incercat sa vezi cum e....
pe partea cealalta....cel mai frumos lucru din lume este un bebelus care doarme....bebelusul tau....

Anca si bebelina Alexandra (10 nov.2003)
==================================
http://www.vectornoise.com/Alex/index.html
==================================

Mergi la inceput